Sport

2013.11.21. 14:55

Aluinvent-DVTK: Jó közepessel is nyertek

Bukovszki Mónika szerint a jövő heti kulcsmeccsen a szurkolók biztatására is nagy szükség lesz.

Bukovszki Mónika szerint a jövő heti kulcsmeccsen a szurkolók biztatására is nagy szükség lesz.A női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának 3. fordulójában a német TSV 1880 Wasserburg csapatát győzte le, 69-53-ra a miskolci városi sportcsarnokban szerdán az Aluinvent-DVTK együttese.

– Úgy vélem, hogy picit nehezebben kezdtük a meccset, nem minden megoldásunk jött be az elején – pillantott vissza a mérkőzésre Bukovszki Mónika, a diósgyőriek irányítója, majd hozzá tette: – Aztán a folytatásban javult a koncentrációnk, és több odafigyeléssel sikerült megnyugtató előnyre szert tettünk. Ez a tizenegynéhány pontos különbség pedig egészen a meccs végéig kitartott. Úgy vélem, ezen a napon egy közepesen jó mérkőzést játszva sikerült nyernünk.

Saját teljesítményéről is kérdeztük a diósgyőri nevelésű játékost.

– Azt gondolom, hogy most egy kicsit gödörben vagyok, de igyekszem minél hamarabb kimászni belőle. Azon vagyok, azért küzdök, hogy minél rövidebb idő alatt az a Bukovszki Mónika legyek, aki igazán vagyok – mondta a 9-es mezt viselő játékos.

A kulcsmeccs

Mivel a Diósgyőr meccse után játszották a csoport másik találkozóját, amelyet a franciák nyertek meg a belgák ellen, ezzel a féltávjához érkezett a csoportkör. Most, hogy minden csapat megismerte a másikat testközelből, azt kérdeztük a DVTK játékosától, hogy ő hogyan látja a továbbjutási esélyeket.

– Azt sajnálom, hogy a franciáktól sokkal kaptunk ki, mert ezzel hátrányba kerültünk velük szemben, de azért ezzel együtt is van esélyünk a továbblépésre – mondta Bukovszki Mónika. – Csak halkan mondom: szerintem az bennünk van, hogy idegenben legyőzzük a belgákat és a németeket is. De mivel ezt megelőzi a franciák elleni meccsünk, így többszörösen is azt kell mondanom, hogy ez lesz a kulcsmeccs. Ha a jövő hét csütörtökön nyerni tudunk idehaza a Basket Landes ellen, akkor nagy lépést teszünk a továbbjutás kiharcolása felé. Ehhez a sikerhez viszont szükség lesz a szurkolóinkra, akiknek az eddigi támogatását ezúton is köszönjük. Reméljük a jövő héten is legalább ilyen számban mögöttünk lesznek.


Az EK E-csoport állása

  • Basket Landes 3 3 - 228-170 6
  • Aluinvent-DVTK 3 2 1 246-203 5
  • TSV 1880 Wasserburg 3 1 2 177-193 4
  • Lotto Young Cats 3 - 3 187-272 3

  • A 3. forduló másik mérkőzésén:

  • Basket Landes – Lotto Young Cats 87-54 (26-16, 21-14, 21-12, 19-12).

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!