Sport

2013.07.16. 14:34

20. Veszprém Rally - Rosszul indult, rosszul végződött

Veszprém - Ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna számára emlékezetes marad a murvás bemutatkozás az ORB-ben. Igaz, nem pozitív megvilágításban, hiszen a 20. Veszprém Rally a Maxiummun Racing Team kettőse már az első szakaszon bukott, így másnap csak a Szuper Rally keretében tudták folytatni a viadalt. Vasárnap több szakaszon a kormányszervót kellett nélkülözniük, így a kategóriában lecsúsztak a pontszerző helyről.

Veszprém - Ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna számára emlékezetes marad a murvás bemutatkozás az ORB-ben. Igaz, nem pozitív megvilágításban, hiszen a 20. Veszprém Rally a Maxiummun Racing Team kettőse már az első szakaszon bukott, így másnap csak a Szuper Rally keretében tudták folytatni a viadalt. Vasárnap több szakaszon a kormányszervót kellett nélkülözniük, így a kategóriában lecsúsztak a pontszerző helyről.- Az első gondolat mindig a legjobb, ez már többször bebizonyosodott - fogalmazott a hétvégét követően ifj. Kiss László. - Még a szezon előtt azt beszéltük, hogy nem jövünk el Veszprémbe, hogy ne üttessük szét az autót. Aztán az eddigi biztató eredmények miatt egyre nagyobb lett a lelkesedésünk, így nem halogattuk a murvás bemutatkozásunkat az ORB-ben. Így utólag, kár volt. Már a teszten is sikerült fejtetőre tenni az autót, az első gyorsaságin viszont még nagyobbat estünk. Nem akartuk, hogy a pályabejáráson gyorshajtás miatt megbüntessenek, ezért kevés időt fordítottunk a felírásra. A jutaspusztai célt hibásan tüntettük föl, hamarabbra jelöltük, mint az valójában volt. Amikor odaértünk, nagyjából 150 km/h-s sebességgel megfogtunk egy nagy árkot. Ezután bementünk a célba, de nem engedtek tovább bennünket.

A páros azonban mégis folytatta az idei esztendő harmadik versenyét, méghozzá Szuper Rally keretében. Laciék már csak dacból is meg akarták mutatni, hogy végig tudnak érni a gyorsokon.

- Soha nem mentünk még murván, ezért döntöttünk így - folytatta ifj. Kiss László. - A második nap első részében nem is volt semmi gond, de a szombati esés még bennünk volt, így egy kicsit visszafogottan kezdtünk. Ezután viszont elment az autó kormányszervója, tovább folytatódott tehát a tortúra. Három gyorsaságin keresztül versenyeztünk így, a végére már nagyon fájt a kezem. Szerencsére a szerelőknek a kategória társaknak nagyon sokat köszönhetek. Mindenki rendkívül segítőkész volt, más csapatok szerelői jöttek át hozzánk, Matics Misiéktől pedig még alkatrészeket is kaptunk. Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni a sportszerű hozzáállást. Komoly tapasztalat, hogy a pályafeldolgozásra mindenképpen sok időt kell szánni, és murván sokat kell még tanulni. A részidőket nézve ugyanis elég messze vagyunk az élmezőnytől. Ezt a versenyt azonban már lezártuk, remélem a kassai aszfalton ismét harcba leszünk a többiekkel.


A 20. Veszprém Rally végeredménye:

1. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) 1:23:50,2

2. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) +1,1

3. Lategan Henk, White Barry (Skoda Fabia S2000) +30,6

4. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:15,7

5. Ollé Sasa, Budai Annamária (Ford Fieste S2000) +1:49,8

6. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) +1:56,5

27. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) +19:07,3


A 3-as kategória végeredménye:

1. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX) 1:25:46,7

2. Matics Mihály, Zejda Viktóra (Mitsubishi Lancer EVO IX) +6.2

3. Osváth Péter, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer EVO IX) +55.0

4. Trencsényi József, Bencs Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:51,7

5. Bujdos Miklós, Milcsevics Lóci (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:58,5

6. Sziklai Tibor, Pikó Zsuzsa (Mitsubishi Lancer EVO IX) +6:58,7

7. Elek István, Földi Nikolett (Mitsubishi Lancer EVO IX) +14:01,3

8. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) +17:10,8


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!