Sport

2015.02.25. 22:42

DVTK: Tárgyalásban a vezetőedzővel

Miskolc - Ankéttal nyitotta szerdán a tavaszi évadot a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapata.

Miskolc - Ankéttal nyitotta szerdán a tavaszi évadot a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapata.Bár két Ligakupa-összecsapáson már túl vannak a piros-fehérek, a hivatalos szezonnyitót a szokásosnak mondható szerdai szurkolói ankét jelentette. A belvárosi bevásárlóközpont emeletén felállított színpadon – sorrendben – Milos Krstic, Gosztonyi András csapatkapitány, Koman Vladimir, Árki Gábor sportigazgató és Sivic Tomislav vezetőedző foglalt helyet, míg a harmadik új ember, a Paksról érkezett Kovács Gábor rehabilitációs okok miatt maradt távol. Információink szerint a bekk Belgrádba utazott egy specialistához, aki kezeli a sérülését. Elöljáróban a szerb középpályás kapott szót, aki üdvözölt mindenkit, majd ezeket mondta: „Egy hónapja vagyok itt, de úgy érzem, mintha már egy éve lennék a csapatnál. Nemrég tértünk vissza az alapozásból, azt gondolom, jól sikerült, maximálisan készen állunk a folytatásra. Azt várom, hogy legalább ezen a helyen maradjunk a tabellán, ha nem jobb helyen.”

Koman és a bajnoki cím

Mielőtt a 36-szoros válogatott Koman Vladimir belekezdett volna mondandójába, egy drukker „Ne legyél Rudolf!” beszólással szólt be: „Jó érzés, hogy itt ülhetek, régen voltam szurkolói ankéton, meg is lep, mennyien gyűltek össze…” – fogalmazott a legutóbb Oroszországban légióskodó játékos, aki így folytatta: „Jól érzem magam, meleg fogadtatásban volt részem. Formába lendültem, sokkal jobb állapotban vagyok már, nagyon várom a bajnoki mérkőzéseket. Sajnálom, hogy nem sikerült továbbjutni a Ligakupában. A fő cél a minél magasabb helyezés a bajnokságban, amihez a teljesítményemmel szeretném hozzásegíteni a csapatot. Akár bajnoki cím is lehet, mert a futballban semmiről sem mondunk le…” Gosztonyi András úgy gondolta, magasra rakták a mércét azok, akik előtte viselték a kapitányi karszalagot, ő is reménykedett benne, hogy a csapat minél előrébb fog zárni az NB I-ben.

Sivic Tomislav ekképpen replikázott: „Örülök, hogy ez a három fiatalember olyan optimista… Én mindig reális voltam, a felkészülés jól sikerült, jó állapotban vagyunk. Azonban van egy pár hiányzó, de meg kell oldani. A harmadik helyen állunk, és ott is kell maradni. Szombatra két belső védő maradt, mind a kettő beteg. Nem illik hazudni, de optimisták vagyunk és pozitívan nézzük, megoldjuk a problémákat, mint eddig. Azon vagyunk mindig, hogy kiszolgáljunk benneteket, ezután is így lesz.” Kiderült, a két beteg belső hátvéd Alves és Szalai, Kovács Gábor ugye kezelés alatt áll, így nagy kérdés, hogy kik lesznek a belső védők szombaton Szombathelyen. A középső védő helyzetet firtató szurkolói felvetésre a vezetőedző az alábbiakat mondta: „…Öt Unión kívüli játékos lehet a pályán. A magyar piac pedig jelenleg karcsú, sok szempontból nehéz volt az igazolás, egyszerűen nincs szabad játékos… Balogh Bélát Pécsről nem tudtuk megszerezni, utána megtudtuk Kovácsról, hogy sérült. Ez történt, bárkivel előfordul, nehéz pillanat ez, de mikor volt könnyű? Honnan indultuk, amikor idejöttem? Megoldottuk. Három ponttal tudunk Szombathelyen választ adni.”

