Sport

2014.07.17. 13:33

Litex vs. DVTK - A volt lovecsi hetven százalékot ad

Igor Bogdanovic szerint a Diósgyőri VTK csapata az esélyese a Litex Lovecs elleni Európa Liga párharcnak.

Igor Bogdanovic szerint a Diósgyőri VTK csapata az esélyese a Litex Lovecs elleni Európa Liga párharcnak.

Az újvidéki támadó neve nem cseng ismeretlenül a miskolci drukkerek számára, hiszen a Debreceni VSC mellett jó pár magyar élvonalbeli klubban megfordult, azonban pályafutásának elején két szezon erejéig a Lovecs együttesét is erősítette.

Izgatott volt

– A 90-es években még nem számított általánosnak, hogy valaki Szerbiából Bulgáriába igazoljon, de mivel fiatal voltam, így izgatottan vágtam bele a kalandba. A kezdeti bizonytalanságok után elmondhatom, hogy jó döntést hoztam, amikor elfogadtam a Litex hívását, hiszen olyan időszakban lehettem a bolgár csapat játékosa, amikor tényleg történelmet írtunk – kezdte Igor Bogdanovic.

– Két esztendő alatt két bajnokságot, valamint egy szuperkupát nyertünk, bekerültünk a szófiai, vagyis a fővárosi élcsapatok közé. Olyan korszak vette kezdetét ekkor a klubnál, ahol egy olyan csapat alakult ki, amiről tényleg csak jó dolgokat tudok mesélni. Talán a Debreceni VSC-t tudnám a lovecsiekhez hasonlítani, hiszen megítélésem szerint mindkét egyesület hasonló fejlődési pályán van. Az akkori csapatból természetesen már senki sem játszik a klubnál, de annak ellenére, hogy szétváltak az útjaink, még figyelem az akkori társaim és a Litex Lovecs eredményeit is.

Jó a kapcsolatuk

– Talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy a mai napig jó a kapcsolatunk – folytatta a szerb csatár, majd kitért a Diósgyőri VTK Európa Liga selejtezőjére is. – Természetesen nagyon kíváncsi vagyok a két csapat párharcára, így ha lenne televíziós közvetítés, akkor biztosan élőben követném az eseményeket, sajnos ebben nem lesz részem. De nemcsak a játékosok miatt, hanem különösképpen Sivic Tomislav vezetőedző barátom miatt is. Diósgyőrben és Bulgáriában is nagyon szeretik a focit, így aztán garantált, hogy mindkét találkozón remek lesz a hangulat. És hogy melyik klub juthat majd az összecsapások után a harmadik selejtezőkörbe? A Litex Lovecs erős csapatnak számít bolgár bajnokságban, ahogy a piros-fehérek itthon, de én mégis azt mondanám, hogy igenis a Diósgyőrnek van nagyobb reális esélye arra, hogy továbbjusson ebből a párosításból. Ha számokban kell kifejeznem, akkor elmondom, hogy hetven százaléknyi esélyt adnék a magyaroknak és csak harmincat az egykori csapatomnak, de mégsem gondolnám azt, hogy könnyű dolguk lesz Elekéknek ebben a párharcban.

ÉM-HA


[poll id="707"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!