Sport

2013.05.08. 08:54

DVTK: 1187 aláírás Luque-ért

Miskolc - Akciót indítottak a szurkolók azért, hogy maradjon a DVTK-nál a spanyol légiós – szerdán délelőtt adják át az aláírásokat az ügyvezetőnek.

Miskolc - Akciót indítottak a szurkolók azért, hogy maradjon a DVTK-nál a spanyol légiós – szerdán délelőtt adják át az aláírásokat az ügyvezetőnek.Amint az köztudott, az ibériai labdarúgó április 10-én hozta nyilvánosságra azon elhatározását, hogy a szezon végén szögre akasztja a futballcsukát. José Luque konkrét okot nem nevezett meg, amiért ezen lépésre szánta el magát, ám az ügyeit intéző menedzseriroda munkatársa lapunknak úgy nyilatkozott: egyrészt ennek családi oka lehet, aztán az, hogy otthon, Spanyolországban az utánpótlásban dolgozhat, illetve az, hogy hasfalsérvére igazából a műtét lenne a megoldás.

A szakmai vezető dönti el

Az egyik szurkolói honlapon, az amigeleken.hu portálon nyílt levél jelent, amelyben a DVTK tulajdonosát, ügyvezetőjét, illetve új edzőjét szerették volna arra ösztönözni, hogy próbálják rávenni arra José Luquét, hogy változtassa meg döntését – s legalább még egy évig játsszon a DVTK-ban. Ezzel egyidőben útjára indult egy online petíció is, amiben az ötletgazdák elektronikus úton vártak aláírásokat, mintegy az ügyet támogatandó.

Április 26-án arról írtunk, hogy már több mint félezren csatlakoztak a kezdeményezéshez, és ekkor szólalt meg Dudás Hunor ügyvezető is, aki egyrészt szép gesztusnak tartotta az akciót, másrészt jelezte: Diósgyőrben is a szakmai vezető dönti el, hogy a vezetőség által elfogadott koncepció alapján kikkel szeretne együtt dolgozni. ,,Mivel azt a személyt még nem találtuk meg, akire az első csapat szakmai vezetését bízzuk, így minden a jövő évi kerettel kapcsolatos személyi kérdés még korai. A José Luqué pedig az én olvasatomban nem is kérdés, hiszen ő nemrégiben jelentette be, hogy elbúcsúzik tőlünk." – fogalmazott akkor a klubvezető.

Minden tekintetben profi

Az aláírásgyűjtés a napokban lezárult, ezért megkerestük Jáborcsik Andrást, az amigeleken.hu egyik szerkesztőjét:

– Ezt az egész dolgot egy, a fórumon hozzászóló drukker vetette fel, vagyis, alulról, spontán indult – nyilatkozta a piros-fehérek szimpatizánsa. – José 2011 elején érkezett Diósgyőrbe, és azóta kiderült számunkra, hogy egy minden tekintetben profi játékosról van szó. Szerintünk az ilyen személyiségekre nagy szükség van a klubnál, aki példakép a fiatalok számára, akire felnézhetnek a gyerekek. A ,,José Luque maradjon a DVTK játékosa" elnevezéssel indított petíciót végül 1187-en írták alá, a névsort szerda délelőtt adjuk át Dudás Hunor ügyvezetőnek.

ÉM-MI


Arról a szurkolói kezdeményezésről, amely az amigeleken.hu internetes portálon indult, és amelynek az a célja, hogy a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának spanyol középpályását, José Luquét, illetve a diósgyőri klub vezetőt arra vegye rá, hogy a játékos ne távozzon a szezon végén a csapattól, megkérdeztük a diósgyőri klub első emberét is.

Miskolc - Már több mint félezren csatlakoztak a DVTK drukkerek egy csoportja által indított akcióhoz.

Szentes Lázárt megkérdeztük Luque szerdai bejelentéséről, a szezon végi visszavonulásáról is.

“Mit keres nálunk egy nem túl magas, erősen fociközépkorú spanyol, aki úgy tette a labdát, hogy az ragadt a címzetthez.” – Molnár István jegyzete.

Miskolc – Már egy hónappal ezelőtt eldőlt, hogy a DVTK spanyol középpályása befejezi pályafutását.

Miskolc – Februárban még játszani akart a középpályás, most pedig hirtelen (?) visszavonul a szezon végén.

A szezon végén szögre akasztja a stoplist a Diósgyőr 35 éves spanyol középpályása – jelent meg a klub hivatalos honlapján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!