Sport

2013.11.25. 12:10

A DVTK félévi bizije jeles

A Diósgyőr élvonalbeli labdarúgócsapata féltávnál a harmadik helyen áll.

A Diósgyőr élvonalbeli labdarúgócsapata féltávnál a harmadik helyen áll.A labdarúgó NB I – elméletileg őszi zárófordulójában, – a 15. körben a Diósgyőri VTK 3. helyezett csapata a hétvége előtt még az első helyen álló Videoton fogadta vasárnap, Diósgyőrben. Azt az együttest, amelyik a Debrecen szombati győzelme miatt csúszott vissza a tabella második helyére, így ez az összecsapás arról volt hivatott dönteni, hogy féltávnál dobogósok lesznek-e mindketten, hogy kinek milyen lesz a félévi bizonyítványa, illetve, ki hanyadik helyről kezdheti a bajnokság második felét (mert az őszi szezon még nem ért véget, ugyanis a 16. és a 17. fordulót még az idén lejátsszák).

A hazaiak a majdnem legjobb összeállításukban léphettek pályára, hiszen sérülés miatt csak Radosra nem számíthatott Sivic edző, aki a meccs előtt két nappal megadott tuti 9 emberéből nem cserélt ki senkit, a két kérdőjel pedig Nikházi és Kostic javára dőlt el (érdekesség, hogy a korábbi csapatkapitány, Tisza még a keretbe sem került be). Ezzel összesen két külföldi játékos lett kezdő a DVTK-ban, míg a Videotonnál ennek majdnem a fordítottját láthattuk, hiszen négy magyar fiú mellett hét külföldit tett be a kezdőbe Gomes edző.

Mégsem ez utóbbiak közül került ki a meccs első gólszerzője, akinek valamivel több mint fél percre volt szüksége ahhoz, hogy betaláljon. A Vadász bambulás után viszont nagyon nagyon gyorsan visszajött a meccsbe a DVTK, ugyanis Bacsa három minutával később már az egyenlítő találatát ünnepelhette. Jó és élvezetes volt a mérkőzés az első percekben, a mély talaj ellenére, bár az idő haladtával az egyre nagyobbá váló sártengerben nem igazán lehetett technikás futball játszani. Lehetett viszont küzdelemeset, harcosat, amit be is mutattak a csapatok. Óriási csata dúlt a pozíciókért, azért, hogy egyik, másik csapat helyzetet tudjon kialakítani, és ebben nagyjából darabra ugyanannyit tudtak a felek, nem sokat. Aztán jött egy Kovács I. villanás, a fiatal támadó egy nagy szóló végén szerezte meg a vezetést a fehérváriaknak, és ezt ugyan már az első félidő végén nagy erőkkel próbálta eltüntetni a Diósgyőr, de nem jártak sikerrel.

Fordulás után

Ahogy a második játékrészben sem sokáig. Pedig a Diósgyőr nagyon akarta a meccsnullt, ennek érdekében a mezőnyjátékosok ,,beköltöztek" a fehérváriak térfelére. Ekkoriban azért már jóval több helyzet, helyzetecske akadt, bár nem csak a kezdeményező, vagyis a DVTK oldalán, ugyanis a Videotonnak is volt néhány veszélyes akciója. De a bajnoki címre törő csapatot olyan nyomás alatt tartotta a Diósgyőr, hogy képtelenek voltak a labdaszerzéseik után pontos passzokat adni, így a fekete mezes pályaválasztó folyamatosan kereshette a rést a védőfalon. És érdekes körülmények között találta meg. Egy szabadrúgásból, amelyet mindenki badásnak hitt, és ami valószínűleg annak is indult, Gohér lábától. Nem érdemtelenül egyenlített a Diósgyőr, sok munka előzte meg a gólt, és 2-2 után sem fékeztek le a hazaiak. A hátralévő húsz percben sem sokat változott a játék képe, a Diósgyőrnél volt többet a labda, de újabb találatot már nem sikerült bepréselniük. Vagyis hazai szempontból félsikerrel zárult a mérkőzés, és ez most arra jó, hogy a DVTK félévi bizonyítványába egy jelest lehessen bekarcolni. Ugyanis a csapat a dobogó harmadik fokán áll a bajnokság féltávjánál.



