Sport

2013.04.25. 23:38

Ózdi KC: újabb rangadó következik

Két idegenbeli találkozó után ismét hazai környezetben szerepel az Ózdi KC férfi kézilabda csapata.

Két idegenbeli találkozó után ismét hazai környezetben szerepel az Ózdi KC férfi kézilabda csapata.Az NB I/B-s bajnokság 19. fordulójában a piros-kékek szombaton 18 órai kezdettel a keleti csoportban jelenleg negyedik helyen álló Nyíregyháza-Nyír-Komplett gárdáját látják vendégül. A szabolcsiak a dobogóért harcolnak, de az ózdiak hazai környezetben szeretnének bizonyítani.

- Szoros és nehéz mérkőzésre lehet számítani a Nyíregyháza ellen. Ismerjük az ellenfél keretét, játékstílusát és a tavaszi eredménysorát is - mondta el Lakatos László, az Ózdi KC vezetőedzője. - A mi csapatunk azonban a listavezető legyőzésével bebizonyította, hogy hazai körülmények között bárki ellen esélyes lehet. Nagyon bízom benne, hogy a jobb formáját veszi elő a társaság, mert tagadhatatlan a tavaszi kétarcúságunk. Sokkal jobb felállt fal elleni támadásépítésre van szükségünk, mint legutóbb Hajdúnánáson. A legutóbbi idegenbeli találkozónkon nagyon sok gólt lőttünk rendezetlen védelem ellen, amivel akkor is elégedett voltam. Azt az elszántságot és akarást várom, mint a Balmazzal szemben, mert a közönségünk megérdemelne egy újabb szép sikert. Remélem, ezúttal is több százan lesznek a lelátón, ami hatalmas erőt ad nekünk egy ilyen találkozó előtt.

Nyíregyházán óvatosan beszélnek az ózdi vendégjátékról, hiszen a két csapat egykoron az NB I-ben, az utóbbi években pedig az NB I/B-ben is sok nagy csatát vívott egymással.

- Az eddigi mérkőzésekből is kiderült, hogy az Ózdi KC otthon nagyon veszélyes csapat - vélekedett Bartha Dénes, a Nyíregyháza-Nyír-Komplett vezetőedzője. - Nem verhetetlen, de senki sem mehet biztosra ellenük. Nagyszerű képességű játékosokból áll a szombati ellenfelünk, a rutinos kézilabdázókat kiválóan ötvözik a feltörekvő fiatalokkal. A két együttes közötti pillanatnyi forma fog dönteni, elöljáróban háromesélyesnek ítélem meg a találkozót. Az ózdiak jól alkalmazzák a gyors kontrajátékot, és felállt fallal szemben nagyon nehéz ellenük támadni. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk majd a győzelem megszerzéséért. A helyzetünket nehezíti, hogy Bécsi Jánost részleges szalagszakadással megműtötték, Oross Attilának pedig az achillesze szakadt el. Így a bajnokság végéhez közeledve kisebb gondok-bajnok minden játékosnál tapasztalhatóak, de természetesen valamennyi bevethető kézilabdázóm ott lesz az Ózdi KC elleni keretben.

A találkozót szombaton az ózdi sportcsarnokban Herczeg Péter és Südi Péter dirigálja.

Marosréti Ervin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!