Sport

2014.01.12. 21:01

A listavezető még nagy falat volt a Jegesmedvéknek

A végén volt esélyük a pontszerzésre a Maciknak, de ezen a napon a Dab egy picivel jobb volt.

A végén volt esélyük a pontszerzésre a Maciknak, de ezen a napon a Dab egy picivel jobb volt.

A Miskolci Jegesmedvék a jégkorong Mol Liga 38. fordulójában, vasárnap este Dunaújvárosban a listavezető Dab.Docler vendégei voltak. A miskolci együttes a legutóbbi négy meccsén begyűjtötte a rendes győzelemért járó három pontokat, ez legutóbb január 1-jén nem sikerült nekik, amikor éppen a mostani ellenfelükkel szemben maradtak alul, büntetőzésben, Miskolcon. De az azóta megszerzett 12 pontnak köszönhetően második helyezettként, csupán 4 pontos hátrányban korizhattak ki a Dab ellen Ládáék, abban a tudatban, hogy egy esetleges bravúrral még közelebb kerülhetnek riválisukhoz. És erre volt is remény, azok után meg főleg, hogy az 5. percben Láda B. bevette Kiss T. kapuját (0-1). A válasz azonban nem késlekedett sokáig, a nagy rössel támadó Dab.Doclernek bő egy perc kellett az eredmény egalizálásához, Pavukot ünnepelték a társai (1-1). Aztán óvatos, kiegyenlített játék vette kezdetét, amiből a hazaiak jöttek ki jobban, hiszen a harmad utolsó percében Szappanos révén megfordították az állást (2-1).

Két gól

A második játékrészben a kapusok közül eleinte Kiss T.-nek volt több dolga, az újvárosiak inkább a villámgyors kontrákra építettek. Ez be is jött nekik, mert a 27. percben Szappanos most gólpasszt adott, Galanisz pedig feliratkozott a gólszerzők közé (3-1). Az addig sportszerű mederben zajló találkozón Faith egymás után két kisbüntetést is kapott, előbb a 33. percben, majd a 36.-ban, és utóbbit már kihasználták a piros mezesek, Szappanos a második gólját szerezte (4-1). A harmad végén a dunaújvárosiaknak voltak meleg pillanataik, kettős emberhátrányban kellett játszaniuk, de a záró játékrész is áthúzódó nagy lehetőséget nem tudták kihasználni a miskolciak, igazi gólszerzési lehetőségük nem akadt.

Aztán ami nem sikerül fórban, az összejött egyenlő állásban, a begyorsító Jegesmedvék közül De Bruyn lőtt nagy gólt a 47. percben. A hazaiak érezték, hogy több kell, de a folytatásban emberelőnyből nem tudtak a kapuba találni, aztán az 51. percben Somogyi is ,,csak” a kapuvasat találta el. Három minutával később Ladányi kiállításánál csillant fel a remény a Macik számára, de igazi lehetőségük a fórban nem volt, és nem játszott úgy a csapat, hogy felmerülhetne kapusuk lehozta. Aztán nem sokkal azután, hogy ismét egyenlő létszámban voltak a pályán a csapatok, Szilágyi pakolta be a kapuba a lecsorgó korongot az 57. perc végén, és ezzel ismét nyílt lett a mérkőzés (4-3). Ezt követően két perccel hívta le a jégről Duschek kapust Dever edző, majd 17 másodperccel a vége előtt időt is kért, és bár az utolsó másodpercek nagy izgalmakat hoztak, az eredmény már nem változott, mert az újvárosiak hiába szerezték meg a játékszert, nem tudtak üres kapust gólt lőni.

Jegyzőkönyv

Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék 4-3 (2-1, 2-0, 0-2)

Dunaújváros, 1200 néző. V.: Nagy A., Németh M. (Abonyi, Pálkövi).


Dab.Docler: Kiss T. – Lindgren, Hüffner, Ladányi B. (1), Contois (1), Szappanos 2 (1) – Huba, Nagy R., Peterdi, Azari, Galanisz 1 – Jabornik, Gröschl, Pavuk 1, Somogyi, Papp (1) – Hruby, Léránt, Sabados, Kiss Á., Magosi, Sevela (k). Vezetőedző: Stephan Lund.

Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Láda B. 1, Boyle, Ritó, Miskolczi, Rafaj (1) – De Bruyn 1, Hegyi Á., Hajós, Popovics, Tóth A. – Durco, Vojtkó, Knox, Metcalfe (1), Faith (1) – Roczanov, Szilágyi 1, Budai R., Gyenes (k). Vezetőedző: Robert Dever.


Kiállítások: 10 perc+10 perc fegyelmi (Pavuk), ill. 10 perc.


Stephan Lund: – Örülök a győzelemnek, egy jó csapat ellen szereztük meg a három pontot.

Robert Dever: – Nagyon bosszantó vereség volt a mai. Az első két harmadban kapkodóan játszottunk, nem találtuk a ritmust, és buta hibákat vétettünk. Az utolsó tíz percet még meg tudtuk nyomni, de egyenlíteni már nem sikerült. Több, mint hat hét után maradtunk pont nélkül, de ma sajnos megérdemeltük a vereséget. Ma este még kibosszankodjuk magunkat, holnap viszont már egy új szakasz jön, új mérkőzéssel, amit meg kell nyernünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!