Sport

2014.09.03. 12:23

Segítség és játékosok…

Boldogkőváralja - Már megszületett a döntés: a pályán elért eredmény maradt a Szerencsen félbeszakadt meccs esetében.

Boldogkőváralja - Már megszületett a döntés: a pályán elért eredmény maradt a Szerencsen félbeszakadt meccs esetében.A labdarúgó megyei II. osztály Keleti csoportjának 3. fordulójában vasárnap idő előtt befejeződött a Szerencs – Boldogkőváralja összecsapás, miután a vendégcsapat a szünetet követően már nem ment vissza a második félidőre. A mérkőzés állása ekkor 15-1 volt, a tényekhez tartozik, hogy a vendégek nem voltak meg tizenegyen a kezdő sípszó elhangzásakor, kapusuk mellett csupán nyolc mezőnyjátékossal küzdöttek. Budai Ferenc, a kőváraljaiak csapatkapitánya többek között azt nyilatkozta, hogy „Sajnos vége a focinak Boldogkőváralján, tönkretették…

– Aznap este tudtam meg, hogy mi történt, mert a mérkőzésen nem voltam jelen – mondta az Észak-Magyarországnak Batyi Béla, a Boldogkőváraljai Sportegyesület elnöke. – Az, hogy nem lesz meg a tizenegy játékos a csapatban, közvetlenül a kezdés előtt derült ki, mert aki szállított volna három embert, az sajnos az induláskor nem jelent meg, így ezek a játékosok nem tudtak eljutni Szerencsre.

A foci a gyengéje

Az abaúji sportegyesület vezetőjének feltettük azt a kérdést is, hogy akkor most mi lesz a helyi labdarúgással?

– Nagyon régen vagyok ennek az egyesületnek az elnöke, ezért nyugodtan mondhatom: ha most visszalépünk, visszalépnénk, akkor nem valószínű, hogy belátható időn belül ismét megyei másodosztályú csapat lesz a községben – jelentette ki Batyi Béla. – Vállalkozó vagyok, rengeteg pénzt tettem már helyi szinten a labdarúgásba, részben azért, mert szeretem, a gyengém, részben pedig azért, mert a két fiam ennek a sportegyesületnek az igazolt játékosa. Szerencsére tudom vállalni, de meccsenként mindez legalább 30-40 000 forintot jelent, ki lehet számolni, hogy ez egy szezonban mennyi. Vagyis a probléma nem is ez, hanem az, hogy az önkormányzat nem áll a futball mellett, és mindent egyedül kell csinálnom, amit egyszerűen nem bírok… Amennyiben kapok segítséget, akkor van kiút, ha nem, akkor lehet, hogy vissza kell lépnünk, és örülhetnek azok, akiknek sosem volt szíve csücske a foci… Játékosok tekintetében sem vagyunk nagyon eleresztve, jó lenne ezen a téren is erősödni egy picit, olyanokkal, akiknek a leigazolását, szerepeltetését bajnokság közben is lehetővé teszik a szabályok.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatóságának versenybizottsága hétfőn – tárgyalás mellőzésével – megtárgyalta az esetet és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Ezen határozat ellen a kézhezvételtől számított kettő napon belül lehet fellebbezni az érintetteknek.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!