Sport

2015.02.27. 16:05

Cigánd SE: Labdarúgás, koncert, színpad

Cigánd - A cigándiak nem teketóriáznak: minden meccsen a győzelem megszerzése a céljuk.

Cigánd - A cigándiak nem teketóriáznak: minden meccsen a győzelem megszerzése a céljuk.Új edzővel indulnak neki a bodrogköziek az NB III Keleti csoportja tavaszi idényének, amint az ismert, december 23-án nevezték ki a CSE vezetőedzőjének Popovits Pált. A 38 esztendős, nagyváradi születésű, A-licenccel rendelkező szakemberrel 2016. június 30-ig szerződtek a cigándiak.

– A fizikai felkészülést nagyon jól megcsinálta a csapat, nincs semmilyen hiányérzetem – kezdte nyilatkozatát a szakvezető. – Vannak bizonyos dolgok, amiket elképzeltünk, remélem, ezt, ezeket majd ki tudják vinni a játékosok a pályára, de az adott hétvégi taktikánk nyilván a soros ellenfél függvénye is lesz. Egy-két úgynevezett mínuszt még látok, de őszintén remélem, hogy ezeket hamarosan plusszá fogjuk változtatni.

Egészséges izgatottság

A trénertől megkérdeztük, mennyire izgul a premier előtt?

– Van bennem egy kis izgalom, ez sajátosság, akkor is így volt, amikor aktívan játszottam – válaszolta Popovits Pál. – Ez egy egészséges izgatottság, mert azt tudom, hogy fel vagyunk készülve. Ez majd belőlem, és a játékosokból is elillan akkor, amikor a játékvezető a sípjába fúj. Akiben nincsenek ilyen érzések, az ne menjen futballistának… A foci olyan, mint egy koncert. A zenészek készülnek, aztán következik az a pillanat, amikor ki kell állni a színpadra. A mi színpadunk az adott találkozó, akkor kell megmutatni a legjobb oldalunkat.

A tréner ugyan még szeretett volna egy játékost a keretben tudni, ez végül nem valósult meg, de mint fogalmazott: szerinte az összetétel így is jó, s bízik abban, hogy az a munka, amit közösen betettek, az eredményekben meg fog mutatkozni.

Popovits Pál nem számolgat előre, hogy hány pontot gyűjtene csapatával a pontvadászat második felében.

– Hat mérkőzésünk lesz itthon, a többi idegenben, ezért nem könnyű a helyzet, de bízom benne, hogy megoldjuk a feladatot. Minden ellenfelünket tiszteljük, de mindenhol úgy fogunk kifutni a pályára, hogy győzni akarunk… – fogalmazott a Cigánd SE mestere.

Három meccs idegenben

A cigándiak az első három tavaszi körben idegenben játszanak: szombaton Kazincbarcikán kezdődik a menetelés, aztán folytatódik Hajdúböszörményben (a hajdúságiak az ősszel kilenc összecsapást házon kívül tudtak le, pályafelújítás miatt, így ezeknek a mérkőzéseknek akkor felcserélték a pályaválasztói jogát), majd pedig március 14-én Nyírbátorban zárul.

ÉM-MI

A Cigánd SE tavaszi kerete

Kapusok: Sánta Tibor, Bákonyi Norbert.


Védők: Fekete Tamás, Tempfli Imre, Belényesi Csaba, Sipos Tamás, Varga Krisztián, Ur László, Csík Kristóf.


Középpályások: Varga Máté, Baksa Zoltán, Szabó Roland, Reznek Donát, Katona György, Barzó Gergő, Hadházi Dávid.


Csatárok: Roszel Róbert, Molnár Tamás, Varga Zoltán.


A labdarúgó NB III Keleti csoport 2014/2015-ös szezonjának tavaszi órarendje tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!