Sport

2013.05.10. 11:57

Kaposvár vs. DVTK - "Akinek nincs önbizalma, csinálja a kertet"

Pénteken 19 órától Kaposváron lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I 27. fordulójában.

Pénteken 19 órától Kaposváron lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I 27. fordulójában.A piros-fehérek legutóbb hazai környezetben 3-3-re végeztek a DVSC-TEVA-val, s azon az összecsapáson mind a három gól spanyol légiós érte el (sorrendben: Fernando, Luque és Gallardo). Kovac Zoltán csütörtöki sajtótájékoztatóján felvetettük, ezen tény azt mutatja, hogy az edzőváltás óta (mintha) felszabadultabb lenne az ,,ibériai armada”:

– Óvatos vagyok abban, hogy azt mondjam, velem születtek újjá, mert nem vagyok én sztár. Csupán annyit kértem tőlük a meccs előtt és közben, hogy futballozzatok, élvezzétek a játékot – válaszolta mindezt a diósgyőriek vezetőedzője.

Lelassították a képet?

A három gól olyan tekintetben is szóba került a beszélgetésen, hogy a csapat ebben a pontvadászatban nem sűrűn rukkolt ki ennyi találattal egy összecsapáson: ezt megelőzően tavaly december elsején volt erre példa, amikor a Honvéd volt a szenvedő fél.

– Ez segíti a játékosokat, az önbizalmukat, hogy lám, tudnak ők – kommentálta Kovac Zoltán. – Általában támadó szellemben játszik a csapat, két meccsen öt gólt szereztünk, ami sokkal jobb, mintha ugyanezt az egy-egy pontot két nulla-nullával értük volna el. Így, ebben a szellemben kellene mindenkinek futballoznia Magyarországon, mert akkor lenne néző. Nem két-, meg háromszáz szurkoló menne ki némely stadionba, amit ha meglátok, sírni volna kedvem. Belgiumban, Hollandiában, Németországban meg van a hozzáállás, a megfelelő tempó, ha egy Nyugat-Európai mérkőzés után átkapcsolom a tévét egy magyar meccsre, olyan, mintha lelassították volna a képet. A fociban mindig mozogni kell, futni, a fizikai állóképesség nem jön magától, azt meg kell szerezni. Mindössze ennyi, de ez nem titok.

A szakvezetővel kitértünk arra is, hogy igencsak szűk a kerete...

– Igen, nincs játékosom, kiállhatnék ezzel, de mit érnék vele? Szembe kell néznünk a dolgokkal, és csinálni kell a munkánk – szögezte le Kovac Zoltán. – Vállaltam a tisztet, megoldjuk azokkal az emberrel, akik vannak. Néha előáll ilyen helyzet, most jön velünk pár fiatal Kaposvárra.

Véleménye lesz majd

És itt elérkeztünk a pénteki találkozóhoz. ,,A DVTK ebben a szezonban nem valami sikeres idegenben. Milyen eszközei vannak arra, hogy ezen változtasson a csapat?” – kérdeztük a Diósgyőr mesterétől.

– A győzelemhez önbizalom kell – hangoztatta a miskolciak edzője. – Ha én nem félek, akkor a játékos se féljen. Bárhol vagyunk, a labda ugyanolyan, a távolság ugyanolyan távolság, a szög ugyanúgy szög. Akinek nincs önbizalma, ambíciója, az maradjon otthon és csinálja a kertet. Nagyon fontos, hogy a játékszer nálunk legyen, mert ha nálunk van, akkor nincs az ellenfélnél, ez már maga önbizalom növelő. A foci olyan, mint egy gyors sakkjáték.

A soros riválisról, a somogyiakról az alábbi gondolatokat fogalmazta még meg Kovac Zoltán:

– Ez a mérkőzésünk más lesz, mint a Debrecen elleni volt. A Kaposvár blokkokban játszik, fegyelmezetten, fizikálisan erősek, két rutinos csatárral. Éppen ezért meg kell gondolni, hogy miként játszunk. Mivel a 11. helyen vagyunk, szinte minden csapat legalább olyan erős, mint mi, úgyhogy nekünk mindenkivel szemben keményen meg kell harcolni. Szóval vigyázni kell, és nem lenézni az ellenfelet, amit a labdarúgásban soha nem szabad.

Kovac Zoltántól megtudtuk: kinevezése óta feladata még az is, hogy a bajnokság végén véleményével segítse majd a klubot, a vezetést abban, hogy melyik futballistának érdemes szerződést kínálni a következő évadra is, és melyiktől kell megválni...

ÉM-MI


A keretről

A Diósgyőrnél a beteg, sérült Rakaczkira, Csirszkire, Abdouramanra, Gosztonyira, Tiszára, Tajtira nem számíthat Kovac Zoltán, José Luque pedig eltiltott. Rudolf Gergely egészségügyi vizsgálati eredménye csütörtökön kora este még nem volt ismert, de nagy valószínűséggel ott lesz Kaposváron

A DVTK kerete péntekre: Rybansky, Ambrusics (kapusok). Vági, Vadász, Hanek, Nagy T., Kádár, Gohér (védők). Elek, Fernando, Takács, Gallardo (középpályások). Bacsa, Seydi (csatárok). Szabó B., Mészár, Eperjesi (U19).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!