Sport

2013.09.13. 15:59

Vegyész RC - Nincs változás: munka, tanulás mellett

Kazincbarcika - A hét végén beindul a nagyüzem a férfi röplabda NB I-ben is.

Kazincbarcika - A hét végén beindul a nagyüzem a férfi röplabda NB I-ben is.A Kaposvár és a Kecskemét az alapszakaszban nem lesz résztevője a küzdelemsorozatnak, hiszen mindkét gárda a Közép-európai Ligában indul, azaz, csak a rájátszásban kapcsolódnak be a bajnokságba. Akkor majd a nemzetközi porondon jobb helyezést elérő csapat kapja az első pozíciót, a rosszabbik a kettest, az alapszakasz győztese pedig a hármast és így lefelé a többiek a többit. Mindez lefordítva annyit tesz, hogy a borsodiaknak a pontvadászat első részében legalább a negyedik helyet meg kellene csípniük ahhoz, hogy a négybe kerülésért folytatott csatában ne a somogyiakkal vagy az alföldiekkel kerüljenek szembe. S ha már az utóbbiak: a VRCK tavalyi keretének egyik röplabdázója, Árva Milán (aki decemberben lesz 19 esztendős) éppen hozzájuk igazolt a nyáron.

– Én azt mondtam neki, várjon egy évet a váltással, mert ebben a szezonban még több, nagyobb szerepet szánok neki, húzóemberré válhat – fogalmazta meg véleményét az üggyel kapcsolatban Dudás András, a barcikaiak edzője. – Márpedig ha jól teljesített volna, akkor jövőre vélhetően előnyösebb feltételekkel találhatott volna magának új csapatot. Máshogy döntött, nincs ezzel gond, Kecskeméten jobb körülmények között dolgozik mint itt, kívánom neki, hogy játsszon minél többet, de most úgy tűnik, hogy jobbára csereemberként fognak vele számolni.

Minőségibb munkát

Szinte minden nyáron megírjuk, hogy ,,jó nevű" röpisek készülnek Barcikán (Szabó Dávid, Szalai Szabolcs, Toronyai Miklós), de aztán mindegyikük elmegy, talál magának külföldi klubot...

– Hogy miként érint ez a dolog? Úgy, hogy amikor itt vannak, akkor sokkal jobban tudunk tréningezni, minőségibb munkát végzünk, sok tapasztalatot hoznak haza, amit megosztanak velük, nem is beszélve arról, hogy példát mutatnak a többieknek – jelezte a témához Dudás András. – Tisztában vagyok vele én is, és a játékosok is, hogy ezen srácok jelenléte addig tart, amíg nem fut be egy számukra elfogadható ajánlat az országhatáron túlról. Nekünk annyi pénzünk van, amennyi, lehet az okozna bonyodalmat, ha valamelyikük itt maradna... Az azonban egyáltalán nem kizárt, hogy egyikük, vagy többük valamikor még lesz a Vegyész RC alkalmazottja, akár a pályán, akár azon kívül. Amennyiben Szabó Dávid esetét veszem, aki két hete elment az olasz bajnokhoz, akkor nincs min csodálkozni, ugyanis ha egy ilyen neves klub magyar röplabdázót néz ki magának, akkor ott nincs értelme gondolkodni. Én örülök annak, hogy vannak olyanok, akik meg tudnak élni ebből a sportágból, Barcikán nem ez a helyzet, mert mindenki dolgozik vagy tanul.

Esély a kupában

Na éppen ez az – mármint a munka a tanulás –, amely a sérülések mellett bonyodalmakat, nehézségeket okozott tavaly a Vegyésznél. Úgy néz ki, hogy ezen ,,problémákat" a 2013/2014-es évadban sem sikerül teljes egészében kiküszöbölni.

Kovács Zoli nemrég kezdte el a tűzoltó tanfolyamot, két hónapig tart a kiképzése, csak pénteken tud majd velünk edzeni, aztán hétvégén mérkőzés – folytatta Dudás András. – Nyilván fizikálisan rendben van, de labdát nem sokat lát, talán majd a bajnokság második részében. Aztán Szabó Máté és Bokor Elek sérüléssel bajlódik, mindkettejüknek a vállával van gondja. Ha meg lesz a pontos diagnózis, és kiderül, hogy mi a gyógymód, akkor tudunk lépni, s mihamarabb rendbe jöhetnek, mert most azért ez gát a játékukban. Ami pozitívum: korábbi térdműtéte után Orosz Ádámnak egyre jobb az állapota, folyamatosan erősödik, nem zavarja semmi sem a munkában, mindent képes elvégezni, bízom benne, hogy fogja tudni pótolni centerben Gulyás Ádámot, akit munkahelyi elfoglaltság szólított el tőlünk.

A bajnokság mellett a VRCK ott lesz a Magyar Kupában is: hat héten belül le kell játszani az első forduló mérkőzéseit (a tét a nyolc közé kerülés), az észak-borsodiak ellenfele a szombathelyi együttes lesz. Továbbjutásuk esetén a Győr – Dág párharc győztesével küzdenek meg Dudás András legényei, a Final Four-ért.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!