Sport

2013.08.25. 12:48

Baranya Kupa - Kassa előtt épp időszerű

Miskolc - Az idei Baranya Kupának szombaton délután nekivág az ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna kettős is.

Miskolc - Az idei Baranya Kupának szombaton délután nekivág az ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna kettős is.A Maximmun Racing Team párosa a szerencsétlenül alakult veszprémi murvás bemutatkozás után szeretne visszazökkeni a normális kerékvágásba. A hétvége egyértelműen a tesztelést szolgálja, a kassai, és pécsi beállításokat is szeretnék megtalálni.

- Több szempont miatt is fontos, hogy itt lehetünk Komlón – fogalmazott a hétvégi versennyel kapcsolatban ifj. Kiss László. – Veszprémben a teszten és a futamon is buktunk, és nem szerettük volna, hogy ez az élmény a következő ORB-s versenyig bennünk maradjon. Emellett a gumikérdés mellett sem szabad szó nélkül elmenni. Elképzelhető, hogy a jövőben Kazár Mikiékhez hasonlóan mi is Pirellivel fogunk autózni, ezért mindenképpen szerettünk volna tesztelni. Az viszont más kérdés, hogy még mindig nem tudjuk: megérkeznek-e a nekünk szánt abroncsok a vasárnapi gyorsasági szakaszokra. Az elmúlt egy hónapban nem ültünk versenyautóban, csupán három alkalommal gokartoztam, így most már éppen időszerű volt ez a hétvége.

Ifj. Kiss László hozzátette: a pénteki teszten még nem érezték a beállításokat, ezért szombaton még finomítani kell az autón. A riválisok gyorsasági eredményeit csak egy-egy nagyobb változtatás után figyelik, a tapasztalatokat pedig folyamatosan kiértékelik.

- Az idényzáróra is előre tekintünk a Baranya Kupán – folytatta ifj. Kiss László. – Ezen a környéken rendezik meg ugyanis az ORB utolsó versenyét, amelyen mi még soha nem autóztunk. Így legalább nem leszünk vakon, némi tapasztalatot szerezhetünk ezekről a klasszikusnak számító pályákról. Nagyon bízom benne, hogy a hétvége eléri a célját: lesz gumink és tesztelhetünk, valamint a veszprémi rossz emlékeket hátrahagyva, mostantól már csak előre tekinthetünk. Ez a legfontosabb, hiszen idén még sok fontos feladatunk van a legjobbak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!