Sport

2013.11.14. 20:08

Ózdi KC: Kell a két pont hazai pályán

Ismét a Városi Sportcsarnokban szerepel az Ózdi KC férfi kézilabda csapata.

Ismét a Városi Sportcsarnokban szerepel az Ózdi KC férfi kézilabda csapata.A piros-kékek a férfi NB I/B 9. fordulójában pénteken 18 órától a PLER Budapest II együttesét látják vendégül. A két csapat mérlege eddig hajszálra egyforma, négy győzelem, egy döntetlen és három vereség. Ezzel a fővárosiak a hatodik, az Ózdi KC pedig a hetedik helyen áll a keleti csoportban.

- A PLER II-es csapata tele van remek képességű fiatal játékossal, korosztályos válogatottakkal. Lendületes, modern kézilabdát játszanak, technikailag és fizikálisan is felveszik a versenyt az NB I/B-s mezőnnyel - fogalmazott Szakál György, az Ózdi KC vezetőedzője. - A tabellán elfoglalt helyük és a törökszentmiklósi döntetlen is mutatja, hogy egyre inkább beleérnek a felnőtt korosztályba. Nekünk azonban nem is lehet más választásunk, minthogy legyőzzük őket. Hazai pályán szeretnénk feledtetni szurkolóinkkal, az előző mérkőzés kellemetlen pillanatait, különösen az első félidő gyenge játékát. Egy győzelemmel tovább zárkózhatnák a keleti csoport első feléhez, ezt a lehetőséget pedig nem szeretnénk elszalasztani. Ugyanakkor az elmúlt hétvégéhez hasonlóan egy rendkívül nehéz meccsre számítok, az ellenfélnek ugyanis nincs veszíteni valója. Rohanni fognak, és teszik a dolgukat, nekünk kell pontosan és higgadtan kézilabdázni. Maximális koncentrálásra lesz szükségünk ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót, de természetesen ezen leszünk.

A fővárosiak fiatal együttese több fronton is érdekelt. Néhány játékosuk a Nemzeti Kézilabda Akadémián dolgozik, emellett az NB I-es juniorban is helyt kell állniuk.

- Elég tartalékos csapattal érkezünk pénteken Ózdra, mert a klub rendkívül mozgalmas időszakot él meg - vélekedett Kárpáti Krisztián, a PLER Budapest II vezetőedzője. - A hét közben az NB I-es juniorok játszottak fontos bajnokit, néhány játékosunk a Nemzeti Kézilabda Akadémián dolgozott, vasárnap pedig az élvonalbeli együttesünk Vácon vendégszerepel. Rendkívül fiatal, 17-20 év közötti kerettel igyekszünk fölvenni a versenyt az Ózdi KC-val, de az ígérhetem, hogy ismét nagyon elszántak lesznek a srácok. Sokan fölkapták a fejüket a törökszentmiklósi döntetlenünkre, azon a mérkőzésen is a határtalan akarat hozta meg a pontszerzést. Nekünk igazán nincs veszíteni valónk, az a fontos, hogy ezek a mérkőzések a fiatalok fejlődését szolgálják, és minél hamarabb fölvegyék a felnőttek ritmusát. Szeretünk jó hangulatban kézilabdázni. Törökszentmiklóson is földobta a csapatot a sok néző, vélhetően így lesz ez Ózdon is. Bízom benne, hogy a közönség jelenléte, még akkor is, ha nem nekünk szurkolnak, újfent pozitív hatással lesz a srácokra.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!