Sport

2014.05.19. 12:03

Bronzérmes a magyar válogatott

Weert - A sportág nagyhatalmainak számító Spanyolország és Németország mögött a rendkívül előkelő harmadik helyen zárt Magyarország ifjúsági válogatott mix-váltója a május 18-án, a hollandiai Weert városában megrendezett, nemzetközi erőpróbán.

Weert - A sportág nagyhatalmainak számító Spanyolország és Németország mögött a rendkívül előkelő harmadik helyen zárt Magyarország ifjúsági válogatott mix-váltója a május 18-án, a hollandiai Weert városában megrendezett, nemzetközi erőpróbán.A II. Ifjúsági Olimpia európai kvalifikációs versenyének másnapján 18 ország, 20 (az olaszok és az osztrákok duplázhattak), két-két leány és fiú alkotta csapata mérette meg magát az augusztusi, kínai ötkarikás játékokon is szereplő, mix-váltó versenyszámban. Érdekesség, hogy az egyik legnagyobb küldöttséggel érkezett britek a szombati egyéni verseny után összepakoltak és hazamentek, így ők voltak az egyedüli hiányzók.

A 250 m úszásból, 6,5 km kerékpározásból és 1 km futásból álló szupersprint viadalon Fuchs Dóra (UNIQA Team-Újbuda TC) kezdett, aki az oroszokkal, spanyolokkal és a németekkel versengve dobogó közelben tartotta a mieinket. Második emberünk, Rácz Gergő (Mogyi Baja-Pécs) sem adta sokkal alább, az ötödik pozícióban váltotta a leány kvótát kiérdemlő Bicsák Flórát (Zalatriatlon). Ő egy hellyel feljebb zárkózva indította útjára a staféta befutó tagját, a fiú kvóta birtokosát, Lehmann Bencét (TVK-Mali TK). A tiszaújvárosi színeket képviselő sportoló jó formáját ezúttal is bizonyítani tudta, hiszen nagy csatában kiharcolta, hogy Magyarország is dobogóra állhasson Hollandiában!

Végeredmény:

1. Spanyolország,

2. Németország,

3. Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!