Sport

2014.09.02. 12:27

Ligakupa: A címvédő és az U21-esei

Kedden megkezdődik a labdarúgó Ligakupa 2014/15 évi sorozata. A Mezőkövesd Balmazújvárosban lép pályára, a Ceglédi VSE - Diósgyőri VTK mérkőzésről élőben tudósítunk kedden 16.30-tól a Borsod Online-on.

Kedden megkezdődik a labdarúgó Ligakupa 2014/15 évi sorozata. A Mezőkövesd Balmazújvárosban lép pályára, a Ceglédi VSE - Diósgyőri VTK mérkőzésről élőben tudósítunk kedden 16.30-tól a Borsod Online-on.A labdarúgó Ligakupa küzdelmeiben az idén is két megyebeli csapat vesz részt: a kupa címvédője, az NB I-es Diósgyőri VTK, és a nyáron osztályt váltott, jelenleg az NB II-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry FC. Velük együtt 32 csapatos a mezőny, és a sorozatban előbb a csoportselejtezőket játsszák: 8 darab kvartettben, 6-6 fordulóban, illetve meccsen lép pályára mindegyik alakulat. A Ligakupa csoportselejtezőiben az elmúlt években a legtöbb együttes nem a legjobb összeállításában szerepelt, jobbára tartalékos hadosztályok csaptak össze a rivaldafényektől távol. Aligha lesz ez másképp az idén, ezt támasztja alá a két borsodi gárda szakvezetőjének a kupával kapcsolatos viszonya.

Továbbjutni

– Mi elsősorban a bajnokságban szeretnénk jól szerepelni, ehhez komoly keret szükségeltetik, ami rendelkezésünkre is áll, de ebből a bő játékosanyagból nem tudunk mindenkit szóhoz juttatni az NB II-es meccseken, így többen a Ligakupában, valamint a Magyar Kupában fognak komoly szerepet kapni – válaszolta megkeresésünkre Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC gárdájának vezetőedzője. – Akik a Kövesd keretéhez tartoznak, nem ok nélkül kerültek ide, hanem azért, mert jó játékosoknak tartjuk őket, és nagyon sokszor csak azért nem jutottak eddig szóhoz, mert egy adott poszton, vagy egy csapatrészben, a hasonló tudású játékosokkal szemben éppen nem az ő javukra döntött az edzőjük. Viszont a Ligakupa remek alkalom arra, hogy bebizonyítsák, helyük van az alapcsapatban, a bajnoki mérkőzéseken. Az biztos, játsszon bárki is a Ligakupában, nem veszünk félvállról egyetlen meccset sem, mert szeretnénk továbbjutni a csoportból, annak ellenére, hogy két NB I-es együttes, az MTK és a Dunaújváros is riválisunk, nem is szólva az első ellenfelünkről, a jó erőkből álló, NB II-es Balmazújvárosi FC-ről.

A kövesdi szakvezető elmondása szerint a C-csoportban kedden, 16.30-tól Balmazújvárosban megrendezendő összecsapáson a dél-borsodiak a Szántai – Hegedűs Cs., Csató, Hegedűs D., Baracskai – Menyhért, Hanzl, Tajthy, Molnár G. – Pantovic, Csirmaz összeállításban léphetnek pályára.


[poll id="763"]


Az U21-es tartalék

A Mezőkövesdhez képest a címvédő Diósgyőr még messzebbre nyúlt az alapcsapat keretétől, amikor a Ligakupa csoportmeccsein részt vevő játékosokat ,,kereste”.

– Tavaly megnyertük a Ligakupát, sokat variáltunk egész évben, hogy mikor kiket játszassunk, hogy mind a három fronton, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is minél tovább versenyben legyünk, és az évad utolsó hónapjáig mindenhol volt esélyünk arra, hogy nyerjünk, illetve a bajnokságban arra, hogy dobogós helyen zárjunk – foglalta össze az előzményeket Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Az idén azonban egy picit másképp lesz, egy új irányvonalat jelöltünk ki a Ligakupában, fogadtunk el szakmailag, amelyre a klub vezetése is rábólintott, és amit úgy lehetne röviden összefoglalni, hogy arccal a saját utánpótlás felé. Ugyanis a most kezdődő csoportselejtezők során a saját nevelésű játékosoknak szeretnénk lehetőséget adni, hogy ezáltal egy olyan jövőképet kapjanak, amely arra ösztönzi őket, az eddigieknél is jobban dolgozzanak, küzdjenek, mert van út a nagycsapat öltözője felé. Kíváncsian várom én is, hogy mire lesznek képesek az U21-es csapat keretének labdarúgói egy NB II-es együttes ellen, merthogy a tervek szerint kompletten ők fogják játszani a csoportmeccsek első három-négy fordulóját. Természetesen edzőjük, Vitelki Zoltán vezeti őket, és bár én is ott leszek a kispadon, de csak, amolyan megfigyelőként, ha szükség van rá, akkor tanácsadóként. Ami pedig az első csapat játékosait illeti: néhány nap pihenőt kaptak, van aki 1, van, aki 2, van, aki 3 napot, attól függően, hogy ki mennyit játszott az elmúlt időszakban, így a hétfő délelőtti edzés után pénteken leszünk ismét teljes létszámban.

