Sport

2015.02.18. 10:52

DVTK: A Honvéd az első akadály 2015-ben

Miskolc - A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntő első meccsén a Diósgyőri VTK a Budapest Honvédot fogadja szerdán. A mérkőzésről élőben tudósítunk 16 órától.

Miskolc - A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntő első meccsén a Diósgyőri VTK a Budapest Honvédot fogadja szerdán. A mérkőzésről élőben tudósítunk 16 órától.A meccsen 16.00-kor indul útjára a labda a Diósgyőri stadionban, vagyis sikerült megváltoztatni a korábbi kezdési időpontot, ami a műfűre lett volna érvényes. Mivel Diósgyőrben nincs megfelelő erejű világítás a „műpályán”, így csak nappali világosság mellett lehetett volna ott meccset rendezni, viszont azzal, hogy az időjárás lehetővé tette, hogy a stadionban, rendes füvön tudják lejátszani a mérkőzést, így délután 4-kor kezdődhet az összecsapás (a Ligakupa meccs visszavágóját szombaton 14 órától rendezik meg Budapesten).

Nem becsülik le

A többszörös igénybevétel esetén (Ligakupa, bajnokság) mindig felvetődik a kérdés: melyik sorozatnak milyen jelentőséget tulajdonítanak egy adott csapatnál?

– A Ligakupát sosem becsültük le, az idei sorozatot a fiatalokkal kezdtük, megkaptuk a választ erre a döntésre, és utána folytattuk úgy, amiről azt gondoltuk, hogy ez a jó. Most azon leszünk, hogy végig a legkomolyabban vegyük ezt a sorozatot, a lehető legjobb csapattal álljunk ki. Persze biztos, lesz olyan máskor is, mint ami most, hogy van, akire nem számíthatok. Fontos a Ligakupa, de azért a bajnokság a legfontosabb – fejtegette Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője, aki a bajnoki célkitűzésekről is szót ejtett: – A célunk nem változott, mert azt gondolom, olyan munka folyik nálunk, hogy ha 1-2 játékos el is megy, akik biztosan hiányozni fognak, de nem úgy, nem annyira, hogy ha nélkülük tizedikek leszünk, akkor azt mondjuk erre, hogy ez jó. A labdarúgás csapatjáték, ez egy jó csapat, és a cél az, hogy a dobogón maradjunk.


[poll id="842"]


Arra a kérdésre is válaszolt Sivic Tomislav, hogy jobb lett volna-e, ha a Ligakupa főpróbája a jövő heti bajnoki rajtnak, vagy jó alkalom lesz a mostani meccs a kísérletezésre?

– Jobb lett volna főpróbát tartani, de most abban az összetételben kell megoldani a feladatot, ami rendelkezésre áll, az a csapatunk, amelyik pályára lép. Egy-két meglepetés mindig van, volt, lesz, köszönhetően annak, hogy nagy konkurenciaharc van a csapatba kerülésért, de én tudom, hogy kit, mikor, miért küldök fel a pályára.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mit szeretne viszontlátni a Ligakupa-meccsen Sivic Tomislav.

– Azt, amin az elmúlt hetekben dolgoztunk – hangzott a válasz. – Az alapozás során nagyon jól dolgozott mindenki, a meccseken azt az elszántságot, akaratot, fegyelmet szeretném látni, amit az elmúlt hetekben tapasztaltam. Most, ezen a tavaszon egy picit más stílusban játszik majd a csapat, olyat, ami tetszeni fog a szurkolóknak. A középpályánk más lesz, gyorsabbak leszünk felfelé. A cél az a Honvéd ellen, hogy kihozzuk a maximumot, két meccs alatt kell, hogy kijöjjön a különbség, a javunkra.

A DVTK-ból az a négy játékos nem játszhat a Honvéd ellen, akik a tavalyról elhalasztott Ligakupa meccs időpontjában még nem rendelkeztek játékengedéllyel, vagyis Koman, Krstic, Kovács G. és Ho-Young bemutatkozására még várni kell.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!