Sport

2013.09.26. 15:24

Szerencs vs. Hollóháza - Kilencből hatan maradtak

Szerencs - Az elmúlt hétvégi fordulóban félbeszakadt a Szerencs – Hollóháza megyei II. osztályú találkozó.

Szerencs - Az elmúlt hétvégi fordulóban félbeszakadt a Szerencs – Hollóháza megyei II. osztályú találkozó.A Keleti csoport 6. fordulója keretében rendezett mérkőzés csak 42 percig tartott. Ekkor csökkent hét játékos alá a vendégek létszáma, ezért Kántor játékvezető a szabályok értelmében nem tehetett mást, lefújta a találkozót.

Szimuláltak?

– Negyedik éve vagyok a Szerencs edzője, de ilyen eset még nem történt nálunk – mondta Tóth István, a hazaiak trénere. – Kicsit mérges is voltam, aztán a szurkolók szintén duruzsoltak, hiszen gólkülönbséget akartunk javítani, lévén ellenfelünk nem tartozik a jó csapatok közé. Nem akarok rosszindulatú lenni, olyan dolgokat sem akarok belemagyarázni az eseményekbe, amik esetleg nincsenek benne, de a háromból egy-két sérülés mögött szimulálást is vélek. Ami történt, megtörtént, ezen változtatni már nem lehet, remélem, hogy a pályán elért eredményt hagyják jóvá és nem törlik például Lengyel három gólját.

Félúton elakadtak

– Csak kilencen kezdtük a mérkőzést, mert az egyik kocsink nem érkezett meg Szerencsre – vette át a szót Koleszár Sándor, a hollóháziak szövetségi képviselője, aki „mellesleg" az ezer lelkes község polgármestere is. – A két települést mintegy hetvenöt kilométer választja el egymástól, a mieink félúton jártak, amikor elszakadt az égszíjuk, s ilyen van, a meghibásodás ellen nincs biztosítás, vagy orvosság. A kezdésig már csak háromnegyed óra volt hátra, meg több tíz kilométer. Még ha valahonnan szereztünk volna egy kocsit, akkor sem érünk még elfogadható időben Szerencsre. Ha befutnak a fiúk, akkor tizenketten lettünk volna, így azonban nyolcan maradtunk, plusz Olexa, aki az ifjúsági mérkőzésen is védett, vele együtt kilenc hadra fogható labdarúgó állt rendelkezésünkre.

Nem hiányzott

Aztán szegény embert az ág is húzza alapon jöttek a sérülések: az 1. percben Olexa nekiesett a kapufának, majd felállt, s bár folytatta a játékot, de vetődni már nem tudott.

– Később megrúgták Kiss L.-t, aki fájdalmai miatt lejött a pályáról – folytatta Koleszár Sándor –, majd Dobai I. a fejére és a nyakára esett, s emiatt le kellett vinni a gyepről, mentőt hívtak hozzá és a sátoraljaújhelyi kórházba szállították. Végül Olexa úgy megsérült, hogy nem tudott visszamenni, így maradtunk hatan. Még mielőtt valaki megbélyegezne minket, leszögezem: nem hiányzott ez nekünk, sajnáljuk, hogy így alakult, reméljük, hogy a soron következő hetekben elkerülnek minket az ilyen és ehhez hasonló gondok, problémák.

ÉM-KT


A fegyelmi bizottság dönt

A félbeszakadt találkozóról Sajti Viktor, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója ezt mondta:

„Először versenybizottságunk foglalkozik majd az üggyel, s miután megállapítja, hogy van-e felelőse a félbeszakadásnak, átadja az aktákat a döntésre hivatott fegyelmi bizottságnak. Nem tisztem, hogy megelőlegezzem a majdani határozatot, de az valószínű, hogy a 3 pontot a vétlen szerencsiek kapják majd."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!