Sport

2013.09.06. 12:32

Harmadonként két Maci gól

A 48 meccses alapszakasz sorozata első meccsét sikerrel vette a Jegesmedvék csapata.

A 48 meccses alapszakasz sorozata első meccsét sikerrel vette a Jegesmedvék csapata.

A jégkorong Mol Ligában csütörtökön este játszotta a 2013/14-es évad első meccsét a Miskolci Jegesmedvék együttese. A fekete-sárgák a fővárosban az Újpesti TE vendégei voltak, és annak ellenére ők számítottak a találkozó esélyesének, hogy a szezon elején az erőviszonyok még nem igazán rajzolódnak ki. Ugyanis az előző évadban tökutolsó újpestiek ugyan tavalyi önmagukhoz képest valamelyest erősödtek, de a Macik sem lettek gyengébbek, így elviekben csak a különbség lehetett kérdéses ezen az összecsapáson.

Ennek szellemében kezdték a találkozót a csapatok, az 5. percben a többet támadó vendégek meg is szerezték az első találatot, Metcalfe passza után Miskolczi jegyezte az első gólt. Három minutával később a meccs első emberelőnyös helyzetét is gólra váltotta a kedvezményezett, a lila-fehérektől Dorner drukkolt a büntetőpadról azért, hogy társai bírják ki a nyomást, de De Bruyn a 9. perc elején beverte a kapuba a korongot (0-2). A harmad további részében többnyire az újpesti térfélen folyt a játék, ám a Macik a helyzeteiket sorra kihagyták.

Megint kettő

A második harmad elején előbb Szilágyi lövését, majd Knox szólóját védte Pleszkán. A 6. percben emberhátrányban Miskolczi mehetett Pleszkánra egyedül, de megint a kapus nyerte a párharcot, utána Faith lövése milliméterekkel ment mellé, sokan már bent látták a korongot. A második húsz perc első felében is volt két emberelőnyös helyzetük a hazaiaknak, de ebből sem lett semmi, nem úgy a meccse közepe után egy-két vendég akcióból. A 33. percben előbb Hajós talált be, majd bő egy perc múlva Orosz iratkozott fel a gólszerzők közé (0-4).

A záró harmadban elején, a 94. másodpercben Faith is megszerezte élete első Mol ligás gólját, egy remek nagy bombával, és ezzel minden olyan jelenlévőt ,,elálmosított”, aki esetleg az utolsó játékrész előtt még azon álmodozott, hogy kisebb csoda folytán vissza jöhet a meccsbe az Újpest. Az 50. percben a miskolci gárda részéről Metcalfe is gólt ért el egy kavarodás után (0-6), és a végén az eredmény már nem változott, magabiztos játékkal nyertek a Macik.


JEGYZŐKÖNYV

Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék

0-6 (0-2, 0-2, 0-2)

Budapest, 300 néző. V.: Haszonits, Nagy A. (Vas, Soltész).


Újpesti TE: Pleszkán – Maklári, Kuusk, Pichler, Dorner, Kovács V. – Horváth A., Grigors, Virág, Fekti, Coleman – Ódry, Sommer, Gágyor, Turbucz, Martin – Hodos, Zalavári, Szirányi, Dömötör, Hajek (k). Edző: Ancsin János.

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Láda B., De Bruyn 1, Knox (1), Metcalfe 1 (1), Miskolczi 1 – Vojtkó, Orosz 1, Rafaj (1), Dubek, Faith 1 – Boyle, Hegyi, Hajós 1 (1), Ritó (1), Tóth A. – Szilágyi, Budai, Duschek (k). Vezetőedző: Travis Young.


Kiállítás: 2 perc, ill. 8 perc+10 perc fegyelmi (Boyle).



Mesterszemmel

Ancsin János: – Nagyon csalódott vagyok, ezen a mérkőzésen nem csináltunk semmit. Feltartott kézzel mentünk a jégre, és ennek ez lett az eredménye. 

Travis Young: – Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. A sorok jól működtek, egyszerűen, célratörően és hatékonyan játszottunk. Sok helyzetünk volt, ezekből hatot használtunk ki. Úgy gondolom, hogy megint léptünk előre egyet. Voltak persze hibák is, de ilyenkor inkább a pozitívumokat érdemes kiemelni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!