Sport

2015.05.21. 15:25

Nyíregyháza vs. DVTK - Ha nem is kétezren, de sokan

Szombaton 18.30-tól a Nyíregyháza Spartacus vendége lesz a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

Szombaton 18.30-tól a Nyíregyháza Spartacus vendége lesz a DVTK a labdarúgó NB I-ben.Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2014/2015-ös szezonjának 29. fordulójában, szombaton este idegenben, a Nyíregyháza Spartacus FC otthonában lép pályára a Diósgyőri VTK együttese. A két klub – osztálytól függetlenül – mindig nagy csatát vív(ott) egymás ellen, annak ellenére, hogy a tabellán hol foglaltak, foglalnak helyet.



Négy-ötszáz

A miskolciak jelenleg a hetedik helyen állnak 42 ponttal, míg a nyírségiek a tizenegyedikek, 30 egységgel. Az ősszel november 9-én találkoztak a felek az Andrássy úton, s akkor a DVTK nyert 2-1-re (a gólokat Griffiths, Marjanovic, valamint Pákolicz szerezte). A diósgyőri ultrák ugyan nem utaznak el Nyíregyházára – hiszen hosszabb ideje tiltakoznak a szurkolói kártya ellen –, ám így is körülbelül, információink szerint, 400–500 szurkoló jelen lesz a nyíregyházi városi stadion vendégszektorában. A DVTK drukkerei számára ebből a szempontból a legkellemesebb emlék az NB II Keleti csoportjában 2011. április 17-én megrendezett összecsapás, amelyet a Diósgyőr idegenben hozott 3-2-re, s ezzel a Benczés Miklós vezetőedző által irányított gárda óriási lépést tett az NB I-be való visszajutás felé (ami aztán sikerült is). Ezen a bő négy évvel ezelőtti napon több mint 2000 vendégdrukker buzdította a piros-fehéreket, a főiskola felé eső teljes kanyart elfoglalva (a nyírségi klub egyébként ezúttal is rendelkezésre bocsátja ezt a részt). A DVTK akkori keretéből már csupán Ivan Rados és Bacsa Patrik tagja jelenleg is a diósgyőri kontingensnek, Mohamadou Abdouraman pedig a Spartacus futballistája. További érdekesség, hogy a DVTK jelenlegi megbízott vezetőedzője, Vitelki Zoltán akkor Benczés Miklós segítője volt, miként Veréb György kapus­edző.


[poll id="932"]


Korlátozott forgalom

Amint az a helyi rendőrség tájékoztatásából kiderül: a közlekedőknek időszakos forgalomkorlátozásra, útszűkületre és rendőri ellenőrzésre kell számítaniuk május 23-án 16 óra 30 perc és 22 óra között a 4-es számú főút Nyíregyházára bevezető szakaszán, a 268. kilométerszelvényben, valamint a 38-as számú főút Nyíregyházára bevezető szakaszán a 27. kilométerszelvényben. Útlezárásra kell számítaniuk május 23-án 5 óra 30 perc és 24 óra között Nyíregyházán, a Sóstói út és a Stadion köz kereszteződésénél, valamint a stadion előtti útszakaszon. Forgalomkorlátozásra és forgalomelterelésre lehet számítani a stadion környezetében lévő utakon.

A vendégjegy 1200 forintba kerül, amely kizárólag elővételben és DVTK Klubkártya birtokában vásárolható meg, a Nyíregyházi Városi Stadion vendégpénztára nem nyit ki. A vendégszektorba szóló belépőjegy kapható az interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, illetve Miskolcon, a DVTK Ajándékbolt mindkét üzletének nyitvatartási idejében lehet belépőjegyet váltani. A DVTK Klubkártya meglétét a stadionba történő belépéskor ellenőrizhetik a biztonsági szolgálat munkatársai.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!