Sport

2015.01.11. 17:20

A világbajnok Magnus Carlsen a példaképe

Sikeres miskolci szereplője is volt a Győrött rendezett U16-os sakk­olimpiának.

Sikeres miskolci szereplője is volt a Győrött rendezett U16-os sakk­olimpiának.

Első számú magyar fiú válogatott az utolsó fordulóban 2,5-1,5-re legyőzte az aranyéremre pályázó iráni csapatot, és a negyedik helyet szerezte meg, az aranyérmet pedig az indiaiak harcolták ki. Együttesünknek tagja volt Korpa Bence, a DVTK-Első Miskolci Sakkiskola NB II-es gárdájának második táblás nemzetközi mestere is.

A kapitány dicsérte

– Csapatunk az ötödik kiemeltként kezdte szereplését, így a negyedik hely kissé jobb attól, mint amit elvártak tőlünk – kezdte Korpa Bence. – Jómagam mind a tíz fordulóban asztalhoz ültem: kétszer nyertem, hétszer remiztem és egyszer kaptam ki. Egyetlen kudarcomat az indiai Khartikheyan Murali korosztályos világbajnoktól, aki 14 évesen került a „trónra”, szenvedtem el. Úgy gondolom, hogy egy-két döntetlenemet, ha bátrabb vagyok, győzelemre válthattam volna. Kapitányunk, Pintér József, korábbi olimpiai ezüstérmes azt mondta nekem, hogy különösen az utolsó partimban játszottam jól.

A miskolci sakkozó idei terveiről elsorolta, hogy ebben az esztendőben szeretne játszani a korosztályos világbajnokságon, itthon pedig a 18 évesek magyar bajnokságán célozza meg az első helyet, továbbá valószínűleg tologatja majd a figurákat a felnőtt és U20-as nyílt magyar ob-n is. Az idén ismét megalakította sakkszakosztályát a DVTK és a piros-fehérek vezetői a Pénzügyőrből hazahívták Korpa Bencét.

DVTK és Bundesliga

– Eddig öt fordulón jutottunk túl az NB II-es Barcza Gedeon csoportban és mind az öt meccsünket megnyertük – folytatta Korpa Bence. – Három sikerem mellett kétszer meg kellett elégednem a döntetlennel. Szeretnénk megnyerni a pontvadászatot és az ezzel járó NB I/B-s tagságot. A DVTK-EMSE csapatánál nagyon jó a légkör, kitűnőek a feltételek, hiszem és tudom, hogy előbb-utóbb bejutunk az NB I-be is. Magamról még annyit, hogy a Bundesligában is játszom, a Hansa Dortmund tagja vagyok. Havonta egy hétvégén járok ki Németországba az edzőmmel, Héra Imrével.

ÉM-KT


Korpa Bencéről

  • Iskolája: Zrínyi Ilona Gimnázium 10/B
  • Nevelőedzője: Ács Gábor
  • Jelenlegi mestere: Héra Imre (nemzetközi nagymester)
  • Példaképe: Magnus Carlsen (norvég világbajnok)
  • Élő értékszáma: 2413
  • Legjobb hazai eredménye: tízszeres korosztályos magyar bajnok
  • Legnagyobb nemzetközi sikere: korosztályos Európa-bajnoki negyedik hely
  • Célja: nemzetközi nagymesteri cím
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!