A lelátón

A meccs kezdése előtt a napos oldali lelátón egy kb. 3000 fős koreográfiát mutattak be a hazai drukkerek, piros, fehér és zöld lapokat emelve a magasba, amelynek a közepén ez a felirat állt: ,,Egy Isten, egy nemzet, egy csapat".

Úgy tűnt, hogy a diósgyőri ultrák jelen vannak a meccsen, de a 20. percben saját maguk kiürítették az általuk használt lelátórészt. Lapunk információi szerint azért, mert az egyik szurkolói csoport drapériáját nem engedték be a biztonságiak, és ez ellen tiltakoztak így.



Könyves kezdőrúgás

A miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola az idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileum kapcsán a DVTK bázisiskolájának tanulói, sportolói, tanárai, edzői képviseletében Mezeiné Varga Éva igazgató végezte el a rangadó kezdőrúgását.



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Videoton FC 2-2 (1-2)

Diósgyőr, 5500 néző. V.: Vad II. (ifj. Tóth V., Kispál).


Diósgyőri VTK: Rajic (6) – Eperjesi (6), Vadász (6), Kádár (7), Gohér (7) – Elek Á. (6) – Nikházi (6), Kostic (7), Barczi (6) – Bacsa (7), Futács (7). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Videoton FC: Calatayud (6) – Szolnoki (6), P. Vinícius (6), Juhász R. (6), Dos Santos (6) – Caneira (6) – Kleinheisler (7), V. Gomes (6), Evanildo (6) – Kovács I. (7) – Zé Luis (6). Vezetőedző: José Gomes.


Csere: Kleinheisler helyett Oliveira (-) a 68., Nikházi helyett Gosztonyi (-) a 70., Barczi helyett Batioja (-) a 70., Kovács I. helyett Gyurcsó (-) a 84. percben.


Sárga lap: Eperjesi 33., Barczi a 39., Elek Á. a 69., Juhász a 77. percben.


Gólszerző: Kleinheisler (0-1) az 1., Bacsa (1-1) a 4., Kovács I. (1-2) a 30., Gohér (2-2) a 72. percben.


Sivic Tomislav: – Kiszolgáltuk a diósgyőri foci legjobb részét, a közönséget, egy igazán jó meccset játszottunk. Közel voltunk a győzelemhez, szerintem megérdemeltük volna sokat tettünk érte. Gratulálok a csapatnak, ezen a talajon egy élvezetes meccset tudtunk játszani. Két nagy hiba volt, de a foci ezért is érdekes, mert vannak hibák. A meccs előtt megdicsértem egy játékost, aki rögtön az első percben hibázott, lehet, hogy nem kell dicsérnem senki a jövőben a nyilvánosság előtt... Volt sok helyzet ezen a meccsen, és szerintem több volt benne, mint egy pont.

José Gomes: – A két nagyon jó csapat játszott ma, mindkettő a 3 pont megszerzésért harcolt, de nagyon nehéz volt ilyen mély pályán játszani. Amit viszont a talaj megengedett nekünk, azt kihoztuk a meccsből, rendesen harcoltak a fiúk. Természetesen voltak hibáink, de a két gólon kívül több helyzetünk is volt. A mai mérkőzést, ha nem ilyen talajú pályán játszották volna, még jobb meccset produkáltak volna a csapatok.


Percek, események

1. perc: A baloldalon Kovács I. tett néhány gyors lépést, majd remekül adott középre, Kleinheisler elé, a fehérvári játékos pedig a labdaátvétel után, a 16-osról a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 0-1.


4. perc: Kostic, Barczi volt a labda útja, a középpályástól Nikházi elé került a játékszer. A középpályás 10 méterről lőtt, a vendégek kapusa elsőre még hárítani tudott, ám a kipattanót Bacsa 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtte, 1-1.


30. perc: Egy rosszul elvégzett bedobásra Kovács I. csapott le, óriási sprintet vágott le a bal oldalon, majd a 16-ostól elkezdett befelé, középre oldalazni, és 18 méterről eleresztett lövésénél nem volt szerencséjük a hazaiaknak, mert a menteni igyekvő Kádáron megpattanó labda Rajic lábai között vágódott a kapu közepébe, 1-2.


72. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr a jobb oldalon, pár méterre az oldalvonaltól. A pontrúgást Gohér végezte, akinek a kapu elé belőtt labdáját a középen állók nem érték el, és erre nem számított a vendégek kapusa, így a játékszer a kapu bal alsó sarkában akadt meg, 2-2.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!