Sport

2013.05.13. 13:37

Kazár Miklós először nyert Miskolcon

A Citroen Xsara WRC-vel tovább robog a címvédő a hazai ralibajnokságban.

A Citroen Xsara WRC-vel tovább robog a címvédő a hazai ralibajnokságban.

Továbbra is lendületben van Kazár Miklós és Szőke Tamás. A miskolci pilóta és a navigátora az egri bajnoki nyitány után Miskolcon is a legjobbnak bizonyult. Az ORB második futamán az ezüstérmest a Herczig, Bacigál páros szerezte meg, harmadikként pedig a szintén borsodi Balogh János és segítője, Holczer Dániel zárt.

A megyei ralis hétvége még szombaton a bükki éjszakában kezdődött: a Ford Focus WRC-vel Bükkszentkeresztnél Turán Figyes indított a legjobban, de a tíz esztendő után ismét a programba került Lillafüred - Mályinka közötti pályán már Kazár Miklós dominált. A hosszú gyorson kétszer bizonyult a leggyorsabbnak, a záró körben pedig Herczig Norbert könyvelhetett el itt egy részsikert.

Kiesett élpilóták

A borsodi éjszaka alaposan megrostálta az esélyesek mezőnyét. Hadik András műszaki hiba, Spitzmüller Csaba defekt miatt volt kénytelen föladni a versenyt. A záró kör előtt Turánék kikésték a rajtidejüket, így akkora büntetést kaptak, amivel elszálltak a győzelmi reményeik. Bútor Róbertet pedig egy szalagkorlát fogta meg, ezért az ötödik szakaszt etapként teljesítette a mezőny. Vasárnap hajnalra egyértelművé vált, hogy az egri szezonnyitóhoz hasonlóan Kazár és Herczig harcolhat egymással az abszolút elsőségért.

- Összességében elégedettek vagyunk, hiszen hosszú éjszaka után vezetünk, jól állunk a versenyen - fogalmazott a vasárnap hajnali célban Kazár Miklós. - Azt viszont hozzá kell tennem, hogy a gumitaktikánk teljes mértékben nem vált be, ezt a Bükkszentkereszten elért időeredményeink is mutatják. Érzésem szerint a királdi kör és a sátai gyorsasági kedvez a WRC-nek. Mind a végsebesség, mint a fékutak, mind a kigyorsítások tekintetében. A végéig figyelnünk kell, mert most már nagyon szeretnék Miskolc Rallyt nyerni. Ez eddig még nem sikerült, most jó úton haladunk efelé.

Nap és eső

Az ORB élmezőnye vasárnap kora délután az ózdi szervizparkban sokat töprengett azon, hogy milyen gumival vágjon neki a délutáni négy gyorsaságinak. A párosok többsége vizes körülményekre készült, de időközben a pályák környékén kisütött a nap és sokat száradt az aszfalt is. A gumiválasztást sokan elrontották, de az élen számottevően nem változott a különbség Kazár és Herczig között, megmaradt a valamivel több, mint 10 másodperces differencia. A Maximmun Racing Team párosa a záró körben is megtartotta a vezetést, így a miskolci díjkiosztó ünnepségen idén már másodszor pezsgőzhettek az abszolút győzelem után.

ÉM-ME

A 19. Mojito Lemon Miskolc Rally (nem hivatalos) végeredménye:

1. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Citroen Xsara WRC) 1:12:21,5

2. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) +57,8

3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:48,5

4. Krózser Menyhért, Papp György (Subaru Impreza WRC) +2:21,5

5. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +2:25,7

6. Hideg Krisztián, Kerék István (Mitsubishi Lancer EVO VII) +4:21,4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!