Sport

2014.07.29. 14:19

Fiatalokkal, ismerős arcokkal Putnokon

Putnok - Szinte teljes egészében kicserélődik a putnoki futballcsapat a következő NB III-as bajnokságra.

Putnok - Szinte teljes egészében kicserélődik a putnoki futballcsapat a következő NB III-as bajnokságra.Egy esztendővel ezelőtt még a feljutásról beszéltek Putnokon, végül a bajnok Létavérteshez képest tizenkilenc ponttal gyűjtöttek kevesebbet. A gömöriek a Keleti csoportban az ötödik helyen zártak, ami előrevetítette a jelentős nyári változásokat. Néhány héttel ezelőtt már szó volt róla, hogy a Kazincbarcika és a Putnok új alapokra helyezi a kapcsolatát, amelyből a jövőben mindkét fél profitálhat. A sárga-kékeknél olyan szinten kívánják megerősíteni a keretet, hogy esélyük legyen a feljutásra, míg a Putnok FC amolyan fiókcsapatként a fiatal, feltörekvő tehetségeknek lehet a gyűjtőhelye. Putnokon a kispadon is változás történt, edzőként visszatért az a Koszta Péter, aki korábban szép és eredményes időszakot töltött az egyesületnél.

Utánpótlástól vissza

– Legutóbb a Sajóvölgye Focisuli U14-es csapatát irányítottam, nagy eredménynek tartom, hogy sikerült bennmaradnunk a legjobbak között – mondta el érdeklődésünkre Koszta Péter. – Nyáron azonban a város és a klubvezetés is megkeresett, hogy térjek vissza a Putnokhoz, mert szükség van a munkámra. Vázolták nekem az elképzeléseket, amelyek szimpatikusak számomra, ezért úgy döntöttem, hogy ismét belevágok. A múlttal nem tisztem foglalkozni, mert abban nem voltam érintett, de tény: néhány játékost leszámítva teljesen kicserélődik a csapatom, szűk egy hónap alatt kell a jövő együttesét fizikálisan és taktikailag is olyan állapotba hozni, hogy megállja a helyét az NB III-as bajnokságban.

Koszta Péter szerint kissé nehézkesen alakul az együttese, ami a megkezdett felkészülési munkát is befolyásolja. A jelenleg rendelkezésre álló gárdához még legalább négy-öt labdarúgó igazolását szükségesnek tartja, hogy augusztusban nyugodt szívvel nekivághassanak a soron következő bajnokságnak.

Néhányan visszatértek

– A jelenlegi állás szerint nem lehet más célkitűzésünk, mint a biztos bennmaradás kiharcolása – folytatta a putnokiak trénere. – Vannak még kérdőjelek, de a tehetséges fiatalok mellé igyekeztünk olyan rutinos játékosokat visszaigazolni, akiknek nem ismeretlen a hazai öltöző légköre. Ezek a labdarúgók nálam már bizonyítottak, ám az előző idényben volt, aki súlyos sérüléssel bajlódott, de akadt, aki a kispadot koptatta. A legfontosabb feladatunk először, hogy mindenkinél elérjük az optimális fizikai állapotot, közben pedig taktikailag is felépítsük az együttest. Nyilván néhány fordulónak el kell telnie, amíg valamelyest összeállunk, de ezalatt is szeretnénk pontokat gyűjteni, hiszen egy fiatal csapatnak már a bajnokság elején is lényeges a sikerélmény.

A Putnok FC augusztus 9-én játssza az új idény első tétmérkőzését, ekkor a Magyar Kupa első fordulójában a Gyöngyös vendégei lesznek. Egy héttel később pedig az NB III-ban is megkezdődik a pontvadászat, a nyitó fordulóban a gömöriek a Hajdúböszörményt látják vendégül.

– Edzői pályafutásom során voltam már rosszabb helyzetben is, de ez sem könnyű – reagált a felvetésre Koszta Péter. – Azt majd később tudom megmondani, hogy mennyire szép feladat a jelenlegi, de becsülettel dolgozunk, és a lehetőségeinkből igyekszünk kihozni a legtöbbet. Bízom benne, hogy az új idényben egy hajtós és szerethető csapatot láthat majd a putnoki közönség.

ÉM-ME

Játékosmozgás Putnokon

Távozott: Rubint Richárd (Salgótarján), Kovács Roland (?), Viktor Truhanov (?), Kovács Imre (Kisvárda), Szűcs Ádám (Mád), Zimányi Ádám (Kazincbarcika), Bene Attila, (Kazincbarcika), Horváth Bence (Kazincbarcika), Kerékgyártó Tamás (Kazincbarcika), Szemere Balázs (Kazincbarcika), Szeleczki Alex (Vác), Borbély Csaba (Románia), Varga Máté (Cigánd), Stefan Milosavljevic (?), Adrian Bedea (?), Matei Marius-Bogdan (?)


Maradt: Botló Ádám, Tóth Szabolcs, Szemere Norbert, Sebők Tibor, Meskó Tamás.


Érkezett: Nagy Csaba (Tiszaújváros), Sápi József (Tiszaújváros), Madarász János (osztrák alacsonyabb osztály), Sebe Attila (Hatvan), Kerényi Márk (Bükkábrány), Horváth Szabolcs (Tiszaújváros), Marcinaskó Marcell (Ferencváros), Krajncz Balázs (Kazincbarcika), Kádas István (Kazincbarcika), Sütő Attila (Kazincbarcika), Kazvinszki Jácint (Kazincbarcika), Monyók Péter (Cigánd), Máthé Gergő (Edelény), Fehér Balázs (Tiszaújváros).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!