Sport

2014.07.21. 15:10

Két miskolci döntős, egy aranyérmes

A Renegades megnyerte a Duna Bowl-t, míg a Steelers egy touchdown-nal lemaradt a Pannon Bowl-győzelemről.

A Renegades megnyerte a Duna Bowl-t, míg a Steelers egy touchdown-nal lemaradt a Pannon Bowl-győzelemről.

Amerikai futball. Az MVSC Sporttelepen rendezték a Magyar Amerikai Futball Liga divízió I. és II. döntőit, ahova két miskolci klub is bejutott. Míg a Duna Bowl-ként ismert divízió II-es fináléban a Miskolc Renegades csapott össze a Budapest Hurricanes II-vel, addig a Pannon Bowl-on a házigazda Steelers az Újpest Bullldogs-ot fogadta.

Kiélezett első félidő

A Duna Bowl-on a Renegátok kezdtek jobban, hiszen Tóth Attila mezőnygóljával még a mérkőzés elején vezetéshez jutottak. Ám a Hurrikánok még az első negyedben egy elkapott TD-vel válaszolni tudtak. A fordulás után folytatódott az adok-kapok, hiszen Tóth Máté 15 yardos hatpontosával, illetve Tóth Attila extrájával 10-7-re módosult az állás. Viszont a szünetre mégis Hurrikán-előnnyel mehettek le a csapatok, miután 13-10-re megfordították az állást.

A harmadik negyedben továbbra is kiélezett mérkőzést láthattak a nézők. A Renegades ismét előnyt szerzett Bese Gergely 85 yardos elkapott TD-jével, illetve Tóth Attila extrájával. Annak rendje és módja szerint jött a Hurrikánok válasza irányítójuk futott touchdown-jával és egy sikeres kétpontos kísérlettel. Viszont a Hurricanes-nek ezek voltak az utolsó pontjai a meccsen, hiszen innentől beindult a Renegátok gépezete. Először Román József 70 yardos elkapásával szerezte vissza a vezetést a borsodi gárda, majd a negyedik negyedben Román megduplázta pontjainak számát. Végül Lakatos Bence futott hatpontosával eldőlt a párharc sorsa. Tóth Attila minden extrát értékesített, így 38-21-gyel a Miskolc Renegades nyerte a Duna Bowl-t, amellyel egyben kiharcolta a divízió I-ben való indulás jogát. A döntő legjobbja, Lakatos Bence lett.

Egy TD-s vereség

Színvonalas mérkőzést játszottak egymással a Kutyák és az Acélosok a divízió I. fináléjában. Az első félidőben még úgy nézett ki, hogy a házigazdák könnyedén megnyerhetik az összecsapást, hiszen Martin Medvec szétfutotta a Bulldogs védelmét. A Steelers futója először egy 80 yardos TD-t szerzett, amelyre ugyan még válaszoltak a vendégek, de Medvec 88 yardos hatpontosa után már Hanász Róbert elkapott touchdown-ja következett. Imricskó Péter csak az első extrát tudta értékesíteni, a harmadik TD-nél pedig Vasyl Jordan szerzett kétpontost. A félidő végén a Kutyáknak még sikerült visszajönniük a meccsbe, hogy a második játékrész szoros legyen.

Szoros is lett, hiszen egy teljesen más Újpest jött ki az öltözőből, amely két touchdown-nal meg is fordította az állást. Az utolsó negyedben csak fokozódtak az izgalmak, hiszen Medvec TD-jével, illetve Jordan kétpontosával már a Miskolcnál volt az előny: 29-27. Azonban a Bulldogs két újabb hatpontossal már szinte el is döntötte az összecsapást. A végén Medvec negyedik touchdown-ját is megszerezte a meccsen, de Imricskó Péter extrája, már csak annyira volt elég, hogy beállítsa a 43-36-os végeredményt. Ezzel a győzelemmel az Újpest Bulldogs jövőre lehetőséget kap, hogy bizonyíthasson az elitligában.

- Makranczi László -


A tények

Duna Bowl:

Miskolc Renegades - Budapest Hurricanes II 38-21 (3-7, 7-6, 14-8, 14-0)

Renegades pontszerzők: Román József 12, Tóth Attila 8, Tóth Máté 6, Bese Gergely 6, Lakatos Bence 6.


Pannon Bowl:

Miskolc Steelers-Újpest Bulldogs 36-43 (13-7, 8-7, 0-13, 15-16)

Steelers pontszerzők: Martin Medvec 24, Hanász Róbert 6, Vasyl Jordan 4, Imricskó Péter 2


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!