Sport

2015.08.03. 09:12

Hős szerep helyett drámai osztódott, a hosszabbításban fordított a Videoton Diósgyőrben

Miskolc - Bajnokverés helyett, az elmaradt ollézás után, ráfizetett a DVTK az eredménytartásra.

Miskolc - Bajnokverés helyett, az elmaradt ollézás után, ráfizetett a DVTK az eredménytartásra.A labdarúgó NB I 3. fordulójában a Diósgyőri VTK együttese szombaton este a Videoton FC gárdáját fogadta a Diósgyőri stadionban. A Bajnokok Ligája sorozatban érdekelt vendégek kezdőcsapata hat helyen változott a keddi, nemzetközi kupameccsükhöz képest, Juhász sérülés miatt maradt ki, Luijckx, F. Oliveira, Ivanovski és Danilovic csak a kispadra került, Kovács I. még oda sem. Valószínűleg azért, mert a pár nap múlva esedékes BL-visszavágóra akarta pihentetni az egészséges játékosokat edzőjük. A DVTK-ban Nemes lett kezdő, de ez benne volt a pakliban, ahogy az is, hogy ez a másik fiatal, Kitl kimaradását eredményezi, míg középpályán az előző bajnokin csereként jól beszálló Bacsa és Barczi, valamint az alapember Koman mellé Nikházi került be negyediknek. Utóbbi jól is kezdett, a meccs elején összehozott egy 11-est, amelyből Koman élete első NB I-es gólját szerezte, de Nikházinak ennek ellenére csak egy félidő jutott, mert kéztörés gyanúja, és az ezzel járó fájdalom miatt nem tudott kijönni a második játékrészre. Pedig abban a második félidőben nagyon elkelt volna a pályán, főleg azok után, hogy Simon Á. buta módon kiállíttatta magát. A 10 főre fogyatkozó vendégek, amikor egyenlő létszámban voltak a pályán, még az első játékrészben képtelenek voltak focizni, épkézláb akciókat vezetni, igazán komoly lehetőségük csak egy volt, de azt védte Antal kapus.

A szünet után, amikor 11-en voltak a pályán Marevalnak volt egy órási ziccere, de miután az kimaradt és jött a kiállítás, ez utóbbi egy időre megfogta őket. A vendégek közül egyedül talán csak Gyurcsó nyújtott olyan teljesítményt, ami egy bajnokcsapat tagjaitól elvárható, nem véletlen, hogy neki volt egy kapufája is.

Láthatatlan volt

A második játékrészben a DVTK a lészámfölénye láthatatlan volt, a 72. percben veszélyeztették először a a Videoton kapuját Bacsáék, valamint a kivárásos játékukban egy nagy védekezési hiba után, a 80. percben Takács előtt adódott ziccer, de ő érthetetlen módon belevezette a kapusba a meccslabdát. Úgy tűnt, hogy ezen a napon még ez is belefér annak a Diósgyőrnek a játékába, amelyik tulajdonképpen csak addig focizott, amíg előnyhöz nem jutott, mert utána az eredményt őrizték, és kockázatot alig vállaltak, függetlenül attól, hogy egyenlő létszámban, vagy többen voltak a pályán.

Aztán a hosszabbításban váratlan dolgok történtek, hogy miért döntött öt perces ráadás mellett a játékvezető, azt nem tudni, de ennek az időintervallumnak az első felében csak a DVTK-nál volt a labda. A hazaik eldugták a játékszert, cicáztak az ellenféllel, ilyenkor néhány évtizeddel ezelőtt a spanyol bikaviadalok ,,ollé, ollé, ollé”-ja zengett volna a lelátón minden labdaérintésnél. Itt ilyen most nem volt, mert nem mindenkinek tetszett a hazai oldalon, hogy lövőhelyzetből is inkább hátrafelé passzoltak a diósgyőriek, és a labdajáratás szépségére helyezték a hangsúly. A labdabirtoklás viszont nem tartott ki a meccs végéig, mert egy rossz, értelmetlen, abszolút bakipassz után a csereként beállt F. Oliveira egyenlített. A tarkóra esett, a győzelembe magát beleélő Diósgyőr nem tudott felkelni, és kaptak még egy gólt, így három pont helyett üres kézzel érte a piros-fehéreket a meccs végét jelző sípszó.

Sok egyéni hiba

Sok egyéni hiba volt ezen a meccsen, volt, ami a DVTK javát szolgálta (Vinicius szabálytalansága, Simon Á. kiállítása), és volt, ami a Videotonét. Utóbbiak közé sorolható Halmai helyezkedése a 95. percben, az, hogy éles helyzetben pár percet játszva sem tudott embert fogni a kapu előterében, de egy fiatal játékos esetében ez nem is annyira csoda kategória. Ettől sokkal nagyobb gond, hogy egy vezéralak, Koman, aki csak pár másodpercre volt attól, hogy élete első élvonalbeli gólja egyben győzelmet jelentő is legyen, tett arról, hogy ,,hős” helyett drámai sorsú fellépő legyen. Ha rajta kívül bárki mással történik meg ez a rossz passz, talán könnyebb túllépni ezen, de itt arról van szó, hogy a vezér hibázott, és ez az eddig belé vetett bizalmat is jelentősen megtépázhatja ez a tette mind az edzői stáb, mind a társak részéről. Mint minden vereségből, így ebből is tanulni illik, és kell is, most talán azt, hogy hazai pályán focizni kellene, nem az eredményt őrizgetni, főleg nem emberelőnyben, mert ellenkező esetben, erre nagyon rá lehet fizetni.



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Videoton FC 1-2 (1-0)

Diósgyőr, 4264 néző. V.: Iványi (Buzás, Szpisják).

