Sport

2013.05.03. 21:56

DVTK - DVSC: "Várakozáson aluliak" törlesztőnapja

A Diósgyőri VTK szombaton a Debreceni VSC-TEVA csapatát fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk 14 órától.

A Diósgyőri VTK szombaton a Debreceni VSC-TEVA csapatát fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk 14 órától.A labdarúgó NB I 26. fordulójában, szombaton 14 órától Diósgyőr – Debrecen meccset rendeznek. A két csapat bár nagyon különböző helyzetben van – hogy csak a legfontosabbat említsük: a hajdúságiak már eljutottak a csúcsra, ahonnan éppen lecsúszóban vannak, míg a Diósgyőr felkapaszkodása során még messze jár a legmagasabb ponttól, és egyelőre csak az oxigén hiánya látszik –, a most megmérkőző felek tavaszi eredménysora egyaránt a ,,várakozáson aluli” kategóriába sorolható. A DVSC 50 százalékos az idei nyolc bajnoki meccsén (3 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség), a DVTK viszont még ennyit sem tud felmutatni (2 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség), vagyis lenne mit törleszteniük a csapatoknak szurkolóik felé.

Mentális előrelépés

Ami a Diósgyőrt illeti: a legutóbbi vereség, a múlt szombati MTK elleni összecsapás után Kovac Zoltán a piros-fehérek vezetőedzője csapata fizikai állapotáról is szót ejtett, és finom fogalmazva, nem az elégedettségének adott hangot. Arra a kérdésre, hogy csapatának az erőállapotáról a személyes, több éves tapasztalata alapján, vagy fizikai felmérésekkel győződött meg, a tréner a következőket mondta:

– Először is: hagy kezdjem azzal, hogy amit a múltkori meccs után mondtam, azt lehet, hogy voltak, akik félre értették. Én nem beszéltem Szentes Lázárról, nem kritizáltam a munkáját, ilyet nem szoktam csinálni, a mondandóm arra irányult, hogy bizony meglátszik a csapaton az erőnléti edző hiánya. Felméréseket az erőállapotról nem készítettünk mostanában, a bajnokság közben ez nem lenne szerencsés, de látszik, hogy ezen a téren van lemaradása a csapatnak. Nem csak az edzéseken, hanem a meccseken is látszik, és nem kell ehhez futballedzői diploma, hogy ezt észlelni lehessen. Persze próbálunk ezen javítani, de az erőnlét fejlesztése hónapokon át tartó munka, úgyhogy gyors lépéseket nem tudunk tenni ezen a téren.


[poll id="383"]


Arra a kérdésre is választ vártunk, ha fizikálisan nincs is minden rendben, mentálisan hogy állnak a keret tagjai.

– Ez fontos kérdés – jegyezte meg Kovac Zoltán. – Ugyanis mentális fegyelem nélkül nincs taktikai fegyelem, és technikai sem. Ha nincs rend a fejekben, akkor ezen a téren is lehetnek hiányosságok. De örömmel mondhatom, hogy ezen a héten érzek mentális előrelépést, sok munkát tettek bele ebbe a játékosok is.

Ne agy nélkül

És, hogy mire számít a Debrecen ellen a DVTK szakvezetője?

– Maximális hozzáállásra a csapat tagjai részről – mondta Kovac Zoltán. – Nagyon meg akarják mutatni a fiúk, úgyhogy ezzel szerintem nem lesz gond. Arra kell figyelnünk, hogy nehogy a végetlenségig fussanak, ne agy nélkül rohangáljanak a nagy akarás közepette, hanem annyit adjanak ki magukból, amennyi a győzelemhez kell, és hogy érjenek fel oda, azokra a helyekre, ahová be kell futni. Fontos, hogy nyomás alatt tudjuk tartani ellenfelünket, ahogy azt az MTK ellen tettük, a végén. Ahogy legutóbb, úgy most sem érdekel, hogy a tabellán elfoglalt helyezése alapján erősebb csapatnak számít-e az ellenfelünk, a játékosoknak nincs félnivalójuk. Sokféleképpen alakulhat a mérkőzés, lehet, hogy éppen az lesz a célszerű, hogy tartsuk a 0-0-t, és ebből kiindulva, amikor jobban, jobb erőben érezzük magunkat, akkor induljunk meg előre, és rúgjunk egy gólt.

Azt is megkérdeztük Kovac Zoltántól, hogy kell-e változtatni a múlt heti meccshez képest, hogy hány jó döntést hozott, amikor a kezdőcsapatot kijelölte, illetve a cseréket meghatározta.

– Mindig a mérkőzés után lehet megállapítani, hogy egy játékos teljesített-e vagy sem – hangzott a válasz. – Hogy az MTK ellen hány jó döntésem volt, erről már nem szeretnék beszélni, ezen már túl vagyunk, mással kell foglalkoznunk. Az viszont fontos, hogy a játékosok megértsék, hogy ha nem elég jól játszottak, min kell javítani, mit kell tenniük a fejlődésük érdekében.


A keretről

A DVTK-ban három játékos, Abdouraman, Csirszki és Gosztonyi tartósan a sérültek listáján szerepel, hozzájuk csatlakozott ezen a héten Tajti, akinek térdproblémái vannak. Elek is kihagyott edzéseket a héten, és bár javult az állapota a bokasérülését követően, de aligha fog tudni játszani a DVSC ellen.

A DVTK várható kezdőcsapata: Rybansky – Vági, Hanek, Kádár, Gohér – Takács P., Fernando – Tisza, Rudolf, Luque – Seydi.


Ön szerint mi lesz a DVTK - DVSC-TEVA meccs végeredménye?

Keleti rangadóra kerül sor a 26. fordulóban. A Diósgyőri VTK vendége a címvédő Debreceni VSC együttese lesz szombaton. A mérkőzésről élőben tudósítunk 14 órától? Ön szerint ki nyeri a piros-fehér csapatok csatáját?

Az ultrák nem utaznak Diósgyőrbe

Debrecen, Miskolc - Az Ultras Debrecen nem lesz jelen Diósgyőrben a Loki szombati bajnokiján, ezért nem szervez utazást sem.

DVTK: Ismert holland mester Miskolcon?

Ki lesz a diósgyőri élvonalbeli labdarúgócsapat vezetőedzője a következő szezonban?

Dudás Hunor: Vonzó a DVTK kispadja

Miskolc - Dudás Hunor nem beszél arról, hogy hány jelölt van, hogy idehaza, vagy külföldön keresik az új vezetőedzőt.

Elek Norbert: "Henk ten Cate vérbeli profi"

Az NB III-as felsőtárkányiak jelenlegi védője korábban együtt dolgozott a holland szakemberrel.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!