Sport

2014.10.09. 08:59

MKC: Mínusz három, de ez papírforma

Mezőkövesd - Hétközi mérkőzést vívtak tegnap este a matyóvárosiak, akik csak három góllal kaptak ki.

Mezőkövesd - Hétközi mérkőzést vívtak tegnap este a matyóvárosiak, akik csak három góllal kaptak ki.

Az NB I-es férfi kézilabda bajnokság 8. fordulója keretében a Balaton partján vendégeskedtek a borsodiak, aki várakozáson felüli teljesítménnyel rukkoltak ki és megszorongatták a kiváló hazaiakat.

Az első félidőben nagyon jól tartották magukat a vendégek, akik 8-8-nál „érdekes” játékvezetői ítéleteket kaptak, ezután pedig a hazaiak három góllal is elhúztak.

Tovább növelték

A szünetig tovább növelték előnyüket a felsőházba vágyó fürediek, akik 15-10-es vezetése már előrevetítette, hogy a papírformának megfelelően diadalmaskodni fognak. A folytatásban továbbra is jól harcoltak a vendégek, akik bátor és helyenként kiváló játékukkal is csak szorossá tudták tenni a találkozó állását, ezért azonban mindenképpen dicséretet érdemelnek. A piros-fehérek 6 ponttal pillanatnyilag a táblázat hatodik helyén állnak.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Balatonfüredi KSE – Mezőkövesdi KC

29-26 (15-10)

Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Balatonfüredi KSE: Székely – Iváncsik T. (8), Gerdán (-), Bánhidi (4), Kiss Á. (-), Zdolik (8), Kovacsics (-). Csere: Borbély (kapus), Juhász K. (1), Győri (1), Szöllősi B. (4), Vilovski (-), Ligetvári (-), Gábori (2), Faluvégi (-), Grigorjev (1). Edző: Csoknyai István.Mezőkövesdi KC: Liszkai – Vasic (3), Dzono (2), Trivkovic (3), Radnic (-), Cuzic (-), Szepesi (5). Csere: Volarevic, Sipos (kapusok), Molnár F. (2), Terenyi (2), Lókodi (2), Grünfelder (2), Pálos (4), Nakhayenka (1). Vezetőedző: Skaliczki László.

Az eredmény alakulása, 11. perc: 4-3. 18. perc: 8-8. 39. perc: 20-15. 53: 26-22.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Csoknyai István: – Saját magunknak tettük nehézzé a meccset, amelyet a második félidő közepén eldönthettük volna, ehhez képest a végéig szoros volt. Amit kitűztünk, azt viszont elértük.

Skaliczki László: – Az első félidőben nem tudtuk megoldani a Füred gólveszélyes embereinek játékát, a folytatásban nagyon jól harcoltunk, de a kritikus helyzetekben több rossz döntést hoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!