Sport

2014.06.24. 23:39

Videó: DVTK-siker az első felkészülésin

Bükfürdő, Miskolc - Az Európa Ligára nevezett diósgyőri játékoslista még egy helyen módosulhat.

Bükfürdő, Miskolc - Az Európa Ligára nevezett diósgyőri játékoslista még egy helyen módosulhat.

A hétfőtől Bükön edzőtáborozó Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata kedden délután felkészülési meccset játszott az osztrák második vonalban tavaly a 6. helyen végzett SV Mattersburg ellen. Az edzőtáborba utazott 3 kapusból és 19 mezőnyjátékosból 21-en léptek pályára, csak Rados nem játszott, akivel a meccs előtt külön foglalkozott Veréb György kapusedző.

Nem szerepel a nevük

A DVTK Bükön tartózkodó keretében két olyan labdarúgó is van, akinek a neve nem szerepelt azon a listán, amelyet a klub hétfőn adott le a Magyar Labdarúgó Szövetségbe (MLSZ), hogy onnan azt továbbítsák az Európai Labdarúgó Szövetségbe (UEFA), mint az Európa Liga 1. fordulójának hivatalos csapatlistáját. Egyikük a kapus, Nenad Rajic, akinek a hétfőn lejár a szerződése a piros-fehéreknél, és valószínűleg csak ez után távozik. De kapusposzton megvan a Diósgyőr, három hálóőrt neveztek, az újonnan érkezett Antal Botondot, a két évet hosszabbító Ivan Radost, és a fiatal cerberust, Gelei Vincét. A mezőnyjátékosok közül viszont egy stabil csapattag, Zoran Kostic neve nem került be az EL névsorba, ugyanis a szerb középpályásnak is lejár a hónap végén a klubbal kötött kontraktusa, és hosszabbításra még nem került sor. Úgy tudjuk, hogy kedden este ez ügyben újabb tárgyaláson vett részt a labdarúgó, Árki Gáborral, a DVTK sportigazgatójával.

Hogy sikerül-e dűlőre jutni a futballistával, ha hamarabb nem, a jövő héten kedden, július 1-jén kiderül, abból, hogy diósgyőri szerelést húz-e az új évad első napján Kostic. Ha a tárgyalások úgy hozzák, hogy igen, akkor akár az Európa Liga 1. fordulójában is pályára léphet, ugyanis az UEFA szabályai lehetővé teszik, hogy 24 órával az EL mérkőzés előtt az a csapat, amelyik 25 főnél kevesebb nevet tartalmazó listát adott le, plusz egy játékost rátetessen a csapatlistájára, illetve az, amelyik 25 fős listát készített, abban egy cserét végrehajtson (1 főt kivegyen, és 1 főt betegyen helyette).

Brazil csatár?

Ha Kostic nem kerül fel az EL listára, akkor bárki más is felkerülhet, például Takács Tamás, aki keddtől próbajátékon vesz részt. Az NB II-es Szigetszentmiklósi TK-tól érkezett 23 éves, 196 centi magas támadó Újvidéken, Szabadkán született, Szerbiában az OFK Beogradban, Magyarországon pedig a szintén NB II-es Kozármislenyben játszott.

Mint ismert: nem Takács Tamás volt a szezon első próbajátékosa a DVTK-nál, hanem Florian Pop. A román védő pénteken, a felkészülés első napján Nagyváradról érkezett Diósgyőrbe, de Bükre már nem tartott a csapattal.

– Nem rossz játékos, de nem olyan, aki most azonnal a hasznunkra lehetne, aki nagy segítséget jelentene számunkra, és azon a poszton, ami neki a legjobban fekszik, belső védőben nagyjából megvagyunk – mondta Sivic Tomislav, a DVTK szakvezetője.

Hogy a jelenlegi egy szem próbálkozó, Takács Tamás mellé érkeznek-e még új játékosok a következő felkészülési meccsig, arra vannak törekvések, de konkrétum még nincs. Úgy tudjuk, hogy egy eddig Ázsiában futballozott brazil csatár neve is szóba került.

De biztosnak csak az tűnik, hogy módosult a DVTK második edzőmeccsének ellenfele, és helyszíne, az orosz FC Kuban Krasnodar helyett a szlovák élvonalbeli bajnokság mostani kiesője, az FC Nitra lesz az ellenfél, szombaton 17 órától, de helyben, vagyis Bükön, így nem kell utazniuk a piros-fehéreknek.

– Az első meccshez képest nem nyújtottunk rossz teljesítményt, délelőtt még kondi edzés volt, ezért tompábbak voltak a játékosok. Az eredménnyel elégedett vagyok, mert nem kaptunk gólt, a helyzetkihasználásunk pedig száz százalékos volt. Az Európa Liga meccsig még frissítenünk kell – sommázott a meccs végén Sivic Tomislav.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – SV Mattersburg (osztrák) 2–0 (1–0)Bük, 150 néző. V.: Pintér Cs.


Diósgyőri VTK, I. félidő: Antal – Eperjesi, Vági, Debreceni, Németh M. – Nikházi, Egerszegi, Bori – Csirszki, Takács T., Marjanovic.

DVTK II. félidő: Antal (Rajic, 62.) – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Kostic, Elek Á. – Gosztonyi, Barczi, Bacsa – Grumic. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

SV Mattersburg: Kuster (Borenitsch, 46.) – Malic, Höller, Jano, Ibser (Karanezi, 46.) – Farkas (Svrangler, 46.), Röcher, Novak (Hawlik, 46.), Perlak (Sanchez, 46.) – Mahrer ( Doleschal, 46.), Pink (Klemen, 46.). Vezetőedző: Ivica Vastic.


Gólszerző: Marjanovic (1-0) az 5., Grumic (2-0) az 56. percben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!