Sport

2014.11.07. 14:07

Ismét Miskolcra jön a Benedek-csapat

Miskolc - December 10-én Világ­liga meccset játszik Miskolcon a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Miskolc - December 10-én Világ­liga meccset játszik Miskolcon a magyar férfi vízilabda-válogatott.Legutóbb egy éve, 2013. november 12-én járt Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában, amikor is Világliga találkozón 8-5-re legyőzte a görög válogatottat, hatszáz néző előtt. Madarasék rövidesen visszatérnek a megyébe, ugyanis a 2014/2015-ös VL-selejtezőben is jut egy hazai meccs Miskolcnak, mégpedig a 2. fordulóban (december 10., szerda, 18.30) a románok elleni összecsapás.

– Megerősítem az információt, tárgyaltam a rendezésről, annak részleteiről a Magyar Vízilabda Szövetség illetékeseivel, és meg is született a szóbeli egyezség – mondta az Észak-Magyarországnak Szász László, a rendezvénynek helyet adó, dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodát működtető, Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője. – Örülünk annak, hogy újra házigazdái lehetünk egy Világliga-mérkőzésnek, amelyet a tavalyihoz hasonlóan szeretnénk lebonyolítani. Ami egyben azt is jelenti, hogy sajnos nem lesz lehetőség arra, hogy az uszodában mobillelátókat állítsunk fel, ugyanis az óriási költséggel és uszoda leállással járna. Ezúttal is 325 jegyet tudunk majd értékesíteni a vízilabdát szerető közönség számára, ennek árusítását november 20-a táján fogjuk elkezdeni. Rövidesen minden részlet tisztázódik, és ezekről újra tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot. Az biztos, hogy aki a helyszínen szeretné látni a meccset, annak sietnie kell majd a tikett megvásárlásával, hiszen tavaly negyvennyolc óra alatt elfogyott az összes belépő.

Az már megjelent a nemzetközi szövetség honlapján, hogy a találkozón francia (Christophe Vanhems) és montenegrói (Petar Abramovic) játékvezető működik majd közre.

Csak az első jut be

A magyar férfi válogatott tizenegy nap múlva kezdi meg a küzdelemsorozatot, nem is messze, Debrecenben, ahol a szlovákok ellen szállnak vízbe Varga Dánielék. A szövetségi kapitány, Benedek Tibor – a nemrégiben megtartott sorsolás után – így fogalmazott az esélyeket illetően:

– Az érzelmeim vegyesek. Ahhoz, hogy tovább fejlődhessünk, nem lett volna baj, ha nehezebb csoportba kerülünk. Félreértés ne essék, ezzel nem lebecsülni akarom az ellenfeleinket, csak azt szeretném érzékeltetni, hogy örültem volna, ha folyamatosan nehéz mérkőzések várnak ránk. Figyelembe véve azt, hogy csak az első helyezett jut a szuperdöntőbe, s nem lehet hibázni, még boldog is lehetnék, ám a csapat jövőjét nézve úgy vélem, jobb lett volna mondjuk egy C-csoport erősségű négyesben szerepelni. Nekünk egyelőre ugyanis nem a Világliga megnyerésére, az azzal járó olimpiai kvalifikációra kell gondolni – ráérünk arra akkor, ha oda jutunk –, sokkal inkább fontos, hogy két év távlatában gondolkodva olyan meccseket vívjunk, amelyek tovább segítik a fejlődést. A fiatalokat tétmeccsen tesztelhetem, amelyeken kiderül, éles helyzetben mit hoznak ki magukból, miközben ebből a csoportból elvárás a továbbjutás. Erre utalok akkor, amikor vegyes érzelmekről beszélek.

ÉM-MI

Világliga program

A magyar mérkőzések

  • 2014. november 18., 19.00 (Debrecen): Magyarország – Szlovákia.
  • 2014. december 10., 18.30 (Miskolc): Magyarország – Románia.
  • 2015. január 20.: Görögország – Magyarország.
  • 2015. február 17.: Szlovákia – Magyarország.
  • 2015. március 17.: Románia – Magyarország.
  • 2015. április 14. (Győr?): Magyarország – Görögország.

  • További európai csoportok

  • B-csoport: Szerbia, Oroszország, Németország, Spanyolország.
  • C-csoport: Montenegró, Olaszország, Horvátország, Törökország, Franciaország.
  • Szuperdöntő: 2015. június 23-28., Bergamo (Olaszország).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!