Nem ajándékba

Az U21-es csapat nem ajándékba kapta ezt a lehetőséget, a Vitelki Zoltán és Kiser László edzőpárossal, tavasszal megdolgozott azért, hogy ilyen lehetőséghez jusson. Az előző évad féltávjánál az akkor még Mészáros Alpár edzette gárda a 16 csapatos bajnokság utolsó helyén állt, 11 ponttal, ekkor vette át a fiatalokat a Vitelki, Kiser kettős és aztán olyan tavaszt produkált a gárda, amellyel a 10. helyet szerezte meg. Ezt úgy érték el, hogy a tavaszi eredmények alapján a harmadik legtöbb pontot szerző gárda voltak a 29 egységükkel, a végül ezüstöt szerzett Újpest (tavasszal: 32 pont), és a bajnokságot megnyerő Videoton (tavasszal: 30 pont) mögött. Amikor felvetettük Vitelki Zoltánnak, a millennium utáni első évtized legnépszerűbb diósgyőri labdarúgójának, hogy abban, hogy a Ligakupát az U21 játssza, benne van a tavasz elismerése, az egykori közönség kedvenc így reflektált:

– Valamilyen szinten biztos, de szerintem nem ez az egyetlen oka, ha nem lett volna ez a szereplés, akkor is figyelmet kapott volna az utánpótlás. Amikor a Ligakupával kapcsolatos szakmai és klubvezetői döntést bejelentettem az öltözőben, minden játékos felemelte a fejét, és ezt lehetett leolvasni az arcokról, hogy a srácok tisztában vannak vele, hogy egy órási lehetőséget kaptak. A média, a szurkolók figyelme most rájuk fog irányulni, hiszen ők lesznek a DVTK, nem a DVTK U21, hanem A DVTK. Innentől az a kérdés, hogy ki mennyire tudja megragadni ezt a lehetőséget. Az én hitem szerint mindenki képes erre a csapatból, a keretből, hiszen a közös munkában óriási partnerek voltak a játékosok, remélem ez a Ligakupában is meg fog mutatkozni. Már csak azért is, mert itt olyan játékosokról beszélünk, akiket eddig feldobott a tét, úgyhogy szerintem ez a Ligakupa szereplés csak jó hatással lehet rájuk.

A DVTK várható kezdőcsapata a kedden 16.30-kor kezdődő, NB II-es Ceglédi VSE elleni, idegenbeli Ligakupa meccsen: Egyed – Bodnár, Csicsvári, Mahalek, Nemes – Timkó, Oláh, Balogh, Kövér – Icsó, Boros.

ÉM-BCS


[poll id="762"]


A labdarúgó Ligakupa 1. fordulójának órarendje

Szeptember 2. (kedd)A-csoport, 16.30: Ceglédi VSE – Diósgyőri VTK, 17.00: Szolnoki MÁV FC – Nyíregyháza SFC.

B-csoport, 16.30: Békéscsaba EFC – Kecskeméti TE, 16.30: Debreceni VSC-Teva – Szeged 2011.

C-csoport, 16.30: Balmazújvárosi FC – Mezőkövesd Zsóry FC.

D-csoport, 18.00: Győri ETO FC – Budapest Honvéd, 19.00: Csákvári TK – Gyirmót FC Győr.

E-csoport, 18.00: Videoton FC – FC Ajka.

F-csoport, 16.30: Zalaegerszegi TE FC – Kaposvári RFC.

G-csoport, 16.30: FGSZ Siófok – Soproni VSE, 17.00: Lombard Pápa TFC – Szombathelyi Haladás.

H-csoport, 16.30: Szigetszentmiklósi TK – Pécsi MFC-Matias, 16.30: Soroksári SC – Puskás Akadémia FC.


Szeptember 3. (szerda)

C-csoport, 16.00: MTK Budapest – Dunaújváros-PASE.

E-csoport, 17.00: Újpest FC – Vasas.

F-csoport, 18.00: MVM-Paks – Ferencvárosi TC.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!