Sport

2013.07.16. 12:30

Megkapták a hétvégét a jó munkáért

A tervezettől egy nappal hamarabb lesz a DVTK labdarúgócsapatának bajnoki főpróbája.

A tervezettől egy nappal hamarabb lesz a DVTK labdarúgócsapatának bajnoki főpróbája.A labdarúgó NB I jövő heti bajnoki rajtjáig még két felkészülési meccset játszik a Diósgyőri VTK együttese. A múlt hét hétfő óta a Vas megyei Bükön edzőtáborozó piros-fehérek ma 18 órától az izraeli élvonalban szereplő Hapoel Ramat Gan ellen lépnek pályára, és elképzelhető, hogy új játékos is bemutatkozik majd a DVTK-ban, a középpályán. A Diósgyőr az ezt követő, egyben utolsó edzőmeccsét szombaton játszotta volna, de a vezetőedző kérésére előre hozták az NB II-es Balmazújvárosi FC elleni, idegenbeli találkozót, így azt pénteken 17 órától rendezik meg a hajdúsági városban. A balmazújvárosiak egyébként vasárnap 6-0-ra kikaptak a tartalékos DVSC-TEVA elleni edzőmeccsen.

Elégedett

– Az én kérésemre módosult az időpont, mégpedig azért, mert nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit a csapat eddig elvégezett, tényleg jól dolgoztak a fiúk, és úgy gondoltam, hogy ennek a kemény 10 napnak az elismeréséül, a bajnokság előtti utolsó hétvégét odaadom nekik – tudta meg az Észak-Magyarország Sivic Tomislavtól, a diósgyőriek szakvezetőjétől, aki arra a kérdésre, hogy várható-e még újabb labdarúgó érkezése a következőket mondta a napilap számára: – Várható volt eddig is, csak nem jött mindig akkor, amikor kellett volna. Most, hogy tulajdonképpen a felkészülés végére értünk, már nem is biztos, hogy segítséget jelentene egyik vagy másik posztra érkező labdarúgó, ha csak nem valami extra minőséget képvisel és jó erőállapotban van, mert ellenkező esetben hiányozna a lábából az az edzésmunka, amit elvégeztünk. De! És ezt nem győzöm hangsúlyozni, ahányszor kérdeznek annyiszor mondom el újra, hogy egy csatárra és egy kapusra még feltétlenül szükség van. Van is rá ígéret, hogy lesz érkező ezekre a posztokra, de majd meglátjuk. Az biztos, hogy erőben, taktikában jól állunk, más kérdés, hogy mi lesz, amikor olyan minőséget jelentő csapatok ellen kell játszanunk, mint például az első fordulóban a Győr.

Szertné, ha maradna

Az Észak-Magyarország arra a kérdésére, hogy az ,,erőben jól állunk" fejezet felelőse, vagyis erőnléti edző Srdjan Zirojevic marad-e hosszabb távon a DVTK-nál, Sivic Tomislav ezt felelte a napilap keddi számában:

– Kellene, hogy maradjon, én nagyon elégedett vagyok vele. Július 17-én lejár a szerződése, jeleztem a vezetőségnek, hogy szeretném, ha folytatná itt a munkát, remélem, hogy így is lesz.

A DVTK csapata a keddi edzőmeccs után hazaindul, Sivic Tomislav kivételével, a vezetőedző ugyanis szerdán Győrbe utazik, és a helyszínen tekinti meg a jövő hét szombati ellenfélnek, a Győri ETO FC-nek a Bajnokok Ligájában lejátszásra kerülő, az izraeli Maccabi Tel-Aviv elleni összecsapását.

ÉM-BCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!