Sport

2015.07.14. 14:28

Ifjúsági triatlon Eb-t rendeznek Tiszaújvárosban jövőre

Budapest, 2015. július 14., kedd (MTI) - Ifjúsági triatlon Európa-bajnokságnak ad otthont Tiszaújváros jövőre.

Budapest, 2015. július 14., kedd (MTI) - Ifjúsági triatlon Európa-bajnokságnak ad otthont Tiszaújváros jövőre.Lehmann Tibor, a tiszaújvárosi TVK Triatlon Nagyhét főrendezője, a házigazda TVK-Mali Triatlon Klub elnök-vezetőedzője a hétvégén, a genfi felnőtt kontinensviadalon nyújtotta be hivatalosan a szükséges dokumentumokat az európai szövetségnek (ETU).

"A már többször nálunk vendégeskedő olasz Renato Bertrandi vezette ETU elnökségénél rendkívül kedvező fogadtatásra talált jelentkezésünk. A múlt hétvégi ETU-kongresszuson a döntésben meghatározó szerepe volt a Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke, valamint Bátorfi Béla, az MTSZ elnöke által írt támogató levélnek is" - mondta Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnökeként is dolgozó sportvezető.

Lehmann hozzátette, a legnagyobb "adu" azonban az a 2013-ig Márkus Gábor nevével fémjelzett 18 év volt, melynek során megszakítás nélkül világkupákat, több világ- és Európa-bajnokságot is nagy sikerrel rendezett Tiszaújváros.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!