Elfogadja, egyelőre

Egerszegi sérülése miként áll, Jenner mikor juthat el arra a szintre, mint amilyenen a Ferencvárosnál volt? – ezt feszegette az egyik jelenlévő. „Egerszegi tíz napja sérült sajnos – válaszolta Sivic Tomis­lav. – Kinn, Törökországban, amikor ez megesett, még nem úgy tűnt, hogy ennyi nap kell neki. Jennert ritkán látom, vagy beteg vagy sérült… Azt mondja, a térdszalagjával van gond, nekem el kell fogadnom, amit mond, egyelőre. Majd meglátjuk a következő napokban, ez hogy lesz…” Koman helye is felvetődött a csapaton belül. „Nagyon erős a konkurencia, de csak idő kérdése, hogy mikor találja meg a helyét – tette ehhez hozzá a DVTK vezetőedzője, majd maga az érintett is válaszolt, hogy hány percet bírna a pályán, milyen az edzettsége: „Kilencvenet…” – hangoztatta Koman válasza, amire Sivic Tomislav még ennyit mondott: „Egyelőre harminc bőven elég lesz…”

Az ankéton szóba hozta egy drukker a vezetőedző szerződését, a kontraktusának meghosszabbítását: „Inkább nem akarok mondani semmit…” – nyilatkozta Sivic Tomislav, aztán a találkozó egy későbbi szakaszában ugyanerre a témára Árki Gábor az alábbiakat felelte: „Elkezdtük már a megbeszéléseket. Tegnap például már egyeztettünk. Reméljük, pozitív lesz…” Az esemény vége felé egy másik drukker többek között az alábbiakat címezte a dobogón ülő játékosoknak: „Elek Ákos játéka lebegjen a szemetek előtt: hajtott, motivált volt, tüzelte a többieket…”

„Máshol nem dumáltak a stadion-ügyben, nem is tudom már, hányadik makettet nézzük…” – adta ki magából ezt egy jelenlévő.

Árki Gábor válasza ez volt: „A programhoz a klubnak semmi köze. Van egy projekt­cég, amelyik csinálja, tőlünk kérnek tanácsot, vagy mi adhatunk, de a konkrét válasz esetében nem vagyok kompetens. Remélem, mindannyian megérjük az új stadiont…”

A másik szimpatizáns a borsos jegyárakat ecsetelte, hogy egy négytagú családnak, ha jó helyre akar ülni, akár tízezer forintot is kell fizetnie, nem is beszélve arról, ha vidéki. Ezért azt kérte, nem lehetne-e valamilyen családos kedvezményt bevezetni? – mert hogy Székesfehérváron van hétszáz forintos jegy is… „Nem az én területem a jegyárak megállapítása, Fehérvárat ne vegyük példaként, alapul. Továbbítani fogom ezeket a kérdéseket, kéréseket, hogy megoldást találjanak rájuk.” – jelentette ki a sportigazgató.

ÉM-MI


Kérdések, válaszok

- Mi a helyzet Nikházi Márkkal?

Árki Gábor: Dunaújvárosban van kölcsönben. Amennyiben a szakvezetés úgy dönt, hogy a nyártól a csapatban legyen, akkor ott lesz.


- Miért nem jönnek ki a játékosok megköszönni a buzdítást, ha nincs benn az ultraszektor? Mert a napos oldal is sokat tesz...

Árki Gábor: Láttuk ősszel ezt a problémát, ígérhetem, a játékosok ki fognak menni, beletettük a házirendbe. Minden szurkoló egyforma, senkivel nem teszünk kivételt.


- Más csapatok vesznek kölcsön játékosokat, a Diósgyőr miért nem?

Árki Gábor: A jelenlegi stratégia, hogy hosszú távon gondolkodunk. Ebbe kölcsönjátékosok nem férnek bele, sok értelme nem lenne, hogy félévente hét-nyolc játékos kicserélődjön. Két-háromnál több nem szerencsés.


- A támadófutball híve, ön így jött ide. A jelenlegi kerettel meg tudja valósítani ezt az elképzelését?

Sivic Tomislav: Ezzel a kerettel mást nem is tudok játszani. Tizenöt csatár, három védő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!