Sport

2013.03.03. 11:46

Valósággal forrt a víz a Sportuszodában

Az OB I-es alapszakasz 20. fordulójában a DVSE hazai medencében fogadta a kilencedik helyen álló Orvosegyetem Sport Club (OSC) csapatát.

Az OB I-es alapszakasz 20. fordulójában a DVSE hazai medencében fogadta a kilencedik helyen álló Orvosegyetem Sport Club (OSC) csapatát. Jól kezdett a piros-fehérek alakulata, azonban keményen küzdött az egyetemi gárda is, így egy pontot tudott itthon tartani a DVSE.

A mérkőzés első negyede nekünk kedvezett, a ráúszásnál Vindisch Ferenc hozta el a labdát. A DVSE első három próbálkozása a gólszerzésre sikertelennek bizonyult, majd Alex Giorgetti gólja törte meg a jeget. Kapusunk, Branislav Mitrovics gyönyörűen védett, az első négy percben nem talált a kapunkba az OSC alakulata. Mindkét csapat nagyon küzdött, az első játékrész végül 1:1-es döntetlennel zárult, amit Dávid Zoltán állított be akciógóljával.

Vindisch ismét elhozta a labdát, így hazai támadással és ötméteressel kezdődött a következő negyed, amit sajnos nem tudtunk értékesíteni. Varga Tamás kiállítása után a vendég alakulat megszerezte a vezetést Gyárfás Tamás akciógólja révén. Gyárfás felbuzdulva diadalán újra eredményesnek bizonyult, a gólkülönbség kettőre nőtt. A cívisek sem tétlenkedtek, Simon Adrián kiállítása után Giorgetti találata ért célt, amivel 2:3-ra szépített. Nem örülhettünk sokáig, az OSC ugyancsak emberelőnyös helyzetbe került, amivel éltek is, Szőke Szabolcs lövésével megint csak két gólra kerültünk ellenfelünktől. Végül 54 másodperccel a negyed vége előtt az olasz válogatott játékos akciógólja hozta meg a sikert. Kállay Márk kiállítása után időt kért a vendég alakulat, a negyed Dávid Zoltán emberelőnyös találatával és a már megszokott kétgólos különbséggel zárult.

A harmadik játékrész újfent debreceni labdaszerzéssel kezdődött, amit emberelőnyös helyzet követett, ám nem tudtuk kihasználni a lehetőséget. Ellenfeleink viszont az első támadásukat gólra váltották, az eredmény 3:6-ra változott. Nem kellett sokat várnunk, Varga Tamás 4:6-ra módosította az állást. Kállay találatát követően úgy tűnt, kezdünk kikerülni a holtpontból, de nem reménykedhettünk sokáig. Szőke Szabolcs második gólját lőtte a meccsen, az eredmény 5:7. Csapatkapitányunk ezt nem hagyta annyiban, újra szépített emberelőnyből. Erre rögtön jött a válasz, Dávid Zoltán az utolsó pillanatban megint betalált a kapunkba.

Az utolsó játékrészt a nyugtalanító két gólos különbséggel kezdtük, Halek Márton elhozta a labdát. Kétszeres olimpikonunk az előző negyedhez hasonlóan hozta a tőle megszokott formát és beállította a várva várt döntetlent. Nem pihenhettünk azonban, Simon Adriánnak köszönhetően 8:9-re elment az OSC gárdája. Következő ráfordulásunknál Halek Márton lőtt gólt először a mérkőzésen, ezután Varga újra vezető pozícióba hozta a DVSE-t. Azt hittük megnyugodhatnak a kedélyek, de Tiba Péter lövésével újra egalizálódott az eredmény, a mérkőzés 10:10-es döntetlennel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!