Sport

2014.01.09. 07:37

Borosi: Várják az NB I-eseket is

Miskolc - Január 17-ig nevezhetnek a csapatok a 2014-es dr. Borosi László teremlabdarúgó emléktornára.

Miskolc - Január 17-ig nevezhetnek a csapatok a 2014-es dr. Borosi László teremlabdarúgó emléktornára.A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatósága idén is megrendezi a dr. Borosi László teremlabdarúgó-emléktornát. A patinás esemény – amely sorrendben már a huszonkilencedik lesz – mindig is a csapatok téli felkészülését volt hivatott segíteni. A részletekről Sajti Viktor megyei igazgatót kérdeztük:

– Jelenleg annyi biztos, hogy a selejtezőket február első hétvégéjén fogjuk lebonyolítani, a döntőt pedig egy héttel később, február 8-9-én a miskolci városi sportcsarnokban, ahol tizenkét csapat fog megküzdeni az első helyért. A nevezési határidő január 17., péntek, 12 óra. Nagyjából azokon a helyszíneken, városokban, településeken lesznek a selejtezők, ahol korábban is, hogy pontosan hány csapattal, azt nyilván a nevezések ismeretében lehet majd megmondani.

Amint azt megtudtuk, az idén is van olyan megyei III-as csoport, ahol tornát, előselejtezőt rendeznek, s a legjobb együttes részt vehet a Borosi selejtezőjén – Encsen például a hét végén lezajlott Bársonyos Kupa szolgálta ezt a célt is.

Szinte mindegyik

Lesz-e belépő, és ha igen, mennyi? – faggattuk erről is Sajti Viktort.

– A csarnokok működtetői szívesen fogadják a rendezvényt, hiszen sokan kedvelik a tornát és ezáltal sokan mennek ki a mérkőzésekre. Szeretnék, ha ez így is maradna, ezért a helyszíneken jelképes jegyárakra lehet számítani. Azt, hogy mindez miként lesz a döntőn, pillanatnyilag nem tisztázott.

Ilyenkor mindig kérdés, hogy állít-e ki csapatot az NB I-es DVTK, hiszen azzal, velük garantált a még jobb hangulat.

– A Diósgyőr legutóbb utánpótlás együttesével érkezett a tornára – emlékeztetett Sajti Viktor. – Előttünk nem ismert sem a DVTK, sem a Mezőkövesd Zsóry FC felkészülési programja, ha a szakvezetők be tudják illeszteni a Borosin való részvételt, az jó, de ha úgy gondolják, hogy inkább a fiataloknak biztosítanak játéklehetőséget, annak is örülni fogunk. Az NB III-as borsodi klubok szinte mindegyike jelezte már, hogy ahogyan az ezt megelőző években, ezúttal is indulnak a küzdelemben.

Mi lehet a Borosi emléktorna sorsa, meddig lehet vinni ezt a régi kezdeményezést? – vetettük még fel Sajti Viktornak.

– Nincs még egy ilyen teremtorna az országban, amely közel három évtizede folyamatosan fut – hangsúlyozta az igazgató. – A csapatok várják, szívesen jönnek rá, mert rangja van, az edzők nagy része is számol vele. Mindez együttesen arra kötelez minket, hogy legalább még a 2015-öst, a harmincadikat megcsináljuk, aztán majd át kell beszélnünk, hogy hogyan tovább.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!