Sport

2013.11.20. 08:30

ARK Sprint Miskolc - Bükkszentnél poroltak a sprintesek

Miskolc - Az MNASZ Amatőr Rally Kupa (ARK) hatodik – egyben idei utolsó – versenyhétvégéjén több mint száz páros állt rajthoz a miskolci központú viadalon.

Miskolc - Az MNASZ Amatőr Rally Kupa (ARK) hatodik – egyben idei utolsó – versenyhétvégéjén több mint száz páros állt rajthoz a miskolci központú viadalon. A sprint mezőny és a meghívásos kategória képviselői az első napon egy látványos prológgal vezették föl az eseményt. A Borsod Volán népkerti salakstadionjában óriási érdeklődés mellett gurultak pályára az autók, hiszen a benevezett száz egység nagyjából felét a hátsó kerekes Ladák tették ki. Látványban tehát nem volt hiány, a mezőny végén pedig néhány top-pilótát is láthatott a szépszámú közönség. Külön csatát vívott egymással az idei magyar bajnok Kazár Miklós és Balázs Öcsi, de az ORB-ből jól ismert Hideg Krisztián is szemet gyönyörködtetően autózott. Ugyancsak nagy tapsot kapott a publikumtól a miskolci Kovács Zoltán, valamint az ugyancsak helybeli ifj. Kiss László.

Az ARK mezőnyében a prológon 1:07.7-es időeredménnyel a Kertész Krisztián, Herczeg Szabolcs egység volt a leggyorsabb, megelőzve a második helyezett Szatmári, Csík és a harmadik Csomós, Kandrák duót. Az M csoportban az EVO VII-es Mitsubishit kormányzó Hideg Krisztián győzött a salakon, ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna a második, Molnár Zsolt és Szilvási Marietta pedig a harmadikként zárt. A nap legjobb időeredménye Hideg Krisztiáné volt, a kiváló pilóta pontosan egy perc alatt teljesítette a háromkörös távot.

Bükkszent föl, Bükkszent le

Másnap a Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti, majd hétkilométeres szakasz várt a benevezett párosokra. A mezőny lefelé kezdett, majd visszatértek Bükkszentkeresztre, aztán a nap második felében ugyanezt a két szakaszt megismételték. Az ARK mezőnye némelyest megrostálódott, ám így is remek hangulatú, és rengeteg érdeklődővel kísért második napot zártak a pilóták és a navigátorok. Az ARK értékelésében a BMW E30-as induló Veres György, Veres Norbert duó győzött, akik a Sándor András, Sándor-M. Emese, valamint a Tompa Márk, Elek Péter kettőst előzték meg a dobogón. Az M csoport és az abszolút értékelés sikerének Hideg Krisztián és Kerék István örülhetett. Ifj. Kissék ezüst, Bukulyáék pedig bronzérmemmel zárták a miskolci hétvégét.

Az esemény után Adamovits Márk főszervező elmondta: ugyan némi csúszás adódott a vasárnapi programban, de valamennyi gyorsaságit be tudták fejezni. A verseny ugyan már sötétben ért véget, de az ARK mezőnye így is remek hétvégével zárta az idei sorozatot.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!