Sport

2014.03.13. 20:21

Diósgyőr a Pápa ellen 2.0

Ismét a Pápa ellen játszik tétmeccset a Diósgyőr, a keddi kupacsata után most a bajnokságban.

Ismét a Pápa ellen játszik tétmeccset a Diósgyőr, a keddi kupacsata után most a bajnokságban.A labdarúgó NB I 20. fordulójában pénteken 19 órától Diósgyőri VTK – Lombard Pápa TFC mérkőzést rendeznek a Diósgyőri stadionban. Három nappal azután találkozik egymással a két együttes, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén, Pápán összemérték erejüket, és nem derült ki, hogy ki a jobb (2-2-re végeztek a csapatok). A keddi összecsapáshoz képest néhány körülmény megváltozik, a helyszín mellett az is, hogy kik szerepelnek majd egyik és másik csapatban.

– Nagyon nehéz mérkőzés lesz, lehet, hogy a tavaszi legnehezebb, hiszen két játékosunk, a két talán legjobbunk, a sárga lapos Futács és a kiállított Kádár eltiltás miatt nem szerepelhet, és sérülése miatt Barczi játéka is kérdéses – mondta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy mikor dönti el, hogy kiket fog pályára küldeni a bajnokin, így felelt: – Végleges döntést csak a meccs napján hozok, akkor fogom a legtisztábban látni, hogy kire, hogy számíthatok, ki hogy regenerálódott.


[poll id="608"]


Gyors egymásutánban két meccset játszik ugyanazon csapat ellen a Diósgyőr (ráadásul másfél, két hét múlva a Magyar Kupában, még visszavágóra is jönnek Diósgyőrbe a pápaiak), így kérdéses, hogy lehet-e ilyen szituációban valami váratlannal előrukkolni?

– Ez a legnehezebb, háromszor játszani valakivel egymás után, de az élet így hozta, és meg kell adni rá a megfelelő választ – mondta a diósgyőri szakvezető. – Az biztos, hogy újat fogunk húzni, kényszerűségből nem is tehetünk mást. Nem lesz egyforma a két meccs, a taktikán is változtatni kell, mármint elől, hiszen Futács nem lesz, de hátul talán nem, mert a négy játékosunk ott megvan. A kupameccs idején három labdarúgónkat pihentettem, és ha ehhez hozzáteszem azt a hármat, aki most nem játszhat, akkor ez a szám, akár hat is lehet, szóval lesz egy kis átalakítás. Persze nem csak nálunk, hiszen ahogy mi is, úgy a Pápa is három fronton harcol, és emiatt ők is pihenették pár játékosukat, méghozzá jó játékosaikat. Kenesei és Szűcs kapus sem játszott, Orosz egy félidőt kapott, aztán ott van még Griffiths, akit szerettem volna itt látni, rá is figyelnünk kell majd.


[poll id="607"]


Nem először vetődik fel a kérdés: nem sok-e a hármas terhelés a DVTK-nak?

– Lehet, de ezzel készülünk a jövőre, mert reményeink szerint lesz ez négy is, és ez amolyan bevezető, hiszen a magyar bajnokság, a Magyar Kupa és a Ligakupa mellé még jöhet nemzetközi porond is. Persze ehhez nem vagyunk elegen, 4-5 játékos még kellene – jegyezte meg Sivic Tomislav. – Most van tét, küzdeni kell a célokért, nem a 10. helyért játszunk, ettől előrébb tartunk. Amikor ideszerződtem Dudás Hunor ügyvezetővel, és Sántha Gergellyel, a tulajdonos képviselőjével abban maradtunk, hogy volt egy hároméves ciklusa a DVTK-nak, és egy új hároméves fejezet kezdődik. Arról beszéltünk, hogy lépjünk feljebb. A 4. helyen állunk, és van aki úgy tartja, hogy 8 meccs óta nem nyertünk, és van, aki úgy, hogy három fronton állunk, amire a klub történetében nemigen volt példa. Mindenkinek szoknia kell ezt a sűrű programot, most nem az van, ami általában tavasszal volt eddig, hogy hetente csak egy meccs van, hanem a duplája, vagyis kettő. Amit én ígértem a szezon előtt, hogy jó állapotban lesz a csapat az megvan, hogy küzdeni hajtani fognak a játékosok, az megvan. Az előző meccseken hiányzott még néhány olyan dolog, ami miatt a győzelmek elmaradtak, de ezen is túl jutunk majd. Nem élet, halál meccs a mostani, de akár a Barcelona jön, akár más, nekünk nyernünk kell, ám ehhez ésszel kell játszanunk.

ÉM


Budapest, 2014. március 13., csütörtök (MTI) - Rendhagyó fordulót rendeznek a labdarúgó OTP Bank Ligában, mivel a március 15-i ünnepségek miatt szombaton egyetlen találkozóra sem kerül sor, vasárnap viszont ötre is, köztük két rangadóra: a Ferencváros-Debrecen és a Videoton-Győr összecsapásra.

Infógrafika: október óta nem nyert bajnokin, de még mindig negyedik helyen a DVTK, a dobogó továbbra is lőtávolban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!