Sport

2014.10.17. 22:14

DVTK: Ebben a században jól megy Pápán

Diósgyőri VTK: újabb ötös etap indul, bár még az előzőnek nincs vége. A labdarúgó NB I 11. fordulójában szombaton 14 órától a Lombard Pápa TFC csapatának vendége lesz a Diósgyőri VTK együttese. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Diósgyőri VTK: újabb ötös etap indul, bár még az előzőnek nincs vége. A labdarúgó NB I 11. fordulójában szombaton 14 órától a Lombard Pápa TFC csapatának vendége lesz a Diósgyőri VTK együttese. A mérkőzésről élőben tudósítunk.A piros-fehéreknek a második száz évben jól megy a dunántúli csapat vendégeként, a 2011-es feljutás óta lejátszott három meccsen veretlenek maradtak (legutóbb 2009. szeptember 12-én hagyták el vesztesen a pápai pályát, amikor 2-1-re kaptak ki). Bő egy évvel ezelőtt, 2013. augusztus 24-én „csak” egy öngóllal nyertek (a volt diósgyőri Nagy T.-nek a 88. percben esett találatával, 1-0-ra), igaz ez egy remek sorozat kezdete lett, hisz ez volt az első állomása annak a hétmeccses győzelmi szériának, amelynek során gólt sem kaptak, kapott Rados kapus. Az ezzel a sorozattal klubrekor­derré lett hálóőrnek esélye sincs hasonlóra, hiszen a Pápa ellen egészen biztos, hogy pályára sem léphet, ugyanis a legutóbbi, Ferencváros elleni bajnokin a kispadról kiállították, így emiatt most egymeccses eltiltását tölti. Lesznek további hiányzók is a DVTK-nál, hiszen Németh és Takács sérülés miatt nem szerepelhet Pápán. Előbbi rásérült korábban kapott rúgására, utóbbit pedig a legutóbbi, Ferencváros elleni bajnokin rúgták meg, amit két hét alatt sem tudott kipihenni. Jó hír viszont, hogy a magyar válogatottal a múlt héten szombaton, Romániában pontot szerzett Elek –, aki a bukaresti mérkőzésen rúgást kapott, és ezért a keddi, Feröer-szigetek elleni újabb Európa-bajnoki selejtezőn nem tudott játszani – elvileg bevethető.


[poll id="807"]


Az ellenfélről

A pápai csapatról szólva Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy kellemetlen ellenfélnek tartja őket, és figyelmeztető, hogy a Ferencvárost is sikerült legyőzniük, valamint, hogy kapusuk, Szűcs Lajos az NB I egyik legjobb játékosa, aki szezononként 10-15 pontot hoz a csapatnak jó védéseivel, illetve, hogy a két támadójuk, Kenesei és Popin veszélyesek. Ezzel együtt is a három pont megszerzésére törekszik a csapat – tudtuk meg a szakvezetőtől – amit úgy érhetnek el, ha az ellenfelet nem nagyon engedik a saját kapujuk 30 méteres körzetébe, illetve, ha letámadással próbálják meg azonnal visszaszerezni az elvesztett labdát.

Sivic Tomislav az NB I 6. fordulója előtt elárulta, hogy 5 meccses bajnoki szériákra tervez pontokat, és azt is megtudhattuk tőle, hogy a második öt bajnokis etapban 10-et szeretett volna összekapartatni játékosaival. S bár most már a 11. forduló következik, a második szériából még csak négy meccsen van túl a gárda, – hiszen a Paks elleni idegenbeli összecsapást el kellett halasztani az esős időjárás miatt, – és most 7 pontnál tart az együttes.

– Még meglehet a 10 pont, ha nyerünk Pakson, de ez csak a következő feladat lesz, hiszen ezt a találkozót a jövő héten szerdán pótoljuk, úgyhogy ezzel még nem foglalkozunk, de attól függetlenül, hogy időrendben ez a mérkőzés elcsúszott, még a második ötösbe számít bele – mondta a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy van-e újabb ötmeccses terve a Pápa (idegenben), Dunaújváros (itthon), Győr (idegenben), Nyíregyháza (itthon), MTK (idegenben) sorozatra, így felelt: – Tíz pont feletti termés jónak számítana, ezzel valószínűleg megőrizhetnénk jelenlegi jó pozíciónkat a bajnoki tabellán.

ÉM-BCS


A DVTK várható kezdőcsapata:

Antal – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Elek – Barczi, Bognár, Bori – Grumic, Griffiths.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!