Sport

2015.07.22. 20:02

A duónak Milánó lehet az olimpia „előszobája”

Budapest, Tiszaújváros - A tiszaújvárosi kajakos is ott lesz az Olaszországban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Budapest, Tiszaújváros - A tiszaújvárosi kajakos is ott lesz az Olaszországban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A Szolnokon rendezett válogatón kiharcolta az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon való szereplés jogát a tiszaújvárosi Molnár Péter és az újpesti Tótka Sándor: a duó K-2 200 méteren állhat majd rajthoz a Milánóban augusztus 20–23. között sorra kerülő eseményen.

Beutazták a világot

– Párosunk tavaly ősszel jött létre, a szövetség rakott bennünket össze – kezdte Molnár Péter, a Tiszaújvárosi Vizisport Egyesület tagja. – Persze ezt nem valamiféle adományként kaptuk, duónk tűnt a legütőképesebbnek, már ami a nemzetközi „színpadot” illeti. Téli alapozásunkat már együttes erővel végeztük: a hathetes dél-afrikai alapozó táborunk jól sikerült, aztán jöttek a páros edzések, a formába lendítő fellépések. Első tesztjellegű versenyünk májusban Portugáliában volt, és minket is meglepett, hogy simán megnyertük a Világ Kupa K-2 200 méteres számát. Ez nagy lökést adott nekünk és edzőnknek, Hüvös Viktornak is. Később jó passzban érkeztünk Bakuba, az Európa Játékokra, ahol annak ellenére, hogy Sanyi elkapott egy nyavalyát, bronzérmet nyertünk.

Az egység már úgy utazott Szolnokra, hogy kezében és lábában volt az első válogató sikere. Molnár és Tótka egyaránt tudta, hogy az újabb diadal már a világbajnoki repülőjegyet jelenti számukra. Erről így vélekedett a tiszaújvárosi sportoló: – Abszolút esélyesek voltunk, de általában nem kedvelem a tutit, mert ilyenkor könnyen becsúszik egy hiba. Szerencsére ez nem következett be, magabiztosan érvényesítettük a papírformát, így mehetünk Olaszországba.

Egyszer már álmodott

Arra a kérdésre, mely szerint eszébe jut-e már Rio de Janeiro, a 2016-os olimpia, Molnár Péter ezt válaszolta:

– Egyszer már álmodtam, de keserű volt az ébredésem, a 2012-es, londoni játékokról lemaradtam. Most nem tekintek annyira előre, s nem engedem, hogy az érzéseim a hatalmukba kerítsenek. Társammal egyetemben a soron következő feladatra, azaz Milánóra koncentrálok. Most az a legfontosabb célunk, hogy megnyerjük az ötkarikás kvalifikációs vébét, vagy minél fényesebb éremmel térjünk haza az észak-olaszországi nagyvárosból. Ha ez így lesz és megtesszük azt a bizonyos lépést Brazília irányába, nos majd akkor térjünk vissza a jövő évi elképzeléseinkre, addig ezeket hagyjuk…

ÉM-KT


Úton van, mint a távirat

Molnár Pétertől azt is megtudakoltuk, miként fest egy élsportoló „laza” nyara.– Nyár? – kérdezett vissza. – Ebből csak annyit érzek, hogy kicsit meleg van. Pihenésre legfeljebb októberben lesz időm, úgy három-négy hét. Aztán jönnek a táborok, a külföldi utak, a meghívásos versenyek, már látszik, hogy Sanyival úton leszünk, mint a távirat. Most jól áll a szénánk, köszönet érte minden segítőnknek, de elsősorban a Tiszaújvárosi Vizisport Egyesület elnökének, Jancsár László elnöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!