Sport

2015.07.11. 14:21

Minden ózdi kerekes célba ért

Ózdiak is részt vettek az esztergomi mountai­n bike erőpróbán.

Ózdiak is részt vettek az esztergomi mountai­n bike erőpróbán.A Top Maraton elnevezésű moutain bike versenysorozat második állomását a 16. Duna Maraton jelentette múlt vasárnap. Az indulók Visegrád helyett ezúttal Esztergomban és környékén tekertek, itt kapott helyet a rajt-cél terület is. Az új helyszínnek köszönhetően új pálya is várta azt az 1300 bringást, akik a hőség ellenére úgy döntöttek, hogy a vízpart helyett a Pilis hegyein és völgyein, két keréken töltik vasárnapjuk nagy részét. Az új nyomvonalon haladó pálya elég rendesen megosztotta az indulók véleményét. Többen „visszasírták” a régi megszokott pályákat. Az Ózdi Kerékpáros Egyesületet 11 versenyző képviselte, akik sikeresen küzdötték le a távot és az extrém körülményeket.

Az elnök is

A legjobb eredményt középtávon Kovács István érte el, aki Master 2-es kategóriában 2. helyet szerzett, rövidtávon pedig U 19-ben Farkas Tamás, Master 1-ben pedig Lórencz Péter bizonyult a legjobbnak a csapatból – tudtuk meg Frölich Tamás klubelnöktől, aki maga is teljesítve a középtávot Master 1-es kategóriában 10. lett. Két ózdi hölgy­versenyző, Laczka Rita és Kocsis Ildikó is sikerrel vette az akadályt első maratonjukat teljesítve.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!