Sport

2015.02.27. 09:52

MKC: Eljött a visszavágás ideje

Pénteken este kezdi a rájátszást a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Pénteken este kezdi a rájátszást a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.A matyóvárosiak a bajnokság második szakaszának keretében a 7–12. helyért küzdenek: az 1. fordulóban 18 órától a PLER KC vendégeként Budapesten lépnek pályára.

Az előszobában

Skaliczki László vezetőedzőnek tegnap délelőtt először Magyar Kupa-menetelésüket hoztuk szóba, mire a mester így felelt:

– Már a negyeddöntőben vagyunk, az előszobában, vagy a kapuban és igyekszünk minél jobban felkészülni, minél jobb produkcióval kirukkolni. A sorsolással nem érdemes foglalkozni, mármint azzal, hogy mi lett volna, ha a Vácot, vagy a Ceglédet kapjuk és nem a Gyöngyöst. Az igazság mindig utólag derül ki, szóval nekünk a hevesieket dobta ki a gép, így velük fogunk meccselni. Nekünk nagy erkölcsi tartást ad az a tény, hogy továbbjutottunk a kiváló Balatonfüreddel szemben, továbbá legutóbb NB I-es összecsapáson vertük a Gyöngyöst, a sporttörténelem pedig – mint tudjuk – sokszor megismétli önmagát.

Arra a kérdésre, hogy kedvezőbb lett volna, ha a visszavágót játsszák a matyóvárosban, a tréner ezt válaszolta:

– Először itthon küzdünk, aztán idegenben, erről ennyit. Vágyaink közé tartozik a négyes döntő, ezért mindent megteszünk.

Az MKC pénteki bajnoki ellenfele a gárda mumusai közé tartozik. A Pler KC az alapszakaszban kétszer is két vállra fektette a kövesdieket, akik számára eljött a visszavágás ideje.

Remek hangulatban

– Nem félek, éspedig azért nem, mert lendületben vagyunk – folytatta a sokat tapasztalt Skaliczki László. – Az alapszakasz utolsó két találkozóját megnyertük, ezeken a fellépéseinken igazán kitűnően kézilabdáztunk, így remek hangulatban vagyunk és bizakodva utazunk el soros ellenfelünkhöz. Egyébként magam is kíváncsian várom, hogy a már említett lendületünk kitart-e. Meg kell törnünk az átkot, olyan nincs, hogy a Plerrel szemben csak veszítünk, végre pontot, vagy pontokat kell elvennünk tőlük. A rájátszás további műsorához helytállásunk nagy lökést adna. Felkészülésünk során igyekeztünk a vesztes találkozókból levonni a tanulságot. Ha kiküszöböljük játékunkból a rossz szériákat, góljaink számában megközelítjük, vagy túlhaladjuk a harmincat, védekezésben hatástalanítjuk a fővárosiak legjobbjait, akkor aligha érhet minket baj. Ezekért keményen dolgozunk majd a pályán, amúgy pedig motiváltak és sikerre éhesek vagyunk.

Most több, remek formában lévő emberünk van: gondolok a kapusainkra, a szélsőinkre, a szervező szekcióban szolgálókra és az átlövői posztokon fellépőkre, de csapatként kell funkcionálnunk, utóbbira van szükség a diadalhoz.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!