Sport

2014.07.11. 20:18

DVTK vs. Birkirkara - Nem volt félsz a kapitányban

Ta Qali - Egyértelműen kiderült, hogy a kiemelt Birkirkarától jobb csapat a Diósgyőr.

Ta Qali - Egyértelműen kiderült, hogy a kiemelt Birkirkarától jobb csapat a Diósgyőr.

Az első felvonáson látottaktól lényegesen jobb teljesítményt nyújtott csütörtökön este idegenben, a máltai Ta Qali Nemzeti Stadionban a Diósgyőri VTK labdarúgó csapata a - sorsoláson kiemelt - Birkirkara FC ellen és így magabiztosan, 6-2-es összesítéssel került be az Európa Liga 2. fordulójába.

Hibázott a kapus

A vezetést a csapatkapitány Elek Ákos szerezte meg, de azt a lövésénél nem lehetett - kívülről - egyértelműen eldönteni, hogy kapura akarta-e „tenni” a játékszert, vagy beadni azt az érkező társaknak.

- Sikerült két cselem az alapvonal előtt, aztán befordultam, láttam, hogy nincs tisztán belül senki, ezért úgy gondoltam, megpróbálom a rövid felsőbe ellőni a labdát. Be kell vallani, a kapusuk hibázott, de természetesen én ezt nem bánom... - mondta a szituációról a középpályás. - A pályán, legalábbis számomra, nem volt kérdés, hogy nyerünk, hiszen végig a mi akaratunk érvényesült. Szereztek egy gólt a semmiből, az egyik srác befutott a résbe, amiben az a bosszantó, hogy készültünk az ilyen szituációra. A második félidő elején, hét-nyolc percig nyomtak, kezdeményeztek, de a továbbjutásunk nem forgott veszélyben.

Elek Ákostól is megkérdeztük, mi járt egálnál a fejükben az öltözőben?

- Minden játékos másként éli meg az ilyen helyzeteket, amikor lehet, hogy élesebbé válik a csata. Bennem nem volt egyáltalán félsz, mert a bekapott találatig is azt éreztem, hogy jobbak vagyunk tőlük. Jobb állapotban voltunk, mint az otthoni mérkőzésen, amikor megszereztük a második gólt, eldőlt minden, és még nagyobb is lehetett volna a különbség a javunkra, ha kihasználjuk az adódó ziccereinket.

A parádés gól szerzője

Sivic Tomislav egyik „jó beszállója”, Barczi Dávid volt - aki Debrecenben és a Ta Qaliban is a hálóba talált - így értékelt:

- Úgy alakultak a dolgok, ahogy azt előzetesen elterveztük, ahogy szerettük volna, örülök, hogy meg lett a továbbjutás. A második félidőben kaptam lehetőséget, úgy érzem, sikerült kihoznom a maximumot, a gólnál jó labdát kaptam, és belsővel be tudtam passzolni a labdát a kapujukba. Csináljuk tovább a dolgunkat, a célunkon, hogy lehetőleg minél többször nyerjünk, az nem módosít, hogy ki lesz az ellenfelünk a másik párharcból.

A mérkőzést követően sok piros-fehér mezes, sálas szurkolóval találkoztunk a máltai estében, tény, hogy ennyi drukker (körülbelül kétszáz) még sohasem kísért el diósgyőri labdarúgócsapatot, tétmeccsre, külföldre... A Birkirkaráért szorítók egy időre biztosan megjegyzik ezt a visszavágót, a félmeztelenül ugráló magyarokat, az pedig, hogy a villanyújságon DUTK-ként jelezték a DVTK-t, szóra sem érdemes...

ÉM-MI


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!