Sport

2014.07.19. 12:29

Litex vs. DVTK - Az egyiknek máris sikerült

Lovecs - A két újonc közül Németh Milán gólt szerzett, Bognár István viszont ,,csak” gólpasszig jutott.

Lovecs - A két újonc közül Németh Milán gólt szerzett, Bognár István viszont ,,csak” gólpasszig jutott.Ahogy arról már helyszíni élő közvetítésünkben is beszámoltunk: Bulgáriában aratott 2-0-ás győzelmet a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, csütörtökön este, az Európa Liga 2. fordulójának első meccsén. A Litex Lovecs elleni mérkőzésen a piros-fehérek két új szerzeménye Németh Milán, valamint Bognár István is bemutatkozhatott, és vállalt oroszlánrészt a győzelemből, hiszen a hajrában ők ketten hozták össze a vezető gólt.

Rengeteg munka

– Nagyon jó csapattal találkoztunk csütörtök este. A mérkőzés előtt senki sem gondolta volna, hogy két góllal tudunk majd nyerni. Azt hiszem, hogy az a rengeteg munka, amit elvégeztünk a felkészülés során, most meghozta a gyümölcsét – kezdte értékelését Németh Milán, aki az első diósgyőri találatot szerezte. – Megmondom őszintén, hogy a mérkőzés előtt éreztem, hogy jönni fog a gól. A mester azzal küldött a pályára, hogy ha lehet, találjak az ellenfél hálójába. Nagyon örülök, hogy sikerült az, amit elterveztem, ráadásul ilyen sok miskolci szurkoló előtt. Persze nemcsak az ellenfél kapuja előtt, hanem a védekezésben is volt feladatom, hiszen pontosan tudtuk, hogy a lovecsiek jobb oldali védője majdnem minden támadásuknál előremegy, így meg kellett kettőznünk az őrzését. Boldog vagyok, hogy ezt a feladatot is sikerrel oldottuk meg.

Természetesen a lehetséges továbbjutásról is meg volt a véleménye a Pápáról érkezett középpályásnak:

– Oda kell figyelnünk a visszavágóra, nem szabad elbíznunk magunkat. A kétgólos előny megnyugtató, de a hazai mérkőzésen is csak győzelemre szabad játszanunk, és akkor meg lesz a továbbjutás. Hogy milyen taktikával lépünk majd pályára Nyíregyházán, azt még nem tudom, de a mester biztosan kitalálja a megfelelő hadrendet.

A csereember

A második félidő elején megsérült Barczit váltotta a Mezőkövesd együttesétől a héten igazolt Bognár István, aki gólpasszal vette ki a részét a bulgáriai sikerből. Érhető, hogy ő is mosolyogva állt a sajtó rendelkezésére.

– Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozásom, azt hiszem, ennél jobban nem is alakulhattak volna az események. A mérkőzés elég felemás képet mutatott, hiszen az első félidőben a hazaiak voltak a veszélyesebbek, bár mi is rúghattunk volna gólt vagy gólokat, de az, hogy 0-0 volt az állás, az nagyban köszönhető Antal Botondnak, aki remekül védett. A 60. perctől kezdve folyamatosan érezni lehetett, hogy a bolgárok előrébb jönnek, így jobban kinyíltak hátul, amit sikerült is kihasználni. A vezető gólunk után ez a helyzet csak jobbá vált, így újabb fontos gólt szereztünk – nyilatkozta lapunknak a fiatal labdarúgó, majd hozzátette: – A kétgólos előny komolynak számít, de veszélyes eredmény is, hiszen még kilencven perc hátra van az összecsapásból, ezért úgy kell kifutnunk a jövő héten a pályára, mintha 0-0 lenne a párharc állása. Biztos vagyok benne, hogy a Lovecs támadólag fog fellépni ellenünk, támadni akarnak majd, így megint lesz lehetőségünk gyors kontrákat vezetni. Sivic Tomislav azzal az utasítással küldött be, persze viccesen, hogy csak akkor álljak be, ha gólt is szerzek a bolgárok ellen. Ez sajnos nem jött össze, csupán egy gólpasszt adtam, de az biztos, hogy így is boldog volt a mester. Próbáltam kizárni az érzelmi dolgokat a gyepen, csak arra koncentráltam, hogy jól játsszak. Mivel mindössze két napja voltam a csapattal, így többet nem is kívánhattam, jó így hazamenni.

Bognár köszöni

A mérkőzés lefújását követően több diósgyőri labdarúgó is kidobta az őket ünneplő drukkerek közé a mezét. Így tett Bognár István is.

– A fantasztikus szurkolókra nem találok szavakat, hihetetlen hangulatot teremtettek, rengetegen voltak. Az egész csapat nevében köszönöm a támogatást – nyilatkozta az új fiú.

ÉM-HAP


Bognár István (középen) első meccsén megtapasztalhatta, hogy milyen hangulatot tudnak teremteni a diósgyőri fanatikusok. Tovább fotókért kattintson a képre!


Már kezdődik

A Litex számára már ezen a hét végén megkezdődik a bajnokság, a lovecsi csapat a nyitófordulóban, vasárnap a szintén Európa Liga-induló CSZKA Szófiát fogadja 19.30-tól, vagyis a Diósgyőr elleni visszavágójukig még lesz egy kemény ütközetük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!