Sport

2014.04.23. 12:25

Múltidéző: Diósgyőr a (volt) Népstadionban

Budapest, Miskolc - A diósgyőri labdarúgócsapat legutóbb 31 éve játszott meccset a mai Puskás Ferenc stadionban, amelyet akkor még Népstadionnak neveztek – tudtuk meg dr. Nagy Jánostól, a DVTK „történészétől", aki azt is elmondta, hogy első ízben a piros-fehérek 1955-ben léptek pályára ebben a létesítményben.

Budapest, Miskolc - A diósgyőri labdarúgócsapat legutóbb 31 éve játszott meccset a mai Puskás Ferenc stadionban, amelyet akkor még Népstadionnak neveztek – tudtuk meg dr. Nagy Jánostól, a DVTK „történészétől", aki azt is elmondta, hogy első ízben a piros-fehérek 1955-ben léptek pályára ebben a létesítményben.– Ez mindkettő NB I-es bajnoki mérkőzés volt, hasonlóan ahhoz a diósgyőri szempontból érdekes mérkőzéshez, amelyet 1972-ben játszott a DVTK, éppen a Ferencváros ellen – mondta dr. Nagy János. – Ezen az összecsapáson Gass a 16. percben a Diósgyőrnek szerzett vezetést, és ezt az előnyt a meccs végéig őrizte a vendégcsapat. Csakhogy a 90. percben a játékvezető egy ajándék 11-eshez juttatta a Ferencvárost. A büntetőpontra letett labda mögé Novák Dezső állt, ám a 11-esét Veréb Gyuri bravúrral kivédte. De ezzel még nem volt vége a meccsnek, hiszen a bíró 6 percet hosszabbított, ám hiába, mert a zöld-fehérek képtelenek voltak a kapuba találni, így a DVTK meglepő, de megérdemelt győzelmet aratott.

ÉM-BCS

Népstadionos meccsek

Az első diósgyőri

1955. augusztus 28. (NB I)

Bp. Dózsa – DiVasas 4-1 (2-1)

Népstadion, 40 000 néző.

DiVasas: Tóth L. – Dudás, Kakuszi, Szigeti – Török, Gyurik – Nagy Gy., Kovács L., Tiba, Pesti, Bujtor. Edző: Jávor Pál.

G.: Bujtor.


Az emlékezetes diósgyőri

1972. április 1. (NB I)

Ferencvárosi TC – DVTK 0-1 (0-1)

Népstadion, 4000 néző.

DVTK: Veréb – Oláh F., Salamon, Hajdú, Görgei – Hajas, Druzsin ( Vass L., Horváth A.), Földesi, Tábori, Sikora, Gass. Edző: Mathesz Imre.


Az utolsó diósgyőri

1983. március 19. (NB I)

Ferencvárosi TC – DVTK 4-0 (2-0)

Népstadion, 2000 néző.

DVTK: Gulyás – Kerekes (Szlovák), Giron, Teodoru B., Görgei – Kiss I., Tatár, Oláh F., Feledi – Borostyán, Teodoru V. Edző: Puskás Lajos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!