Sport

2014.08.10. 15:19

16. TVK Triatlon Nagyhét - A TREK Magyar Utánpótlás Gálával „melegített” a közönség

Tiszaújváros - A magyar gyermek és serdülő korcsoportos ranglista legjobbjai a délutáni, olimpiai kvalifikációs 18. TVK ITU Triatlon Világkupa pályáin, díszletei között mérhették össze tudásukat, ami komoly motivációt jelentett minden résztvevő számára. A dobogós helyezéseken többnyire a ranglista éllovasai osztoztak meg.

Tiszaújváros - A magyar gyermek és serdülő korcsoportos ranglista legjobbjai a délutáni, olimpiai kvalifikációs 18. TVK ITU Triatlon Világkupa pályáin, díszletei között mérhették össze tudásukat, ami komoly motivációt jelentett minden résztvevő számára. A dobogós helyezéseken többnyire a ranglista éllovasai osztoztak meg.

A pénteki full-házas Charlie koncert, majd a szombati, szintén több ezreket a tiszaújvárosi főtérre vonzó Hooligans „zúzás”, a Tiszaújvárosi Turista Triatlon, a lábtenisz, a streetball, a Borsodi Blue és a Sonny And His Wilde Cows is hozzájárult ahhoz, hogy a 16. TVK Triatlon Nagyhét fénypontját jelentő bejező napra a város lakói, az ide érkezett hazai és külföldi vendégek számára minden együtt legyen a menetelés befejezését jelentő TVK NAPON.

A vasárnapi program a lengyel és román sportolók által nemzetközivé avanzsált TREK Magyar Utánpótlás Gálával, annak is gyermek leány futamával indult. A korosztályos ranglista alapján meghívott versenyzőkre 250 méteres úszás várt a Dísztóban, majd jöhetett 7,5 km-es kerékpározás és végül a 2,4 km-es futás. Tették mindezt a délutáni 18. TVK ITU Triatlon Világkupa díszletei között. A lányok 20 indulót számláló futamában igazolódott a papírforma, nyert a ranglistavezető Horváth Karolina Helga, a sorrendben őt követő Rojik Dóra, valamint Kurilla Fanni előtt.

Az azonos korú fiúk 18 fős versenyében a koreográfia úgy alakult, hogy a vezető Kiss Gergelynek ezúttal meg kellett elégednie a negyedik hellyel. Nyert a sorrendben második Vajkovics Ferenc Károly, megelőzve a ranglista 9. Fekete Józsefet és a harmadik helyen tanyázó Hornyák Dömét.

A serdülők közül a lányok ugrottak először a Dísztó vizébe, ahol két kör, 500 méter teljesítése várt rájuk. A 22 induló között ott volt a címvédő, egyben ranglista vezető, idén még veretlen Putnóczki Dorka is, aki az első számban 1:25 perces előnyt harcolt ki magának, amit a 12,5 km-es kerékpározás során, végig egyedül tekerve, könnyedén tartott meg, így a 3,6 km-es futás közben sem volt kérdés a rajt-cél győzelem. Másodikként a ranglista harmadik Soós Fanni Kinga, harmadikként pedig Csák Virág érkezett célba.

A 16 serdülő fiú csatájában Dévay Zsombor ranglista másodikként, de tavalyi címvédőként próbált ismételni, ám ezúttal a harmadik hely jutott neki. Nyert a ranglista-első Soós Gergő, míg az ezüstöt Lehmann Csongor érdemelte ki.

A TREK Utánpótlás Gála eredményhirdetésén a kategóriák 1-10. helyezettjeit szólították pódiumra. A díjátadásban dr. Nemes Nagy Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) főtitkára és Lehmann Tibor, az MTSZ szakmai alelnöke, a 16. TVK Triatlon Nagyhét főrendezője, a TVK-Mali TK elnök-vezetőedzője működött közre.

(A részletes eredménylista a www.evochip.hu oldalon található.)

- Szűcs István sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!