Sport

2013.12.15. 13:23

Miskolci Jegesmedvék: Vereség túlórában a Winter Classicon

Szombaton este a Winter Classic mérkőzésen a Miskolci Jegesmedvék a Dab.Doclerrel csaptak össze a városligeti műjégpályán.

Szombaton este a Winter Classic mérkőzésen a Miskolci Jegesmedvék a Dab.Doclerrel csaptak össze a városligeti műjégpályán.A mérkőzés előtt a miskolci szurkolók különleges élőképet mutattak be, sárga és fekete lufikkal, zászlókkal. A találkozó első harmada nagy dunaújvárosi fölényben telt, folyamatosan nyomás alatt tartották a miskolci kaput. Egymást követték a piros-fehér helyzetek, de Duschek remekül védett. A nagy nyomás a 18. percben érett góllá. Ladányi maradt egyedül a miskolci kapu előtt, és a megkapott korongot közelről magabiztosan lőtte a hálóba (1-0).

Knox góllal tért vissza

A második harmadra egy teljesen más Miskolc jött ki, és a hatékonyabb játék már a 3. percben meghozta az egyenlítést. Knox húzott kapura, az előtte lévő hátvéd csak hátrált, és mellette a hosszú eltiltásból visszatért kanadai csatár nagy gólt lőtt (1-1). Ezt követően az első játékrészhez képest a Dabnak kevesebb, a Jegesmedvéknek több helyzete akadt, így a meccs sokkal kiegyenlítettebb lett. Gyűrték egymást a felek, ám a két kapus a helyén volt, ezért a hálók érintetlenek maradtak.

A hosszabbítás döntött

A harmadik harmadban ismét a küzdelemé volt a főszerep, és gól ismét nem esett. Következett a hosszabbítás, amelyből már csak két perc volt hátra, amikor Somogyi megkerülte a kaput, és behúzta a korongot a kapuba (2-1).


JEGYZŐKÖNYV

Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék

2-1 hu. (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Városligeti jégcsarnok, 3000 néző, v.: Haszonits, Varjú, Kis-Király, Vas.


Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, Hajós, Knox, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Szilágyi, Láda, Orosz, Tóth, DeBruyn, Dubek, Hegyi, Durco, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Fliszár, Rafaj, Faith, Gyenes(k). Edző: Bob Dever.

Dab.Docler: Kalnins – Lindgren, Somogyi, Ladányi, Pavuk, Hruby, Huba, Magosi, Papp, Hüffner, Nagy, Léránt, Gröschl, Hegyi, Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Sabados, Azari, Szappanos, Kiss Á., Kiss T.(k). Edző: Stephan Lundh.


Gól: Ladányi ill., Knox,

Kiállítás: 8 perc (+10 perc fegyelmi Puvuk) illetve 6 perc


Bob Dever: - Az első harmadban nagyon rosszul játszottunk, nem értem mi zavarta meg a játékosokat. A második harmadtól feljavultunk, voltak lehetőségeink, és ezért sajnálom, hogy lelkes szurkolóinkat nem tudtuk megajándékozni egy győzelemmel.

Stephan Lundh: - Az első harmadban mi, a másodikban a Miskolc volt a jobb. Egyenlő csapatok vívtak jó mérkőzést, amelyből végül mi jöttünk ki jobban. Nagyon örülök a győzelemnek és a két pontnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!