Sport

2013.04.04. 11:02

Egerben végre elkezdődik a raliszezon

A hevesi megyeszékhely lesz a központja az idei ralibajnokság első futamának.

A hevesi megyeszékhely lesz a központja az idei ralibajnokság első futamának.Hosszú böjt után ismét benzingőz árasztja el hazánk északi régióját. Tavaly elmaradt az egri és a miskolci első osztály rali futam is, idén viszont mindkét helyszín belekerült a versenynaptárba. Április első hétvégéjén az Eger környéki gyorsasági szakaszokon méri össze tudását a mezőny. Nem csak a magyar, hanem a szlovák is, sőt Rallye2-es és histroricos versenyautókat is láthatnak majd a kilátogató érdeklődők.

Péntek estére a Dobó térre várják az érdeklődőket, ahol az ünnepélyes rajtceremóniával hivatalosan is elkezdődik az idei bajnokság. Szombaton délután indul az éles küzdelem, és egészen sötétedésig tart, vasárnap pedig a túrások belépésével egésznapos ralimaraton részesei lehetnek a szurkolók.

Debütál a Citroen

Ettől az évtől ismét lehet WRC-vel indulni a magyar bajnokságban, ezért (is) kiemelt figyelem kíséri a szezonnyitót. A címvédő Kazár Miklós, régi-új navigátorával, Szőke Tamással egy Citroen WRC áll oda a rajtvonal mögé.

- Nagyon készülünk már az esztendő első feladatára, hiszen utoljára a tavalyi esztendő végén ültünk versenyautóban - fogalmazott Kazár Miklós. - Azóta rengeteget dolgoztunk azért, hogy itthon a kuriózumnak számító Citroen Xsara WRC-vel vehessük föl a versenyt a legnagyobb riválisainkkal. Az autóval már megismerkedhettünk egy külföldi tesztnapon, de csütörtökön hazai körülmények között is birtokba vehetjük Sebastian Loeb és Petter Solberg egykori versenygépét. Az Eger Rali előtt természetesen tesztelni fogunk, de nyilván túl sok kilométer nem lesz bennünk a hétvégi rajt előtt. Ettől függetlenül a hátterünk minden szempontból adott ahhoz, hogy ismét ott legyünk a legjobbak között. Nagyon remélem, hogy már Egerben bizonyítani tudunk ezzel a csúcstechnikával. Az elmúlt néhány hónapban egyébként nagyon pozitív események történtek a szakában. Bízom benne, hogy a kedvező változások a nézőkre és a versenyzőkre is jó hatással lesznek.

Százharminc páros

A Kazár Miklós, Szőke Tamás egységnek nem lesz könnyű dolga, hiszen az esztendő első viadalán további két-három WRC és ugyanennyi S2000-es versenyautó indulása várható. A magyar és a szlovák élmezőny vélhetően ismét szoros csatát vív majd egymással a tíz gyorsasági szakasz alatt. A közzétett nevezési lista alapján az ORB-ben és a szlovák első osztályban 86 páros vág neki a viadalnak, a Rallye2-ben közel harminc páros lesz látható, és időutazás gyanánt egytucat historicos gép is látható lesz Egerben.

ÉM-ME

A 9 Eger Rallye (ORB) programja

Április 5. (péntek)

Ünnepélyes rajtceremónia,

Eger, Dobó Tér, 19.30

Április 6. (szombat), gyorsasági szakaszok

GY1 - Egerbakta - Sirok, 15.03 (az első autó rajtja)

GY2 - Terpes - Egerbakta, 15.28

GY3 - Terpes - Sirok, 17.51

GY4 - Terpes - Sirok, 19.47

Április 7. (vasárnap), gyorsasági szakaszok

GY5 - Szarvaskő - Egerbocs, 13.06

GY6 - Bátor - Bükkszék, Terpes, 13.24

GY7 - Egerszólát - Egerszalók, 14.10

GY8 - Szarvaskő - Egerbocs, 15.57

GY9 - Bátor - Bükkszék, Terpes, 16.15

GY10 - Egerszólát - Egerszalók, 17.01

Ünnepélyes célceremónia, Eger Dobó tér, 17.41

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!