Sport

2015.07.23. 08:39

Vanczák jövő nyáron hazatér, a DVTK-ba beférne

Miskolc - Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója szívesen látná Diósgyőrben a 78-szoros válogatott védőt.

Miskolc - Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója szívesen látná Diósgyőrben a 78-szoros válogatott védőt.Ritkaságnak számító esemény történt a svájci labdarúgó bajnokságban szereplő Sion csapatánál: Vanczák Vilmos – aki Diósgyőrben kezdte pályafutását – annak ellenére, hogy egészséges, nem jutott szóhoz. Az ottani csapatnál nyolc éve alapembernek számító védő, az itteni sportnapilapnak azt nyilatkozta, hogy csapatának vezetőedzője azt közölte vele, azért nem ad neki állandó játéklehetőséget, mert nem hosszabbította meg a jövő nyáron lejáró szerződését. Vanczák Vilmos azt sem titkolta, hogy ennek ellenére, biztos, hogy ez lesz az utolsó éve a svájci csapatnál, és ezt követően 2-3 évig Magyarországon az NB I-ben szeretne futballozni, de először annak kell kiderülnie, hogy akad-e olyan csapat, amelyiknek kell.

Akad

Mivel a 78-szoros magyar válogatott védő korábban az Újpestben lett ismert, válogatott játékost, de Diósgyőrben kezdte a pályafutását, elsőre aligha jöhet szóba nála ezen két klubon kívül más. Árki Gábornál, a DVTK sportigazgatójánál arról érdeklődtünk, hogy el tudná-e képzelni azt, hogy Vanczák Vilmos a Diósgyőr keretének tagja legyen.

– Nagyon is, és ez nem új keletű nálam, nálunk, itt a DVTK-nál – felelte Árki Gábor, majd így folytatta: – Májusban is beszéltünk egymással, arról, hogy miként képzeli el a jövőjét, és akkor az volt a válasza, hogy a szerződéséből hátralévő időt még szeretné kitölteni a Sionnál. Ez alatt pedig eldöntheti, hogy ha hazatér, akkor hol éljen, a feleségére tekintettel Budapesten, vagy Miskolcon, illetve, hogy ezzel összefüggésben hol játsszon. Nem tudom, hogy a Sionnál hogy alakul a sorsa, véleményem szerint túl sok fronton kell helytállnia a svájci csapatnak ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű játékost hosszú távon ne mellőzhessenek. De ha valamiért ez mégis így történne, és furcsa körülmények között idő előtt fejeződne be a Sionnál a karrierje, akkor mi nyitottak lennénk arra is, hogy év közben fogadjuk. Mert igen, lenne helye a keretben egy ilyen rutinos, jó játékosnak, és ha haza térése után minket választana, akkor keretbe foglalhatná a pályafutását, ahol élete első élvonalbeli meccsét játszotta, onnan vonulhatna vissza. Ennek érdekében természetesen tartjuk vele a kapcsolatot a jövőben is.


Vanczák Vilmos eddigi pályafutása

Vanczák Vilmos 1983. június 20-án született, Miskolcon (szülei ma is itt élnek), és Diósgyőrben kezdett el futballozni. Élete első felnőtt élvonalbeli meccsét az akkor Professzionális Nemzeti Bajnokságnak nevezett, az akkor DFC néven szereplő diósgyőri csapatban játszotta, 2000. május 20-án, a fővárosban, a Hungária körúton, amikor 3-0-s MTK vezetésnél, a 75. percben Kákóczki helyett lépett pályára csereként, 16 évesen (a meccs 3-1-re végződött). Pár héttel később, a DFC hetedik vonalba zuhanását követően a Vasashoz igazolt, innen Újpestre vezetett az útja. A lila-fehérektől szerződött külföldre, a belga Sint-Truiden csapatához 2006-ban, innen egy év múlva a svájci Sionhoz vezetett az útja, és ez elmúlt 8 (!) évadban mindig itt szerepelt.

Az utánpótlás válogatottságok után 2004. novemberben 30-án, Bangkokban, a Király Kupán, a Szlovákia elleni 1-0-ra elvesztett meccsen öltötte magára először a magyar felnőtt labdarúgó válogatott mezét, és azóta ezt összesen 78-szor tette meg, legutóbb 2014. szeptember 7-én, az Észak-Írországgal szemben Budapesten 2-1-re elvesztett mérkőzésen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!