Diósgyőri VTK: Antal (5) – Okuka (5), Lipták (5), Kovács G. (5), Nemes (5) – Egerszegi (5) – Bacsa (5), Nikházi (6), Koman (4), Barczi (4) – Grumic (4). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Videoton FC: Pajovic (6) – Szolnoki (5), Lang (5), Vinicius (5), Mareval (5) – Simon Á. (5-2=3) – Heffler T. (4), Pátkai (5), Trebotic (4), Gyurcsó (6) – Soumah (4). Vezetőedző: Bernard Casoni.

Csere: Nikházi helyett Bognár (5) a 46., Trebotic helyett Luijckx (5) az 58., Heffler T. helyett Ivanovski (5) a 61., Soumah helyett F. Oliveira (7) a 69., Barczi helyett Takács T. (-) a 72., Bacsa helyett Halmai (-) a 88. percben.

Sárga lap: Simon Á. a 11., Nemes a 40., Okuka a 45., Koman a 60., Mareval a 60., Pátkai a 68., Bacsa a 70. percben.

Kiállítva: Simon Á. A 48. percben

Gólszerző: Koman, 11-esből (1-0) a 9., F. Oliveira (1-1) a 93., Pátkai (1-2) a 95. percben.


Bekő Balázs: - Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Normál körülmények között, a rendes játékidőben megnyertük ezt a meccset, de nem adnak érte egy pontot sem. Pályafutásom alatt nem éltem át hasonlót. Még a hatása alatt vagyok, nehéz megfogalmazni ezzel kapcsolatban bármit is. Szakmailag értékelve: nagyon jól kezdtünk, gólt is szereztünk, az történt a pályán, amit szerettünk volna. A második játékrészben emberelőnyben picit biztonságosabbá váltunk, a pályán belül érhető, hogy ez így történt. Nem kockáztattunk túl sokat, de megvoltak így is a lehetőségeink. A végét azt nem tudom megfejteni. Volt egy rossz döntés volt, ami futballban benne van. Nem hiszem, hogy ezzel lehetne, kellene tovább foglalkozni... Nem emlékszem hasonló esetre a múltamból. Semmi jel nem utalt arra, hogy gólt tud szerezni a Videoton. Próbálkoztak, viszont az történt, amit mi szerettünk volna. De ami a végén volt...

Bernard Casoni: - Érzelemdús mérkőzés volt, jó néhány nehéz meccs van mögöttünk, és tudtuk, hogy ha már az BL-ben is benne vagyunk, nehéz lesz a bajnokságban menetelni. Sajnos, a 11-es miatt hátrányba kerültünk az elején, nem néztem vissza, de picit szigorúnak tartom. Utána nehéz volt felvenni a meccs ritmusát, ezt valamennyire a félidőben lehetett korrigálni. Aztán jó szándékkal, jó elképzeléssel tudtuk kezdeni a második félidőt. Majd volt a második játékrész elején egy kiállítás, amit szigorúnak éreztem, de ezt követően mi voltunk a kezdeményezőbbek, az emberhátrány ellenére. Aztán Pajovicnak volt egy nagy védése ez meccsben tartott minket. Ami utána történt, abban minden érdem a játékosoké, mert túlléptek az összes nehézségen. Ami nagyon tettszett, az az volt, hogy az egyenlítés után meg akartuk szerezni a győztes gólt, ez minden elmond a hozzáállásról. Gratulálok a játékosoknak.



Percek, események

8. perc: Nikházi futott be a jobb oldalon a 16-oson belülre, becsapta Viniciust, akin végül felakadt, elesett, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt Koman végezte el, aki a bal alsó sarkot célozta meg, és bár Pajovic hozzáért a labdához, de az így is a gólvonal mögé jutott, 1-0.


48. perc: Bognár perdítette át a labdát Simon Á. felett, amelybe a középpályás kézzel belekapott. A játékvezető emiatt sárga lapot adott a fehérvári játékosnak, akinek már volt egy ilyen színű figyelmeztetése, így a piros is előkerült, 10 főre fogyatkoztak a vendégek.


93. perc: Az emberelőnyben játszó DVTK két percen át járatta a labdát, úgy, hogy az ellenfél hozzá sem ért, de mindezt a felezővonalnál tették, egészen addig, amíg Koman el nem passzolta hátrafelé a labdát. A játékszerre F. Oliveira csapott le, megelőzte a kapujából kifutó Antal, és 17 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-1.


95. perc: F. Oliverira passzolt Marevalhoz, aki balról a 16-os magasságából jól adott középre, a remek ütemben érkező Pátkai 6 méterről fejelt Halmai mögül kibújva, a kapu bal oldalába, 1-2.​


Miskolc - Ha vannak ultrák, van hangulat is. A szombati DVTK - Videoton meccs után újfent belátható, hogy a magyar labdarúgás nagyon sokat veszít azokon a meccseken, ahol nincsenek jelen a szervezett szurkolói csoportok. tovább »

Miskolc - Rémálom az Andrássy úton, így is leírható a DVTK - Videoton meccs, ahol a 93. percig győztesnek érezhették magukat a diósgyőriek, ám a lefújáskor vesztes seregként hagyhatták el a zöld gyepet. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja a Videoton ellen? tovább »

"Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Normál körülmények között, a rendes játékidőben megnyertük ezt a meccset, de nem adnak érte egy pontot sem" - kezdte nyilatkozatát Bekő Balázs, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Videoton elleni, 1-2-re elvesztett hazai bajnoki után. tovább »

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 3. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Videoton FC együttesét fogadta Miskolcon szombaton 18 órától az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!