Sport

2014.05.08. 23:14

Magasba emelné a kupát

Miskolc - A Magyar Kupa elődöntő-visszavágójának egyik legjobbja a diósgyőri Senad Husic volt.

Miskolc - A Magyar Kupa elődöntő-visszavágójának egyik legjobbja a diósgyőri Senad Husic volt.A DVTK bosnyák nemzetiségű védője – ahogyan mondani szoktuk – szerdán este felszántotta a pályát. Azon túl, hogy védőmunkáját elsőrangúan látta el, csapatának támadójátékát is segítette: sokszor futott fel és veszélyes beadásaival „idegesítette" a debrecenieket.

– Amikor reggel felébredtem, nyomban eszembe jutott a meccs és újra elöntött a boldogság – mondta csütörtökön délben a diósgyőri stadionban, grillezés közben. – A találkozón nagyon jól ment nekünk a játék, ezért megérdemelten jutottunk a fináléba, örömünk határtalan, de már előre kell tekintenünk, hiszen szombaton délután a Ferencváros vendégei leszünk. A Puskás-stadionban is be akarjuk bizonyítani, hogy legények vagyunk a gáton, azt hiszem, így mondják a magyarok.

A 24 esztendős labdarúgótól ezután azt kérdeztük, hogy mivel töltötte a meccs utáni estét és jött-e álom a szemére, mire a DVTK 3-as számú mezének birtokosa így felelt:

– A csapat tagjaival együtt ünnepeltem meg a diadalt, éjfél után kerültem ágyba és nem volt gondom az alvással. Egyébként akármi történik velem a pályán, amikor annak eljön az ideje, mindig könnyen elalszom.

Senad Husic később arról beszélt, hogy számára nagyon sokan jelent a Magyar Kupa még akkor is, ha bosnyák állampolgárként ezt nem mindenki hiszi el neki.

– Még nem dicsekedhetek ilyen trófeákkal, éppen itt az ideje, hogy nem olyan sokára én is magasba emeljem a győzelem szimbólumát – folytatta az örömittas futballista, majd hozzátette: – Egyáltalán nem tartottam a Debrecentől, és a döntőbeli riválisunktól, az Újpesttől sem ijedek meg. A társaim ugyanezt vallják, így nagyon remélem, hogy a miénk lesz a kupa. Ha álmom valóra válik, akkor eddigi pályafutásom legnagyobb sikerét érem majd el. Itt említem meg azt, amit minden sportbarát tud: a Ligakupában is finalisták vagyunk, ezt is szeretnénk megnyerni.

Még egy évig

A diósgyőriek kiválósága egyelőre nem vágyik más klubhoz, jól érzi magát a DVTK-nál. Szerződése további egy évig köti a piros-fehérekhez, azt pedig még nem tudja, hogy később merre viszi az útja.

– Nem tekintek a távoli jövőbe, a jelennel foglalkozom, az előttem álló feladatokra koncentrálok – szögezte le Senad Husic. – Szombaton délután a Fradi vár ránk Budapesten, a jövő kedden a Videotonnal csapunk össze a Ligakupa diósgyőri döntőjében, aztán következik az NB I véghajrája és a Magyar Kupa döntője. Ezekre kell minden idegszálammal felkészülnöm.

A játékosnak természetesen szóba hoztuk a közelgő brazíliai világbajnokságot is: Bosznia-Hercegovina válogatottjának csoportellenfele Argentína, Irán és Nigéria lesz. A bosnyák nemzeti gárda esélyeiről így vélekedett Senad Husic:

– Nagyon jó csapatunk van, nem féltem a fiúkat. Meggyőződésem, hogy túléljük az első kört, csoportunkból továbbjutunk. Magától értetődően az argentinok ígérkeznek a legnehezebb diónak, az irániak és a nigériaiak verhetők. Egy szó mint száz, bizakodó vagyok a Mundialt illetően.

ÉM-KT


A tolmácsról

A beszélgetés tolmácsa Sivic Tomislav volt. A DVTK vezetőedzője örömmel vállalta el a feladatot, mert mint mondta, Senad Husic játékával rászolgált arra, hogy ő pillantson vissza a kilencven percre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!