Sport

2014.11.05. 16:17

Aluinvent-DVTK: Egyelőre nem érkezik újabb kosaras

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK jelen állás szerint csak akkor igazol új sportolót, ha valaki távozik.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK jelen állás szerint csak akkor igazol új sportolót, ha valaki távozik.A belga Romina Ciappina sérülése (a bedobó több hétre esett ki a munkából) miatt szűkösebb lett a diósgyőri női kosárlabdacsapat kerete, és sok szurkoló már tudni véli, hogy ezt a problémát új játékos igazolásával igyekszik megoldani a klubvezetés. Egy esetleges külföldi játékost viszont csak az Európa Kupában használhatna korlátozások nélkül a piros-fehér gárda, ugyanis a hazai színtéren, a vonatkozó szabályok csupán négy légiós szerepeltetését teszik lehetővé egy adott mérkőzésen.

Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy az egyik északi ország válogatottjával vannak kapcsolatban a diósgyőriek, de az ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre Szabó Tamás, a klub első számú vezetője ezt nem erősítette meg.

– A játékospiacot folyamatosan szemmel kell tartani, így több sportoló is látókörünkben van, hogy ha úgy hozza a helyzet, hogy váltanunk kell, akkor a lehető legrövidebb időn belül tudjunk cselekedni – mondta az Aluinvent-DVTK csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója, majd így folytatta: – Jelen állás szerint új külföldi játékost csak akkor igazolunk, ha valaki elmegy, ugyanis az, hogy erre a két hónapra, amíg a hat csoportmeccs zajlik az Európa Kupában még valakit leszerződtessünk, extra lenne.

Arra is rákérdeztünk, hogy ugyanezen kijelentés igaz-e a magyar játékosokra, megemlítve, hogy egy korábbi magyar válogatott irányító, Németh Bernadett néhány hete még pár edzésen is részt vett a DVTK-nál.

– Bár Németh Bernadettet jó játékosnak tartjuk, a szakmai vezetőnknek is ez volt róla a véleménye, de az ő szerződtetése most nem időszerű, azokon a posztokon, ahol őt a legjobban használni lehet, úgy véljük megvagyunk – válaszolta Szabó Tamás, aki arra a kérésre, hogy mit vár az idei első EK meccstől, így felelt: – A csoportból való továbbjutáshoz kellenek az idegenbeli győzelmek.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!