Sport

2014.05.18. 20:50

Lehmann Bence: irány Nanjing!

Az idei II. Ifjúsági Olimpia 11 európai kvótájának egyikét Lehmann Bence, a TVK-Mali Triatlon Klub sportolója harcolta ki a május 17-én, a hollandiai Weert városában megrendezett hivatalos kvalifikációs versenyén.

Az idei II. Ifjúsági Olimpia 11 európai kvótájának egyikét Lehmann Bence, a TVK-Mali Triatlon Klub sportolója harcolta ki a május 17-én, a hollandiai Weert városában megrendezett hivatalos kvalifikációs versenyén.A hattagú magyar ifjúsági olimpiai válogatott a kontinensünkön kiosztandó 11-11 leány és fiú indulási jog egyikéért szállt csatába a tulipánok országában megrendezett hivatalos kvalifikációs versenyen, melyet sprint távon írtak ki. Sportolóink helyzetét nehezítette, hogy nemzetenként csak egy-egy versenyző utazhat majd az augusztus második felében a kínai Nanjing városába.

- A 750 méteres úszás során Bence fiam viszonylag visszafogott teljesítménnyel a 15. helyen válthatott a három körös, összesen 20 km-es kerékpározásra. – tudtuk meg a csapatvezetőként a helyszínen tartózkodó Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnökétől. – Jó volt látni, hogy az első kör végén a 21 tagú élbolyban haladt, egyebek mellett három brit és két spanyol fiú társaságában. Az üldöző boly, benne a másik két magyar sráccal, Rácz Gergővel és Tóth Milánnal, 30-40 mp-re követte őket. A második depózás után a húsztagú élboly 40 mp előnnyel indult neki az 5 km-es futásnak. Bence a 7. helyen kezdte ezt a számot, majd 4000 méterig az 5-6. helyen is haladt, ekkor kicsit elfáradt, de így is a 9. helyen érkezett célba. Mivel két spanyol végzett előtte, ő szerezte meg a nyolcadik európai kvótát. Végül is sikerült igazolnia a papírformát, pedig ez nem volt könnyű és izgalommentes. Örömünket tovább fokozta, hogy a 66 sportolót számláló leány mezőnyben Bicsák Flóra a második bolyból indulva, szédületes, úgy is fogalmazhatnék, hogy „fiús” futást produkálva ötödikként zárt, így maximálisan elértük a célunkat! A Magyar Triatlon Szövetség szakmai bizottsága a mostani versenyt követően dönt arról, hogy kik képviselhetik majd hazánkat a korosztályos ötkarikás játékokon. Az előzetes megbeszélések, egyben az én véleményem szerint is a kvótát kiérdemlők joga lesz az indulás.

Weert városában vasárnap mix-váltóban is összemérik tudásukat a fiatalok. A 250 m úszásból, 8 km kerékpározásból és 2,5 km futásból álló viadalon - a szombati egyéni eredmények alapján – Bicsák Flóra, Fuchs Dóra, Lehmann Bence és Rácz Gergő képviseli hazánkat.


Eredmények

Leányok:

1. Alberte Kjaer Pedersen (dán) 59:07, 2. Carmen Gomez (spanyol) 59:09, 3. Cecilia Santamaria Surroca (spanyol) 59:10, …5. Bicsák Flóra (magyar, Zalatriatlon) 59:02, …17. Fuchs Dóra (magyar, UNIQA Team-Újbuda TC) 1:00:36 óra, …32. Csák Panna (magyar, Balatoni TTSE) 1:02:07.

Fiúk:

1. Ben Dijkstra (brit) 52:55, 2. Dmitry Efimov (orosz) 53:01, 3. Peer Sönksen (német) 53:02, …9. Lehmann Bence (magyar, TVK-Mali TK) 54:04, …36. Rácz Gergő (magyar, Mogyi Baja-Pécs) 55:40, …40. Tóth Milán (magyar, DSC-DSI) 55:52.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!