Sport

2014.05.22. 13:00

MK-döntő - Tanács: aki tud, induljon el hamarabb

Miskolc - Csütörtökön 13 órakor már csak 340 szabad hely volt a 9100 fősre tervezett diósgyőri lelátórészre.

Miskolc - Csütörtökön 13 órakor már csak 340 szabad hely volt a 9100 fősre tervezett diósgyőri lelátórészre.21 évvel ezelőtt fordult elő utoljára, hogy az aktuális Magyar Kupa döntőt tizenötezernél több néző előtt rendezték meg (a Ferencváros a Haladással küzdött oda-vissza alapon, 18-18 000 szimpatizáns mellett). Az aktuális jegyeladási adatok azt mutatták, hogy tizenhét-tizennyolcezer drukker már biztosan lesz vasárnap este a Puskás Ferenc-stadionban, amikor a Diósgyőr és az Újpest csap össze egymással a díszes serlegért. A szerda esti fél 8-as állás alapján 8623 diósgyőri és 7893 újpesti jegy kelt el, míg – információnk szerint – az úgynevezett semleges szektorba alig pár száz tikett talált gazdára. Úgy tudjuk, hogy a hivatalos bilétákon túl mindkét klub kap tiszteletjegyeket is, háromszázat.

Amatőr kupadöntő

Délután négy órától kerül sor az Amatőr Kupa döntőjére, amelynek a résztvevői Biatorbágy és Pilis csapatai lesznek. Megtudtuk továbbá azt, hogy miként haladtak előre a csapatok a 2013/2014-es évadban a Magyar Kupában, úgy gyűjtögették a pénzt, és a végső nyertes tízmillió forintot is zsebre tehet majd.


[poll id="689"]


Parkolóhelyet nehéz lesz

Az MLSZ szóvivőjét ismét arról kérdeztük, hogy mi van akkor, ha elkel az összes belépő?

– Akkor meg fogjuk vizsgálni, hogy biztonsági, műszaki és egyéb szempontokat figyelembe véve lehet-e további szurkolókat beengedni a stadionba – válaszolta Sipos Jenő, akinek felvetettük továbbá azt, hogy Miskolcról ezernél is több gépjármű (busz, gépkocsi) fog a fővárosba érkezni, és emiatt lehetnek parkolási gondok.

– Sajnos, a Puskás-stadionhoz tartozó belső parkoló befogadóképessége korlátozott, és foglalt lesz a vendégek, a meghívottak számára. A diósgyőri drukkereknek azt tudom tanácsolni, hogy induljanak el minél hamarabb a döntőre, s ebben az esetben biztosan fognak találni parkolásra alkalmas helyet a környéken. Lehet, ez picit messze lesz, de néhány perces sétával több irányból is jól megközelíthető a stadion.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!